Slobodné mamičky a čas na nový vzťah
Slobodne/rozvedene mamicky ako mate cas na novy vztah? Ja mam prvaka, polrocny vztah, ktory zacal v lete, ked bol cas sa venovat aj vztahu, lebo dieta bolo aj na prazdninach. No ako zacala skola, ja jednoducho nestiham. V praci koncim okolo 16-16:30, po praci kruzky, ulohy, nakupit, starostlivost o domacnost.. neviem ako do toho zappjit priatela..vecer ked mala zaspi okolo 21 som vyflusnuta a posledne na co myslim je venovat sa priatelovi. on mi aj chce pomoct ale nie je to na pravidelnej baze a tym padom si neviem velmi system nastavit..plus pomaha sestre s detmi, nakolko je jej manzel pracovne vytazeny, cez vikend aj rodicom chodi pomahat.. Popravde mam pocit ze na novy cas nemam priestor, respektive by som potrebovala viac zamestnat noveho partnera aby sa ten priestpr vytvoril, ale to mi je take hlupe, najma ked ma vela povinnosti v rodine.. a moje dieta je moje neviem aku pomoc mozem od neho ziadat.. neviem kedy budovat intimitu, nie je to ako vztah po 5 rokoch kde je uz vybudovana.. dieta chodi kazdy druhy vikend k otcovi, ale nie vzdy ma vtedy priatel priestor..rozmyslam sa rozist nienkvoli tomu ze by som ho nelubila, ale kvoli tomu ze nemam na vztah cas a som brutal vystavena :( jednoducho lahsie sa mi funguje ako slobodnej mame bez partnera ako s partnerom..ale je mi to luto, dlho som bola sama a je to dobry chlap..on by chcel dieta v buducnosti ja tiez ale ked si predstavim tebto kolotoc odznova no neviem..
@toskanka a to je nieco co si musi odzit? Viem ze mu to nie je asi prirodzene, je aj dost uzavrety, ale ja by som chcela ist viac do hlbky nielen o povinnych "prevadzkovych" veciach diskutovat.. ked je dieta u otca ist na rande, prechadzku, veceru, pozerat filmy, uzivat si jeden druheho.. mne sa videlo ze uz je to na dobrej ceste , prehlboval sa ten cit z mojej strany ale potom zas nemohol kvoli povinnostaim a ja som bola kde predtym..podla mna sa o vztah treba starat, rozvojat ho a chce to aj pravidelnost.. ale ako hovorim on je s tym ako to je ok.. jemu snad nechyba aj keby sme od rana do vecera s mojim dietatom a nikdy nie len sami dvaja.. v lete sa to dalo prehlbovat ale ako zacala ta skola ja ten cas cez tyzden jednoducho nemam..
@esmeralda1819 som sa ho ajpytala ci nechce byt radsej sam..ze nechce,buducnost vidi pri mne, ale pritom mi sem tam zadre ze teraz ma menej casu na sportovanie, s kamosmi je malo.. niekedy mi to take nezrele pride..pricom kamosi maju rodiny.. uznavam ze je s nimi malo, ale malo je aj so mnou..mam taky pocit ze chce vsetko, ale to sa jednoducho neda..a dostma problem povedat rodine nie a pomaha aj ked nie je az taky potrebny (to je ale moj subjektivny nazor)
@esmeralda1819 Tak sa ho opýtaj, ako to presne myslí s tou budúcnosťou pri tebe, keď sa nevie/nechce vložiť naplno do vzťahu.
@esmeralda1819 bol vlastne takmer cely svoj zivot zvyknuty zit pre seba, podla seba. Mozno pod tlakom veku citi, ze by sa mal usadit, len nevie, ako to uchopit. Ty mas evidentne ine potreby ako on, no zas pod tlakom samoty nechces prist o vrabca v hrsti.
@toskanka @mandzula ja nemam.tlak samoty uz som sama dlho ale jasne ze tusim po peknom vztahu.. moj nazor je, ze si neskutocne cti svoju rodinu a povazuje za povinnost im velmi pomahat a aj ked si to nepriznava urcite ich uprednostnujepredo mnou, uplny autopilot..a ked som si chcela vysvetlit buducnost ci nemame rozlisne predstavy, nech nestracame cas, tak zahmlieva trosku..trochu sa aj bojim lebo jeho rodicia byvaju vo velkom dome, sestra na vlastny, ci by sa tam za par rokov nechcel aj prestahovat so mnou - ale.to je len moja obava.. len on je fakt skvely chlap, nechcem o neho prist.. 3 roky som na nikoho normalneho nenatrafila, vacsina chlappv len sex chcela, aj mi trvalo sa zalubit ale nakoniec to prislo a neverila som ze toto budem riesit 😃 moj ex tiez na nas nema cas, ale z ibych dovodov a on je taky macho uplnyopak,tak ma toto ani nenapadlo.. ja mam.chladnejsie vztahy s rodicmi, zijem podla seba, tak toto moc pochopit neviem.. on s rodinou velmi casto aj na telefone vypisuje, su moc naviazani na seba.. len teraz rozmyslam ze ci ked fakt zil vyse 30 rokov sam ci je schopny tieto veci zmenit..lebo mu vyhovuju.. ja sama na sebe vidim ze som menej flexibilnejsia.. alebo ci by mu nebolo lepsie s partnerkou co sa mu vie prisposobit lebo mne sa s jeho rodinou kazdy vikend travit moc nechce..
@esmeralda1819 Veď to, nechceš o neho prísť. Podľa opisu tvojho priateľa by mne toto nestačilo. Ale každá sme iná 🙂
@daninko11111 vážne? Kamarat by mi denne vravel,ze ma miluje, pri kazdom stretnuti by ma objimal, bozkal, kupoval kvety? Kamarat by pre mna prerabal spolocne byvanie? Pri kamaratovi by si si bola ista spolocnou budúcnosťou? ...je to inak. Dcerka nastupila do skoly a spoločný cas sa nam troska skratil, predtym sme cele pobedia trávili spolu. No vieme, že toto je len obdobie🍀👍
Ja neviem ale to mate kruzok každý deň a každý deň upratujes a varis ? A dieťa sa akože samé nepohra?
@esmeralda1819 plus sama píšeš ze ho ani nepoprosis ani nezavolas a chodíš s kamoskami
Keď ho začneš zaraďovať xaradi sa aj on ale nemusi lebo ty sama nechceš
A plus prosím ta ak máš toho partnera rada nenechaj ho tu zhadzovať mala by si mu držať stranu a úctu
@bambinomio99 dieta ma kruzok dvakrat do tyzdna (vtedy chodim na nakup potravin) vtedy prichadzame okolo 18:00-18:15 a robime este ulohy, naveceria sa, zahrame sa hru, precitame rozpravku a je aj 21 hod.. jeden den z tyzdna nemoze priatel lebo ma sportovu aktivitu..takze mimo piatka mame jeden den kedy ako tak mozeme.. na vylety s kamaratkami chodim len ked je on s rodinou inac nie, vzdy cakam ako mi povie ci moze sobotu/nedelu alebo nie..piatky vecer sme vacsinou spolu..
No naše chúdiatko si. Az s 1 dieťatom. Potom mamicky s 2, 3 a 4 ,.... uz ani nezijú, ani nikoho nemajú. A aj iné ženy chodia do roboty. Chuďatko.
Nezazivam to ale drzim palce kazdej jednej mamine ktora je na dieta sama!! Date to! Das to aj ty! Mate to neskutocne ale neskutocne tazke!
Zdover sa mu, vsetko co si tu napisala mu povedz. Svoje dieta milujes ale aj ty si zasluzot byt milovana inak ako len laskou od dietata, bojuj za to. 🙂
@kassandra25 ja sa nestazujem 😃 ale ved pytam sa kedy s nim mam byt? Ved mi porad ked si taka mudra. A hovorime o zacinajucom vztahu nie 5 rocnom kde faza spoznavania bola bez deti..
@zoeeoz dakujem pekne ❤
Dieta chodi kazdy druhy vikend k otcovi, existuje v praci aj cerpanie dovolenky a vy sa musite dohodnut, nie ty s nami preboha. Este ma napadlo, ked sa vie postarat o sestrine deti, tá sa moze na oplatku aj o tvoju. Pripadne este babicka, dedko, mozno surodenec. Vy dvaja mate usta a ked chcete byt spolu, cestu si najdete aj s dietatom byt spolu aj dvaja....
@kassandra25 prosim ta citala si co som.pisala? Partner nema az tak cez vikendy cas lebo pomaha rodicom. Spravidla ma len jeden den cez vikend, ci uz som.s dietatom ale bez.. Ja dieta mam kde dat, ma mi s nim kto pomoct.. tu je problem ze partner by mal skor priestor cez tyzden kedy som ja vyflusnuta a ja cez vikend..na pomoc partnera som sa pytala v takomto pripade -priklad jeden vari, druhy robi ulohy, usetri sa tam daka polhodina a mozeme byt viac spolu..len som sa pytala ci je to ok ziadat ze ako to maju druhe zliepane pary len to neviem porovnat.. a tiez kedy su taketo pary spolu..ja sa nestazujem ale ked sama odvadzam dieta do skoly, zo skoly, nakupujem, upratujem, varim, robim ulohy je ten cas az vecer ked som unavena.. este k tym rodicom by som chcela - na jar sme sli na vikend len my dvaja a nakoniec som ja musela prehadzovat vikend dietata s otcom, lebo on slubil rodicom pomoc..proste on sa tazko prisposobuje.. keby si ale ja neprehodim vikend nesli by sme nikam..
@kassandra25 moja otazkav skratke bola hlavne o tom ci slobodne matky so skolopovinnymi detmi sa venuju novym partnerom cez ttDen alebo maju na to primarne vikend. A ci sa mam prisposobit partnerovi alebo dohovorit mu nech si trosku usporiada priority ak chce byt so slobodnou mamou.
Myslim ze je uplne jedno ako to maju ine páry, dolezite je co vyhovuje vam..sama píšeš ze potrebujes mat cas s partnerom na spoznavanie, budovanie intimity preto ten cas treba vytvorit..skus si s nim sadnut a dohodnúť nejaké pravidla co by vam obom vyhovovali napr ze ti 1x do tyzdna vybavi nakup alebo ti pomôže s varenim, upratovanim a ty zatiaľ vybavis úlohy..to su veci ktore by robil tak ci tak keby ste spolu byvali... je sice pekne ze pomaha rodine ale ak chcete mat raz vy dvaja rodinu musi sa starat v prvom rade o tu svoju..co take chodi pomahat rodičom ak musi chodiť kazdy vikend?
Ja nie som ani slobodná matka, mam normálne muža ale dve malé deti a tak isto mame my s muzom na seba čas len cez víkendy...vôbec nevidím rozdiel v tom ci si slobodná,alebo nie,aj keby ste boli vy zobrati tak ten čas nenafuknete budete ho mat tak isto. Kým sú deti malé a potrebuješ sa ešte aj učiť s malým jednoducho to tak je aj v iných rodinách a ešte 2 rady, víkendy trvaj na tom,že budete tráviť teda len spolu,za rodičmi nemusí chodiť každý víkend ci?a ani celý deň tam byt nemusí a tak isto tvoj malý nemusí mať krúžok každý deň,stačí mu 1 krúžok, inak s priateľom moc nebudete.
Nemám čas , lebo nechcem 😀 ale chlapec by si mal upratať priority a ty tiež popremýšľať nad tým či to vôbec má význam .
@esmeralda1819 tak potom ? Véd ste spolu na začiatku a obaja ste vyťažený a ti to nestačí za mňa 1 -2 dní na začiatku vzťahu sú ok pri povinnostiach a dieťa predsa rastie ...nechapem kam sa ponahlas
@esmeralda1819 áno mame vzťah...mam dve deti a dve roboty aj domácnosť, partner robí do 19 a aj tak sa zastavi hoc len na hodinu lebo sa ho vždy opýtam ja sama ci sa s nami neneveceria a on vždy rad príde....a umyje mi riad po večeri a pozrie si s nami nieco a tak ide domov
A víkendy robí tiež ale tak ako on mne pomáha s nakupom a podobne tak ja mu idem pomôcť k rodičom aj k tete na chatu aby sme boli spolu
Povedz mu to čo píšeš,prípadne tomu nechaj čas a stretávate sa len,keď priestor bude...zase samej tiež nie je dobre. Ešte je to čerstvé a potom sa to možno prehĺbi.

@esmeralda1819 Presne toto som si myslela, že so žiadnou ženou predtým nežil a túto intimitu nemá odžitú. Otázka je, či je to vôbec v ňom, či od nežiadaš niečo, čo ti nevie dať.