Stagnujúci vzťah
Ahojte baby dnes asi kazda zena zaživa rozne situácie kedy je nevera a rozne virtuálne kontakty po ruke, vo virtuálnom svete to ide akosi lahsie. Sme s partnerom viac ako 10 rokov prešli sme si hocičím, mame aj dieta ktore ma 10 rokov..no stale niesme svoji a ja mam niekedy pocit,ze zatial kym sa starám o dieta a domacnost je vsetko ok. Ale po takom case očakávam od partnera viac istoty.Zatial co si on plní sny a ja ho vo vsetkom podporujem dokonca si hromadí majetok, sa pri nom citim ako taka barlička aby to mal lahsie. Ale co ja? On trávi vela casu na pc, ja vacsinou sama v obývačke a je mi smutno.A mali sme vela rozhovorov ale na to on moc nieje mam dojem, ze mi vibec nerozumie ba dokonca, ze ma asi nepozna ani za tak dlhy cas. Ja viem presne co potrebuje a snazim sa ale mam dojem, ze on sa o mna vobec nezaujima. A nepočúvam od neho lichôtky ako kamosky od svojich muzov,doma som na vsetko sama, dočkám sa kvetín na sviatky ale ziadna vecera,neplánuje ziaden vylet nic...Mali ste to tak niektorá? Vyriešilo sa to? Alebo to časom vedie ku koncu? Nieje zly clovek ale mam dojem ze je lenivý a zivot pri nom len prežívam,ale ja zivot milujem a chcela by som zit a mat po boku muza u ktoreho mam istotu , ze ma neodkopne len tak na ulicu lebo sa mu zapáči mladsia.Bavila som sa s nim o tom ale on len nieco povie a zase sme tam kde sme boli.
..ked si mu povedala vsetko, viackrat a polopate... tak on tomu rozumie ale zjavne nechce.. jemu to tak vyhovuje. Je si tebou isty.. ty lubis ale ci aj on ? ..dobre si vsetko premysli..
Nechapem ako tuto situaciu tolerujes 10! rokov?
Pracujes alebo si na nom financne zavisla?
Zaujalo ma to slovne spojenie, co si použila...ze on si hromadi majetok. A co robíš ty? Minas na neho svoje peniaze? Kde bývate? Netvrdim ze mate byt svoji, ale aspoň svoje spolocne byvanie, nech nemas pocit, ze si ta "barlicka".
Inak za mna cele zle...
Myslim ze najzasadnejsia otazka je ci pracujes alebo si doma a zivi ta on.
Od toho budu aj rady ine.
Dieta ma 10 (!) rokov. Starostlivost on uz zvladne i otec (aj keby bol na obe ruky lavy).
Nechaj mu ho, zbal sa a chod si plnit sny.
Chod na vylet. Chod na vikend niekam s kamoskami. Chod na kurzy. Zmen pracu, kde sa zacnes karierne rozvijat (teda ziadne do tretej v praci a sprint domov starat sa o dieta a domacnost). Prenechaj mu dieta i cast starostlivosti o domacnost, lebo ty musis byt v praci dlhsie, ci ist na skolenie.
A ked on vyskoci ako popaleny kocur Co to, co to, kde je moj pohodlny byvaly zivot?!, tak si ho znova posad a znova mu zopakuj, co si vzdy hovorila.
Ked uz robis ciny, tvoje slova maju inu vahu.
Mozno konecne bude realne pocuvat a nie si pocas toho v hlave hovorit: boze, nech uz sa vyrozprava, nech uz skonci a zas nech je na polroka od tejto tirady klud.
Ved aj ty hromad majetok, co ti brani. Dieta mate uz velke. Ale sediet doma, nic nerobit a stazovat sa, ze druhy sa snazi, robi a ma a ty sedis v obyvacke? On si plni sny? Pln si ich aj ty, kto ti brani? Ci je snad lahsie sa stazovat, ako si zacat tie sny plnit sama?
Nikto ti nezaruci, ci vztah vydrzi. Ci uz zijete ako partneri, alebo manzelia. Ak sa rozidete, tak zase pride do zivota niekto iny, lepsi. Lebo nebude tak vztahovo opotrebovany ako ex. Ze presiel prilis dlhy cas, prestali ste na vztahu pracovat a nemate si co povedat.
On ti nerozumie, on nedava lichotky, on nepozve na veceru, on nenaplanuje vylet,... Trosku si zostala v klise, ze on sa ma o vsetko postarat a ty budes s usmevom prijimat. Povedz, raz mesacne budeme chodit na veceru, vyber termin, inak ho vyberiem ja. Zorganizuj vylet, pridel mu ulohy, co na spravit on,... Necakaj pasivne, ze ti niekto bude citat myslienky a obskakovat ta. Takto zivot funguje malokedy, mozno v cervenej kniznici, kde milionar nema co robit, iba rozmaznavat svoju modelku. Vztah je o tom, ze budete komunikovat a postarate sa o vsetko spolu.
Začala by som intenzívne myslieť na to, že v tomto vzťahu nemám nič isté. Takže hneď za prvé - začať si robiť finančnú rezervu pre istotu. To, či si budeš aj ty plniť sny, alebo len čakať, že príde SATO a vyrieši, to je na tebe. Ale na tej finančnej rezerve by som pre pokoj vlastnej duše začala pracovať hneď. A potom - možno o 10 rokov, keď dcéra vyletí z hniezda, možno opusím ja jeho a nie on mňa 😄. Držím ti palce.
Dakujem pekne za kazdy jeden komentar ano mate pravdu budem si plniť sny…a ci som cakala ze obcas prečíta myšlienku? Ano! Cakala..ja ho poznam aj bez slov ,necakam ze bude robit vsetko ale on nerobi nic…a vzdy hovorim co chcem a ake mam sny ale on to vsetko riadi podla seba a mna nepocuva, ked dojde potom ku konfliktu tak ze co som mlčala a nikdy som nic take nepovedala..je to ako začarovaný kruh…a ak nieco nenaplanujem ja tak sa nikam nepohneme , tiez ma nebavi tahat vztah sama malo by to byt 50/50 ale nieje , každopádne sa pokúsim naštartovať svoj motor a pohnúť sa,prajem vela šťastia kazdej z vas 🙏🏻

hmmm....asi to po čase prestane mať zmysel a rozídete sa. Bez komunikácie vzťah nefunguje