Škrípanie a nezhody vo vzťahu

21. aug 2022

Prosím o názor. Máme s partnerom dvojročné dieta. Chcel mi ho zobrať ako 10 mesačné preč na celý deň vraj aby som si oddýchla, nesúhlasila som. Nikdy s ním nebol dlhšie ako 2-3 hodiny. A odvtedy sa začali naše problémy, hádky, nezhody. Odvtedy náš vzťah upadá. Aktuálne už spolu intímne nespíme dlhšiu dobu. Jeho rodičia nás neakceptujú ako rodičov, furt chcú presadzovať svoje názory a pravidlá, myslia si že budeme robiť všetko ako oni povedia. Nie sú ochotný pre nás nič urobiť . Furt chodíme len my k nim. Možno raz do mesiaca prídu na 2 hodiny. On rodicom nepovie nič, nezastane sa nas aj keď s ich nazorom nesúhlasí. Radšej je ticho. Posledné mesiace chodí chlap často von s kamarátmi a vracia sa po polnoci. Ja nechodievam nikam starám sa o dieťa o domácnosť. Boli sme raz aj u psychológa ale dopadlo to hrozne. Som už totálne fyzicky aj psychicky vycerpana a neviem ako to mám celé riešiť.

zmrzlinka2021
21. aug 2022

Ako dlho spolu chodite s priatelom?
A ako dlho s toho byvate v jednej domacnosti?

autor
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 3,5 roka a bývame 2,5 roka

zmrzlinka2021
21. aug 2022

Vacsinou po 2-3 rokoch ma clovek ako tak ujasnene, co dalej vo vztahu, pretoze toho druheho ako tak spoznal, navnimal a uz vie co chce a co nechce. Preto vacsinou bud sa potom ludia vezmu alebo rozidu.
Nikto nevidi presne do vasich zivotov tu na internete, ale je dost mozne, ze tvojho priatela presla zamilovanost a zacal zistovat, ze nie si ta prava. Zial prislo dieta a on sa postaral, neodkopol ta, aj napriek tomu, ze nevnimal, ze ty si ta pre jeho zivot.
Lenze to, ze nie si pre neho jeho buduca zena, sa sice znasil potlacat, ale na vztahu to vidno a ten vztah vam slabne a slabne a on mozno dufa, ze sama sa rozhodnes dobrovolne z neho odist a on nebude vyzerat ako chrapun, co odkopol dievca, s ktorym ma malicke dieta.

Zjednodusene povedane: nerozumiete si, - kebyze nie je dieta, uz davno ste rozideni. Vztah sa neda vynutit. Normalne by bolo rozist sa.

autor
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 kým sme nemali dieťa sme sa ani raz nepohadali, ale žiaľ v názoroch na starostlivost sa rozchadzame. Ist k psychologicke bol jeho nápad. Snažíme sa to nejako zachránit kvôli dieťaťu, ale...

viestta
21. aug 2022

Myim si, že vtedy pochopil, domyslel, jednoducho tam sa to zlomilo, že mu nedôverujes ako otcovi, že nie je schopný sa plnohodnotné postarať o dieťa. Možno to bola len vyhrktena situácia z toho ako to máš nastavene v hlave. Ze on vtedy chcel ísť s vaším dieťaťom k svojim rodičom, čo si nedovolila, lebo máš s nimi vzťahy aké máš?
No a to, že chodí von, tam nebýva na vine len ten kto z domu pred problémami uteka

zmrzlinka2021
21. aug 2022

Lenze vy chodite spolu 3,5 roka. Dieta ma 2 roky, cize si otehotnela po 7-8 mesiacoch chodenia. Cize ste sa ani nejak extra dobre nepoznali. A mozno uz vtedy mal tusaka, ze este to trocha s tebu potiahne ale nič závazne.
Tie hadky mate preto, lebo cim dlhsie su ludia vo vztahu, ktori uz v tom vztahu nemali byt + napor dalsich problemov, starostlivosti o dieta, tym viac sa prejavuje to, ci ludia k sebe pasuju alebo su spolu len preto "ze patri sa".

Realne ked si otehotnela:
- kupili ste si spolocny byt? Isli ste do spolocnej nehnutelnosti - ze waw, budeme rodina?
- preco priatel neprisiel so ziadostou o ruku?

autor
21. aug 2022

@viestta všetko ohľadom dieťaťa riešim ja, bol s ním sám Max 2-3 hodiny. A príde mi to skoro zobrať na celý deň 10 mesačné dieťa od mami.

@zmrzlinka2021 dieťa bolo plánované. Nie bývame u mňa. Svadbu sme neriešili.

viestta
21. aug 2022

Ak dieťa nie je dojčene, nevidím žiaden rozumný dôvod aby sa o neho na celý deň nemohol starať jeho vlastný otec. Nevidím žiaden rozumný dôvod na to aby s ním nemohol ísť na návštevu k jeho rodičom. Začni riešiť seba a svoje postoje, možno zistíš, že svojimi postojm, rečami, skutkami vyháňas otca vlastného dieťaťa z domu a nechce tráviť čas s tebou a tým pádom ani s vaším dietatom

sashka22
21. aug 2022

Ty si riadne namotana na dieťa len si asi zabudla, že dieťa je vás oboch a nie len Tvoje! Som zvedavá ako panička pôjde do práce, či ani do roboty od dieťaťa neodídeš? U psychologičky sa Ti nepáčilo preto, že Ti povedala pravdu do očí a nevieš to prežiť? Žena, Ty rob niečo so sebou lebo niesi dobrá partnerka a nebudeš ani dobrá svokra a na staré kolená zostaneš sama. Dieťa ste si robili obaja tak už konečne pusti aj otca k starostlivosti! A rodina z otcovej strany je tiež dieťaťu rodina. Keď si chcela rozhodovať o svojom potomkovi sama, mala si sa nechať nabuchat a neuviest otca. Takto ničis život vám všetkým a untej psychologicky by si podľa mňa mala pokračovať lebo toto už z Tvojej strany nieje zdravé.

kitycat
21. aug 2022

Akoze, preco ho nemohol zobrat? On snad nie je otec a nevie sa postarat? By sa naucil pred rokom a pol.. Normalne zasnem, ze vlastnemu partnerovi si odmietla dat jeho vlastne dieta, aby si si oddychla a teraz nariekas, ze sa zariaduje bez vas lebo ty mas decko na piedestale...

ls56
21. aug 2022

@sashka22 Ty si v prvom rade ukľudni hormóny. Absolútne nevieš aký ma vzťah dieťa s otcom a či sa vôbec otec o dieťa stará. Ak je otecko taký, že nikdy dieťa ani neuspával a s malým sa skoro vôbec nehrá,tak úplne chápem reakciu. Ísť s 10 mesačným (ak je ešte dieťa aj kojené) na celý deň preč mimo domu je blbosť. Iné je na pol dňa. Dieťa potrebuje aj spať a v takom veku ešte stale 2-3x za deň(a otecko možno ani nikdy neuspaval) a nehovoriac o tom, že medzi 9-12mesiacom je separačna úzkosť a dieťa by bez matky určite nevydržalo celý deň. A matka mu nepotrebuje spôsobovať zlé pocity z odlúčenia. Keď bude dieťa pripravené ísť, vtedy pôjde. Tak sa ukľudni a nepindaj matke. Ona je matka a vie, čo si môže dovoliť pri dietati. Keby to dieťa zvladlo, tak určite by muža pustila sním. Milujem, take “matky roka” ako si ty.

opica_skorica
21. aug 2022

Bol s nim sam kratko, lebo…. Si mu nedovolila dlhsie, ci?

nurielka
21. aug 2022

Ak je tvoj syn v poriadku prečo ti to príde skoro v 10 mesiacoch? Možno tak v 3 mesiacoch, kedy je celý deň pricucnuty na prsníku. Za mňa si bola viac upata na dieťa, áno, každá sme iná, manžel zobral dieťa v 9 mesiacoch ku svokrovcom, doobedu ho uspali, najedla sa u nich a po ceste na vylet sa zastavili u nás, nakojila som, a pokračovali v ceste. Poobede im zaspala, keď sa prebrala dali jej niečo na jedenie a v pohode vydržala do večera. Áno, a mala aj separacnu. To celé nastavenie je len o tebe, v tvojej hlave. Ak chceš všetko sa dá. Nielen dodržiavať režim, lebo to tak musí byť a hotovo a cez to vlak nejde. Čuduj sa svete, tiež mi mala zaspavala len doma v postieľke a nikdy v aute, v kociari a tu hľa, vedela ju svokra uspať aj s mužom.
Prestav si hlavu. Lebo toto nedopadne dobre. Neveríš mužovi v starostlivosti o dieťa, on to už vzdal. Nesedis si so svokrovcami, všetko je o kompromisoch. Tak nech si otec dieťa vezme ku nim, ty pri tom nemusíš byť. Kebyže sa rozidete tak či tak budú do toho oni kafrat, a dieťa tam bude nosiť. A psychológ vám čo odporučil? Rozdeliť si povinnosti? Aby prevzal starostlivosť o dieťa aj otec? Aby ste nechali dieťa na stráženie a vypadli niekam aj sami?

autor
21. aug 2022

@opica_skorica mohol byť kľudne aj dlhsie

@ls56 ďakujem aspoň niekto ma vie pochopiť a nesúdi, že som pricucnuta na dietati.
@nurielka naozaj? Ak mi akoze svokor povie že žena je len na to aby porodila dieťa a jemu je jedno či dieťa spí cez deň alebo nie tak pardon ale tu kompromis urobiť neviem. Psychológ nedal nijaké podstatne vyjadrenie

opica_skorica
21. aug 2022

Iba jednu radu ti dám. Pozhovarajte sa doma. Kludnym hlasom. A nie na konovi. Pekny dnik😃😃😃😃😃

ls56
21. aug 2022

Neobhajuj sa tu, naozaj to nemusis robit. Ty si matka,ty zodpovedas a rozhodujes za svoje dieta. Rob tak ako je vam so synom dobre. S muzom sa pozhovaraj,este raz to skus. Lebo ak si najde milenku,tak uz to bude stratene a veru tam to aj smeruje. Syncek ma uz 2 roky. Navrhni mu, nech ho vezme k svokrovcom na den. Uz je velky, nema tych 10mesiacov. Chodte na vylet. Vyvin snahu na zachranu vztahu a nehadaj sa snim. Uz ste prestali aj spavat spolu,takze je to otazka casu,kedy to on vzda. Vecer ked maly zaspi,sadnite si oproti sebe a s kludom sa zhovarajte. Ziadne ja ja ja ja ja. Musite byt uprimny a obaja musite chciet zachranit vztah.

nurielka
21. aug 2022

Tvoj muž sa ťa nezastane preto lebo mal taký vzor rodičov. Uz len toľko k tomu. Svokor keď si toto myslí aj o svojej žene, že je len schopná rodiť deti tak vieš odkiaľ vietor fúka. Urob tak aby si sa ty mala dobre a dieťa tiež. ✊

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. aug 2022

@ls56 je to ťažké lebo on furt hovorí len o sebe, čo chce on, čo buď robiť atď atď a nikde tam nezahŕňa mňa. On asi ešte nie je vyzrety. Lebo jeho kamarát môže chodiť po nociach von, chodiť po výletoch po chatách tak aj on chce. Ja mu nebudem nič zakazovať, ale jediné čo som chcela aby mi povedal kedy sa vráti domov. Odpoveď bola on nevie.

@nurielka presne tak to aj vnimam, že to je z domu. Jeho otec si ženy neváži preňho sú to len slúžky.

@denisah6 keď sa vie otec postarať tak potom sa nespolieha vo všetkom na ženu a vie si tie veci zaobstarať aj sám. Vie si dieťa pobaliť,vie čo dieťa smie a nesmie jesť čo mu treba alebo netreba.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz