icon

Som frigidná?

natasa90
7. mar 2021

Dobrý deň,som vyše roka bez pohlavného styku.A ani mi to nechýba. Skôr si už neviem predstavit že by som spala s niekym ďalším. Je to normálne?

any_soj
7. mar 2021

@natasa90 jasné že je. Zvlášť po rozpadnutom sexuálnom vzťahu.

jajka71
7. mar 2021

Nemusí to byť primárne znakom frigidity. Môže to byť výsledkom sklamania z predchádzajúceho vzťahu, nespokojnosťou s predchádzajúcim partnerom, negatívnou skúsenosťou, pripadne bolesťou skúsenosťou.
Napĺňa ta aktuálne niečo iné, nepotrebuješ napĺňať túto potrebu alebo niesi presvedčená o tom pripadne týmto spôsobom sa o tom chceš presvedčiť, že to tak či onak je.
Každopádne j e dôležité že ty máš v tom jasno a je otázka času či to zmení nejaký objekt záujmu, ktorý sa objaví v tvojom okolí alebo časom sa tvoje túžby a potreby prirodzene zmenia vplyvom okolností. Každopádne si nesnaž vsugerovat tieto skutočnosti, lebo sú ženy i muži, ktorí sa snažia o tom skalopevne presvedčiť svoje okolie, no v kútiku duše to tak nieje a sú aj takí, ktorí na to, že im je smutno prišli vo veľmi vysokom veku a už nemali odvahu to zmenit.

fino
Autor odpoveď zmazal
hankm
8. mar 2021

@natasa90 pamatam si ta z inej diskusie... Nemyslim si, ze si frigidna, iba sa dobrovolne utapas v sebalutosti z jedneho nepodareneho vztahu a neopodstatnene vytvaras ultimatne riesenia zalozene iba na tvojej neg emocii. Uvedom si, ze clovek ma aj logicke, pragmaticke uvazovanie nie len emocne. Cim dlhsie sa budes sama seba presviedcat o tom, ze ti bolo ublizene tym horsie to bude. Casom sa zacyklis a aj za gentelenske otvorenie dveri muzom ho budes obvinovat a budes to vnimat ako ublizenie. Tym co robis smerujes k sebadestrukcii. Neviem ci si veriaca, je to jedno v zasade a podstata je univerzalna. Raz nam na nabozenstve knaz povedal, ze z jeho skusenosti (aj z pred manzelskej nauky) je velmi podstatne aby si pred uzatvorenim manzelstva clovek presiel sklamanim a rozchodom. Musis sa zmierit s tym, ze si zila v naivnych detskych/adoscelentnych predstavach a musis realne dospiet.

hankm
Autor odpoveď zmazal
hankm
8. mar 2021

@natasa90 este mi napadlo, ze si sexualitu nemala vysporiadanu pred tymto vztahom, ze to len tak nejak okolo teba preslo bez serioznejsieho (neemocneho) zamyslenia. co vyustilo do stavu, ze si ju zafixovala na jednu osobu.

nela6
9. mar 2021

@natasa90 môžeš mať iba zblbnute hormony, tie keď sú ok, jednoducho počas plodnych dni by si mala mat chuť, aj keď nemáš partnera