Som frigidná?

13. máj 2023

Ahojte. Myslíte že som frigidná? Jedna sa o to, že môj manžel mi občas vyčíta, že nemám záujem o sex. Čo vlastne aj je aj nie je pravda. Máme 2 malé deti som na RD a o domácnosť a deti sa starám viac menej ja. On chodí do práce a stará sa o vonkajšie práce, plus si privyrába inou prácou. Pracuje stále manuálne, čiže je aj on vyčerpaný. No lenže on tú chuť na sex má aj po ťažkom dní. Aj ja mám počas dňa, veľakrát sa akoby podpichujeme alebo proste "rajcujeme" a čakáme na večer kým deti zaspia. Len tam prichádza kameň úrazu, že kým deti uspim mňa už ťa chuť prejde. Veľakrát zaspím s nimi alebo proste som už taká ospala a unavená, že dúfam, že spi aj on. Po nejakom čase príde hádka, že ma podozrieva či nemám niekoho iného alebo prečo nechcem. Ako to, že som unavená, keď nič také nerobím a on áno a aj tak má chuť.. Ja neviem, proste to nepotrebujem, keby bolo na mne tak stačí 3x za mesiac.. 😔

caroline_
13. máj 2023

A on ta pritahuje? Celkovo mas chut, ci uz sama? Nie je na teba toho priveľa?

doriiis
13. máj 2023

Frigidna nie si.....si len taká typická žena v domácnosti.Ako každá tretia tu MK

caroline_
13. máj 2023

Mne stačilo ze ti povedal ze nic nerobis.. No to by som ani ja nemala chut

martinkatinka
13. máj 2023

Ved posli chlapa, nech uspi deti on a ty na neho cakaj v posteli 😉

hipuska
13. máj 2023

Naco máš hlúpe reči cez deň že daco bude? Ani sa mu nedivím, že je frustrovaný. U chlapov to tak nefunguje, takže potom povie aj to, čo nemyslí úplne vážne. Buď buď cez deň ticho, alebo sa večer premôž.

ivik4
13. máj 2023

A co on nemoze sem tam deti uspat ? Ci ty si si tak naucila ze okolo zadku im behas len alebo skoro stale len ty ?
3x mesacne by bolo fakt žalostne malo, to by som nedala

caroline_
13. máj 2023

@hipuska premôž? Naozaj ma mat sex na silu, len nech je muž spokojný?

nevenka
13. máj 2023

Ja mam toto iste, ked uz sa donutim, tak potom je to uz fajn, ale potom mam nervy, ze je napriklad polnoc alebo pol 1 a nevyspim sa. No mna snad ospravedlnuje to, ze mam deti 4, ti mladsi maju 2,5 roka a 4,5 mesiaca, kojim a celkovo cele dni lietam ako handra. U mna je to fakt fyzickou unavou, vycerpanim. Od vcera napriklad nemam opilnikovane nechty, dnesny obed vyzera tak, ze som letela do obchodu, lebo co bola doma bryndza, tak som zistila, ze zaplesnuta. Urobena polovica halusiek, jem a sedim pri 2,5 rocnom, aby zaspal, a uz z kocika pocujem to 4,5 mesacne. Som v permanentnom strese. A ked vecer dobojujem s nou, tak je polnoc, v noci vstavat a rano o 6 vstava ten 2,5 rocny. Takze u nas je toto pricina. Ak mate deti vacsie, tak potom neviem, ale ta fyzicka unava toto robit moze. Mozno si jednoducho vycerpana. Mne pride chut vzdy, ked zacnu deti lepsie v noci spat, ze si aj ja oddychnem.
No a ja mam muza, co mi teda dost pomoze v domacnosti, nema blbe reci, aj ked je bordel a chape ma. Prerabame dom, tak po praci je tam, takze v byte to niekedy vyzera ako po vybuchu. Tak raz za tyzden to vyjde, ze mala zaspi skor a daco je. Mojmu muzovi je to malo a mne aj dost vela v tomto stave, v akom som. A este mam aj zdravotne problemy, ktore mi na energii nepridavaju, no...Ale chapem aj jeho, tak vzdy, ked mala zaspi skor vecer, co je vynimocne, tak sa snazim sa premoct, ale zakazdym si to aj uzijem, len prekonat tu unavu na zaciatku. Len to uz nie je tak, ako kedysi, ked sme nemali male deti.

timing
13. máj 2023

Tak ho zacni po tazkom dni posielat spat s detmi. A nie raz, to sa premoze a dokaze,ze nie je unaveny a chce sex. Posli ho tak mesiac k detom spat a som zvedava kolkokrat by s nimi zaspal aj on... A ja budem v obyvacke cakat v neglize hoc aj kazdy vecer.

nevenka
13. máj 2023

@hipuska toto je rada akoze fakt...a ano, ja sa momentalne tiez premaham. Ale idem uz na energeticky dlh, no a odraza sa to aj na tom zdravi, ze co by sa zlepsilo, keby som mala dost oddychu, tak sa nelepsi.
Lenze ono to niekedy je tak, ze reci mam aj ja cez den, aj ma chyta ta chut, ale potom pride poobedie besne, vecer na houby, ze neviem, co skor s kolikovym babom a potom o polnoci mam mat este chut sa natriasat, no nie, nech mi daju vsetci svaty pokoj uz, vies?
Ale to, ze ja sa premozem, prameni v tom, ze mam chapaveho muza, co mi aj pomoze a nema sproste reci, ako si valam sunky, nic nerobim a podobne, ale pomoze mi v ramci svojich moznosti. A nepodozrieva ma, ze mam ineho, pre pana krala 🤯. A u autorky je chyba podla mna prave v tomto,...Hned by to bolo ine, keby prisiel ku nej, pohladkal ju a povedal, viem, ze toho mas vela, obaja mame, ale zalezi mi na Tebe a chcem Ti trochu pomoct, aby si nebola taka unavena. Tak asi by sa skor "premohla", nemyslis???

hipuska
13. máj 2023

@caroline_ veď pise, že cez deň sa teší. A áno, premôcť sa, nie kvôli nemu ale kvôli sebe a rodine. Sex nie je len o sexe. Je to o emočnom spojení dvoch ľudí, vytvára sa intimita medzi dvoma. Chlap to potrebuje rovnako ako aj žena. A nechápem to. Bežne sa ženy premozu čo sa týka inych vecí: vstanú ráno urobiť raňajky (nie vždy sa chce), premozu sa kvôli cvičeniu, idú vyvesat prádlo. Muži naopak, zabezpečujú rodinu. Tiež sa im často krát nechce. Ale prr..čo sa týka sexu, tak to sa už premôcť nemôže?

hipuska
13. máj 2023

@nevenka a ty nečitas, že chlap má dve práce a má na starosti vonkajšie práce? Ona ho celý deň naťahuje. A potom večer ho pošle do čerta. A úprimne. Má dve deti. Takže, nech si to zariadi tak, aby večer nebola unavená. Alebo, nech chlap nechá jednu robotu a stará sa o deti. To si musia dohodnúť oni dvaja

doriiis
13. máj 2023

Ja všeobecne nechápem ako niekto vydrží toľko bez sexu.Ja vydržím maximálne týždeň.Ale to sa to stalo asi 5 krát v živote.

nevenka
13. máj 2023

@hipuska citam. Aj moj robi od rana do vecera. V robote a na dome, ale nema problem rano spravit desiatu, prebalit 2,5 rocneho, uspavat ho. A este aj povysava niekedy, navari, umyje okna. A nema blbe reci. A nebude ma podozrievat, ze mam ineho. Ked citas A), citaj aj B).
@autorka a ked sa premozes, tak potom si to aspon uzijes? Ci nie? Este okrem unavy a vycerpania to moze byt aj inou diagnozou, napriklad stitnou zlazou. Mam s tym skusenosti, tak viem, ze ked tam je znizena alebo aj zvysena cinnost, tak byva aj toto, ze nemas proste fyzicky ziadnu chut. A nemusi ist hned o frigiditu.
Alebo Ta muz uz vobec fyzicky nepritahuje?
Mne sa zda, ze jedna cinska terapeutka mi hovorila, ze to byva tiez priznak slabosti, vycerpanosti nejakej drahy v tele, zenam po porodoch sa to casto stava. Mozno by Ti pomohli nejake byliny, ktovie...

ivangeline
13. máj 2023

Poznam. xD Ozaj pomoze sa premoct a chut dojde zas. ;D

hipuska
13. máj 2023

@nevenka čítam aj A aj B. Ja sa chlapa nezastavam. Ale, viem si predstaviť, že tak reagoval na situáciu ktorá u nich je. A píše, že hádka pride po čase...takze koľko takých odmietnutí ten chlap zažíva? A fakt, človek sa v beznom živote premaha niekoľko krát. A aj o Tom je láska. To by vedeli povedať ti, ktorí sú v manželstve už xy rokov.

kacena4
13. máj 2023

necitala som ostatne prispevky, ale moj nazor, si ok, vytazena matka v domacnosti. predsa len nie sme chlapi, ktori su zvyknuti na tazsiu manualnu pracu a sily maju stale dost. skuste sa dohodnut na poobednom sexe. skusit si to tak zariadit, ked cez vikend deti poobede zalomia je to vas "cas" 🙂 nebudes taka unavena ako vecer

nevenka
13. máj 2023

@hipuska no tak jasne, ze si to musia vyriesit sami. Aj najst pravu pricinu a potom sa lahsie hladaju riesenia.
Ako vravim, u nas ako afrodiazakum pre mna funguje, ked sa aj muz premoze a pomoze mi s niecim v domacnosti alebo s detmi.
A aj to, ze ked uz sa premozem, tak mi je vzdy dobre, proste nie je to len o tom, aby si muz s prepacenim len vyprazdnil gule, ale aj pre mna je to zazitok. Ktovie, ako to ma autorka.

wayway
13. máj 2023

Si len normalna zena, muzi mozu, aj ked su vycerpani, my nie…

anonymanonym
13. máj 2023

Nie, nie si frigidna. Je v poriadku mat sex kazdy den a je rovnako v poriadku mat sex raz za 3 mesiace. A je v poriadku aj to, ze to mame v roznych zivotnych obdobiach rozne. To len na internete sa vzdy najdu prave ti, ktori budu tvrdit, ze xy krat za tyzden je norma a vsetko ostatne je divne.
A tu spravnu frekvenciu prave vo vasom vztahu prave vo vasom zivotnom obdobi si musite vykomunikovat jedine vy dvaja. Ale chce to snahu o pochopenie z oboch stran.

caroline_
13. máj 2023

@nevenka v dobrom závidím, ze muz ti pomoze, resp sa aj on popri praci podiela na domacnosti... Neverím ze taki este existuju.

doriiis
13. máj 2023

To vážne má každá druhá z vás doma chlapa,čo vôbec nepomáha doma? Je mi vás ľúto žienky...

beata_k
13. máj 2023

Ak dojcis, tak aj to moze sposobovat nechut.

luccija
13. máj 2023

Prečo by si mala byť frigidna veď predtým si asi mala chuť na sex nie?je to unavou buď sexovať rano, cez deň, nie večer, keď si po celom dni vyflusnuta.Aj hormóny...nepíšeš ako sú veľké deti, ale príroda to tak zariadila hlavne, keď kojis, ze ta chuť je utlmena.

majlo1234
13. máj 2023

Ja to mam podobne, muz aj po tazkom dni chce, ja by som skor prijala masaz, a skrabkanie chrbta pri pozerani filmu😄 nam pomaha naprikld rychlovka kedykolvek pocas dna, ked sa da, bud hned rano, popripade pocas obedneho spanku, ked je este energia

autor
13. máj 2023

@majlo1234 áno presne ta masáž by bodla aj občas poviem mužovi, (on to už berie ako predohru)..A snažíme sa hlavne teda cez víkendy počas obedneho spánku mat sex ak je vtedy doma.
@nevenka áno keď už ho mame tak áno užívam si to..
@hipuska on zase nemá 2 roboty stále... V práci konci väčšinou na obed čiže okolo 12 je doma cca ale niekedy ide ešte do druhej alebo pomôcť kamarátovi alebo tak..
A čo sa týka tých odmietnutí, to je stale.. Ani ten sex nemáme 3x za mesiac to bolo obrazne povedané.. Keď nemám svoje dni (vtedy aspoň raz ho uspokojím inak) tak mame sex cca 2x za týždeň ale premaham sa skoro zakaždým keď je to večer..
A k tomu uspavaniu, párkrát ich bol uspať ale oni chcú viacej mňa a zase ja to mam taky relax, vtedy si pozerám konika alebo nejaký seriál na netflixe lebo im stačí že ich držím za ruku a som pri nich.. Mladšie dieťa zaspi skôr to ma 2r ale staršie 4r občas zaspava dlho.. Keby nekukal do mobilu som tvrdá za 30min..

hipuska
13. máj 2023

No ale, keď.je o 12 tej doma to kedy začína? Nespavaju ti deti cez obed? Mladšie asi áno a staršiemu zapni rozprávku. Neverím, že sa to nedá dajak zariadiť aj cez obed keď príde...

autor
13. máj 2023

@hipuska no ved píšem že cez obed hlavne cez víkend počas týždňa síce príde o 12 a obe deti idú v tom čase spať ale kým sa osprchuje, neobeduje, veci z roboty po odkladá pripadne nachysta na ďalší deň keď treba tak niekedy je straší už aj hore

hipuska
13. máj 2023

Veď ho skús čakať nachystana, poprípade skoc k nemu do sprchy. Mne to príde, že skôr hľadáš spôsob ako nemať ako mať.

slovakboy
13. máj 2023

Keby si bola frigidná nevzruší ťa ani raz za mesiac. Presne ako vy dvaja sme to mali my za mlada. Len ma pohladkala a ja už som chcel všetko. Proste u neho je veľké libido u teba menšie. Neboj sa s vekom sa vyrovnáte a bude to super. Len treba vydržať a on bude hold musieť občas večer vydržať bez teba. Ja som vtedy začal s pornom, nie veľmi šťastne riešenie, ale keby on kombinácia s tebou a občas sám tak to sa dá celkom fajn fungovať. Vedecky potvrdené že zdravým chlapom dospelým a žijúcim sexuálne aktívne s partnerkou kratke uvoľnenie pri porne neuškodí ani vzťahu ani libidu. Ak to teda nepreháňa. Podobne ako pri alkohole.