Sme spolu 19 rokov a máme krízu
Zdravím vás zienky. Nezvyknem takto písať a sťažovať si, ale naozaj neviem ako ďalej. S manželom sme pár 19 rokov, mame spolu dve deti. Boli sme pár na ktorý všetci poukazovali, ze sme vzor pre ostatných. A potom to začalo, niekedy v marci tohto roku sa správanie môjho manžela zmenilo. Prestal si ma všímať ako manžel. Si zoberte ze 18 rokov sme nezaspali bez toho aby sme si nepovedali ze sa milujeme a zrazu mi to nepovie vôbec. sex bez problémov. A od marca sa to zmenilo. Ani len sa ma nedotkol, vyhýbal sa mi. A keď ze ho poznám ako vlastne boty som sa ho opýtala čo sa deje. Ten deň sme sa pohádali, napísal mi ze potrebuje pauzu, ze to nieje ako predtým. Odysiel jeho sestre kde sa opil a prespal. Prišiel na druhý deň vysmiaty akoby si nič nepamätal. Samozrejme sme sa pohádali, potom udobrili a vydržalo to asi týždeň než sa zase niečo nestalo. Takto to funguje od tej doby. Keď si všímam ze ma zase odstup pýtam sa ho čo sa zase deje. Povedal mi už veľa veci ktoré ma veľmi zaboleli. Napríklad ze nevie či ma chce, ak somnou nespí vic ako týždeň povie ze nemá chuť, a hlavne ze si namyslam ale všetko nasvedčuje tomu ze buď chce inú alebo ma. Vidim ze je stále aktívny na mesengery ale povie ze tam vôbec nieje, priznám sa ze viem jeho heslo pozriem sa či nemá nejaké správy ale nič. Za tie roky som takéto veci vôbec nemusela riešiť a teraz si pripadam ako stíhačka, ale on je typ ze nechce somnou o tom hovoriť tak je to ťažké neviem ako na neho, snažím sa v klude rozprávať ale vzdy povie niečo čo ma rozplače a on sa na mňa len pozerá. Som zúfalá lebo niesom zvyknutá na takéto reakcie z jeho strany. Vzdy mi dával na javo ako ma miluje a teraz je to nesmierne bolestivé. Prosím najlepšie ženy ktoré si niečím takým prešli a vedeli by mi poradiť ako sa stym vysporiadať
Kriza stredneho veku? Ale najpravdepodobnejsie ma asi milenku.
hovori, ze potrebuje pauzu, nevie, ci ta chce, tak vyjadril sa celkom jednoznacne, asi netlacit na neho a vklude ist za nim sa porozpravat, nech povie pravdu celu, ci stretol niekoho, ci ako to je. Bez vycitiek, bez emocii, bez sceny.
Skuste mozno aj vztahoveho terapeuta, aby vam povedal svoje skusenosti ako nezainteresovana osoba.Takychto pripadov uz asi hodne riesil.
Urcite na neho netlac a nevypytuj sa co mu je. Najdi si hobby!! Odid z domu, hoci by si sa len isla prejst, kludne chod aj sama na kavu, do kina, do fitka, ku kadernicke. Necakaj na neho zdeptana doma. Jednak sa musis psychicky trochu od toho odputat a zial mozno aj mentalne pripravit na mozny rozchod, ale zaroven proste robis presne to, co ho od teba len viac odpudi. Smutna nesamostatna zena nie je atraktivna (hovorim obrazne, viem ze ta to musi velmi trapit a je to pochopitelne). Najvyssi cas zacat zit svoj zivot pre seba, nech uz vztah dopadne akokolvek. Ked prejavi zaujem, navrhni mu vztahovu poradnu.
Zaváňa to 3tou osobou, sam ti naznačil dosť jasne, ze city z jeho strany vyprchali- čiže by som už na tvojom mieste uvažovala o živote bez neho. Je to ťažké prijať, ale poradňa zrejme nepripadá do úvahy, keďže mate problém spolu odkomunikovat problém. Veľa stastia a optimizmu ....nezúfaj,
kríza stredného veku, ja by som sa vyhrozila koncom manželstva a nech sa rozhodne či povie pravdu a nech sa začne normálne chovať, inak nech ide kade ľahšie. Ty nie si povinná znášať takéto správanie, od nikoho
je namotany na inu udri tam kde to zaboli na peniaze ajetok a trvaj na jeho starostlivosti o deti n
Moc sa mu podvolujes, ofukujes...zi aj svoj život, koníčky, priatelia, nebez hneď z práce domov...nebud ľahko dostupná....ak nezaberie, tak len rozchod
Pravdepodobne frajerka ako tu píšu už viaceré. Daj si od neho odstup, nevypytuj sa ho donekonečna, komunikáciu obmedz len na deti. Tvár sa sebavedome, šťastne, začni chodit sama al s kamoškami von. Zober deti bez neho na výlet. Ak sa to nezlepši z jeho strany, postupne mu prestaň prať, variť. Skús začat zit tak, ako keby tam uz nebol, mozno si uvedomí, že ta stráca a mladu pipku po čase pošle do kelu. Ked nie, tak budes mat aspon "nacvičený" život bez neho.
Nič...ignorovať a povedať mu, že nech ide kde ho srdce ťahá, lebo Ta to takto nebaví a tiež sa potrebuješ zariadit.Ziadne spovedanie, otázky...ja nemám rada, keď sa všade hneď píše má frajerku, ale tu to je na mieste, že sa niekde zahľadel a bilancuje kde bude lepšie a nevie čo robiť.Muz neodchádza len tak k sestre sa opiť a prespať.
Koľko máte rokov?
@luccija ja 37 on 41
Pranie zvládne aj sám...možno aj varenie a upratovanie...
Skús tráviť čas len s deťmi alebo viac sama...už by som sa nepýtala prečo načo ako
Tiez si myslim, ze v tom bude ina.
Všetky tie zmeny, ktoré si opísala, smerujú k tomu, že manžel sa zahľadel do inej.
Lebo, keď zdravý chlap zrazu prestane chcieť sex, aj to málo, čo máte, je tvoj zsujem a snaha.. Bud ma zdr problémy, ktoré tají alebo si užíva.
Skus sa zamerať na seba, nepýtaj sa, nespovedaj, netlač..rirs seba, prácu, deti.. Oslov kamarátku, chodte do kina, do fitka.. Ak sa nič nezmení, normálne priamo bez emócií sĺz.. Opýtať sa, ako si to ďalej predstavuje, či teda je za pauzu aj naďalej. Ak povie neviem, povedz ze, aj ty potrebuješ pauzu porozmýšľať ci máš chuť cakat kedy ho osvieti a rozhodne sa.
Podeľ povinnosti prácu, rieš seba a deti.. On nech sa stará o seba a deti.
A čas ukáže kde sa dostanete.
Treba si vážiť samú seba... spravaj sa k nemu tak ako on ku tebe,nerob pre neho nič,nech si uvarí, operie, uloží sám....bohužiaľ si tiež myslím,že rieši inú ženskú...
tak ja by som si ho hned dnes posadila a narovinu mu povedala ze nie som blba, ze mam oci a ze jednoducho sa chova ako kreten ked niekoho ma ma mat gule ti to povedat a netahat ta za nos. po 19 rokoch si clovek zasluzi aspon zakladnu uctu tu by ti mal preukazat tym ze sa k tebe bude chovat ferovo. je jedna vec ze city vyprchali (co je dobra blbost len tak zrazu zo dna na den) ale druha ze aj napriek tomu ze romanticke city vyprchali s tebou prezil kus zivota, ma s tebou deti, milion spomienok tak nech sa chova ako chlap a postavi sa tomu celom. pravda boli ale jedine po nej sa dokazes postavit zivotu celom aj ty. este mas dobry vek zacat odznova ak by v tom bola ina. a on ti vedome berie cas. vedome ta obera o stastie, zahrava sa s tebou aj celym tvojim zivotom a to si nezasluzis. od marca je strasne dlha doba. ja by som taketo spravanie teda netolerovala ani mesiac nieto taku dlhu dobu. nech sa vzchopi a vyjde s pravdou von.
panko ma asi krizu stredneho veku, mozno sa zakukal inde. ale teda ty si vaz samu seba. nenechaj po sebe sliapat. aj ked by si ho neviem ako lubila prva mas byt ty. hlad na seba. za tvoje slzy rozhodne nikto nestoji a uz vobec nie chlap ktory sa k tebe chova takto.
Vyzerá to tak, že niekoho má. Si si istá,že prespal u sestry?
Myslím, že si už bojovala dosť. Teraz je rad na ňom. No ak ozaj nemá nezáujem, neurobíš nič. Len to prijať.
Ja verím, že dostane rozum.
Držím palce!
nastupujúca kríza stredného veku , má pocit že mu uchodí vlak a pravdepodobne v tom bude aj iná žena - mladšia do ktore sa zahľadeľ. Jedine ako to ustáť je sa citovo vzdialiť, prestať riešiť , vypytovať sa a venovať sa sebe, jeho viac zaťažiť deťmi .
Ja akurat prezivam velmi podobnu situaciu, len po 15 rokoch :/ Hadam to ustojime. Aj ked na snahu musia byt dvaja. Drzim palce aj vam 🍀
Skuste manzelsku poradnu. Muz moze mat krizu stredneho veku a takto sa s nou vyrovnavat. V kazdom pripade vas vztah potrebuje odbornu pomoc. Myslim, ze ked ste 18 rokov spolu vyborne fungovali, stoji zato o vas vztah zabojovat
No mne toto pripomína presne mňa a môjho manžela (16 r. spolu) len opačnej pozícii. Ja som tá čo je chladná, bez záujmu a bez chuti na sex.
Dávam si ruku na srdce a úprimne ti hovorím, že milenca nemám, len má to s ním absolútne nebaví, sexuálne má vôbec nepriťahuje, nemáme nič spoločné (len bývanie a deti), keď sa s ním začnem rozprávať narovinu tak začne plakať a "kolabuje".
Katastrofa. Rozchadzam sa s ním každý rok, no každý rok má len odprosuje... 🙈🙉🙊 nič k nemu necítim.
Ma milenku.
@wera1986 to je utrpenie pre teba aj pre tvojho muža.
Pokiaľ ta to s nim nebaví, tak to proste ukončí.. Nerozchadzaj sa každý rok, proste to urob.
K comu je to dobre?
Možno kvôli deťom?
Že je "rodina" kompletná?
Ani to nie, vidia a cítia co sa deje, netreba to počuť.
Život je krásny, dá sa uzit úplne ináč..
A možno ti to cele vyhovuje.. Obom.. Len tak žiť vedľa seba..
To myslím v dobrom, načo predlžovať niečo, čo nefunguje?

Ukážkový prípad: má frajerku! Sorry.