Som frigidná?
Dobrý deň,som vyše roka bez pohlavného styku.A ani mi to nechýba. Skôr si už neviem predstavit že by som spala s niekym ďalším. Je to normálne?
Nemusí to byť primárne znakom frigidity. Môže to byť výsledkom sklamania z predchádzajúceho vzťahu, nespokojnosťou s predchádzajúcim partnerom, negatívnou skúsenosťou, pripadne bolesťou skúsenosťou.
Napĺňa ta aktuálne niečo iné, nepotrebuješ napĺňať túto potrebu alebo niesi presvedčená o tom pripadne týmto spôsobom sa o tom chceš presvedčiť, že to tak či onak je.
Každopádne j e dôležité že ty máš v tom jasno a je otázka času či to zmení nejaký objekt záujmu, ktorý sa objaví v tvojom okolí alebo časom sa tvoje túžby a potreby prirodzene zmenia vplyvom okolností. Každopádne si nesnaž vsugerovat tieto skutočnosti, lebo sú ženy i muži, ktorí sa snažia o tom skalopevne presvedčiť svoje okolie, no v kútiku duše to tak nieje a sú aj takí, ktorí na to, že im je smutno prišli vo veľmi vysokom veku a už nemali odvahu to zmenit.
@natasa90 pamatam si ta z inej diskusie... Nemyslim si, ze si frigidna, iba sa dobrovolne utapas v sebalutosti z jedneho nepodareneho vztahu a neopodstatnene vytvaras ultimatne riesenia zalozene iba na tvojej neg emocii. Uvedom si, ze clovek ma aj logicke, pragmaticke uvazovanie nie len emocne. Cim dlhsie sa budes sama seba presviedcat o tom, ze ti bolo ublizene tym horsie to bude. Casom sa zacyklis a aj za gentelenske otvorenie dveri muzom ho budes obvinovat a budes to vnimat ako ublizenie. Tym co robis smerujes k sebadestrukcii. Neviem ci si veriaca, je to jedno v zasade a podstata je univerzalna. Raz nam na nabozenstve knaz povedal, ze z jeho skusenosti (aj z pred manzelskej nauky) je velmi podstatne aby si pred uzatvorenim manzelstva clovek presiel sklamanim a rozchodom. Musis sa zmierit s tym, ze si zila v naivnych detskych/adoscelentnych predstavach a musis realne dospiet.

@natasa90 jasné že je. Zvlášť po rozpadnutom sexuálnom vzťahu.