Strach o priateľku
Zdravim,
ani neviem ako zacat, aby to nevyznelo zvlastne. Mam obavy, ze stratim svoju vymodlenu priatelku(babka mi ako malemu stale hovorila, ze sa mam modlit za dobru zenu😀, a ja som ju nasiel az vo vyssom veku)
Predtym som stretaval zeny na jedno kopyto, tym nechcem nikoho urazit, ale boli inteligencne na inej urovni nez je ona, videli len peniaze, nedokazali si same zarobit ani na kavu, chceli sa rychlo vydavat, boli neverne a povedzme to na rovinu, mal som len jednoduchsie a lahsie dievcata, pri ktorych som si bol sebou isty.
Ona je vsak neuveritelne dobra, laskava, prenadherna zena, kazdy den ju obdivujem, niekedy nechapem ako mohla vobec o mna prejavit zaujem. Je sebestacna, ma vlastny prijem, byt, auto, nie je na nikom zavisla, ani na nikoho odkazana. Som proste nezvyknuty na taky typ zeny.
A tu sa aj zacinam obavat, ze ju proste stratim. Chlapi v jej robote tie jej kvality vnimaju, vsade kde pride je oblubena, stredobod pozornosti- ale prijemny, moji rodicia ju zboznuju. Ona vsak stale tvrdi, ze s kolegom by si nikdy nezacala. Tym nechcem vyzniet ako ziarlivec, ale videl som zopar sprav, co jej kolegovia pisali. Asi je problem vo mne, ja si az prilis dobre uvedomujem, ze ona je uplne ina liga nez som ja.
Co mam teda robit? Mam vyhladat psychologa? Nechcem jej to vesat na nos a vyzerat ako chudak. Ale mam 35 a lepsiu zenu uz nenajdem, ani nechcem. V nej vidim moju manzelku, matku mojich deti. A doteraz som to v ziadnej inej nevidel.
Dakujem.
Ked v nej vidis manzelku a matku svojich deti, tak jej to povedz. Ak ste este tuto konverzaciu nemali, tak nie asi hned s prstenom, aby sa nezlakla, ale normalne takto jej to povedz. Neviem ako dlho ste spolu a ci uz ona je na nieco take pripravena, takze odpoved zatial necakaj, ale ak ty si si isty, tak jej to povedz. Minimalne budes vediet na com si podla jej reakcie. A co sa ziarlivosti tyka, tak ano, to uz je tvoj problem. Ak mas pocit, ze to sam nezvladnes a trapis sa, tak kludne aj ten psycholog, to nie je hanba a ak ti ten vztah za to stoji, tak pracovat na sebe je obdivuhodne. Darno ti tu budeme pisat, ze ak ta bude chciet podviest tak to urobi aj keby jej nikto nevypisoval a ty to v zivote nezistis a ked nebude, tak moze pred nou aj pat chlapov nahych tancovat a nepodvedie. Toto nie je o nej, ale o tebe a tvojom sebavedomi, na ktorom musis pracovat. Vybrala si teba, je s tebou, na tom buduj.
Ahoj a ako dlho ste spolu??? Ona má koľko rokov??
Ja ti viem len toľko poradiť, že si začni viac veriť a toto čo si napísal vypustiť z hlavy nebrať to takto, až s takým obdivom. Miluj ju áno a všetko ale zas niekedy všetkého veľa škodí tým ti chcem len povedať moju skúsenosť.
Každý sme iný ale v mojom prípade to bolo takto mala som jeden začínajúci vzťah boli sme na pár rande. Ale on sa ku mne správal presne takto ako si to písal. Cítila som a aj mi to dal najavo ako sa mu páčim, doniesol vy ki aj modré z neba, také milé slová mi vravel ktoré som ešte ani nepočula až mi to už niekedy bolo trápne. Proste zo začiatku je to pekné keď sa muž zaujíma o ženu a dá pocítiť lásku. Ale dôležité je nestratiť svoju mužnosť. On v mojich očiach stratil. Potom prišiel druhý ktorý bol totálny opak a ukončila som to sním lebo ma povedzme tak prestal baviť. A dala som sa dokopy s tým druhým s ktorým som už 8rokov a máme syna a neľutujem. Pre mňa to už bolo moc že niekto ma tak obdivuje. Aj ženy potrebujú vízvu. Keď všetko dostaneš na tácke po čase ťa prestane baviť.
Chcem ti tým len toľko povedať, že hlavne nestrať v jej očiach svoju mužnosť. A ver si viac.
Dúfam že ti nejako moja skúsenosť pomohla, držím vám palčeky a veľa spoločných rokov vám prajem 🙂🙂
@liviafazekasova ja sa pred nou “tvarim” nad vecou, nehovorim jej sladke slovicka, ani som jej nikdy nic nepovedal, z toho co som tu napisal. Nie som nejaky precitliveny pajac, co jej kazdy den bude tlacit kaleraby do hlavy. Snazim sa neziarlit, ale serie ma to, predtym som mal na haku, bolo mi vsetko jedno.
Ona ma 29 a sme spolu od novembra. Ja by som ju o ruku poziadal, lenze ona mi velakrat povedala, ze na manzelstvo neveri a papier a prsten nepotrebuje.
Na ziadost o ruku je podla mna este skoro. Nebude to podla mna typ zeny, ktora si na to portpi, zjavne ma ine hodnoty, co je podla mna fajn. Rozhodne by si mal na nietore veci prestat tlacit
na prvý pohľad sa zdá, že si vzácny druh muža... nepoznám ťa, ale nie, nie... Budem úprimná, keď som mala 18-19 rokov, mala som presne takéhoto frajera. Skušný, nefajčiar, pracovitý, samé klady... Až kým ma nezačal ospevovať a vzhliadať ku mne ako k panenke Márii na oltáriku. Vedel kde pracujem, kam chodím, s kým (knižnica, kúpalisko, cvičiť...) všade ospevoval aké mám plány, jazykovú vybavenosť, pri každom telefonáte hodil slzy, a detské plače napr. Lásenka s kým si tam, počujem tam mužské hlasy, bojím sa o teba... nemohla som ani povedať aká bola sranda s kolegom, aký povedal vtip... Hneď otázky, kde býva, či má manželku, dieťa. Vždy som ho utešovala, keby chcem iného, som s iným, nie s ním... Prestalo ma to baviť, len sa obhajovať za NIČ, vysvetľovať, vyčerpávalo ma to...
Keď pohár pretiekol, rozišla som sa s ním. Chodil za mnou do práce a nosil mega kytice. Ignorácia, hádzala som ich do koša, alebo dala kolegovi pre frajerku.
Na záver: práve svojimi bludnými predstavami sa mi zhnusil, urážalo ma, že ma podozrieva z NIČOHO, len aby si ma udržal.... Takže bacha, aby to tú tvoju panenku tiež neprestalo baviť 🤔
Ja potrebujem k životu tímového hráča, s ktorým ťahám za jeden povraz, navzájom sa podporujeme, dopĺňame, dôverujeme. Nie strachopuda, ktorý sa drží zubami, nechtami, kliešťami, len aby nestratil frajerku. To nie je plnohodnotný vzťah i sile a hodnote dokazovania jeho lásky🙄
PS: si neistý, nedôveruješ si, porovnávaš sa s podľa teba "inou ligou" To nie je zdravé vo vzťahu. Skús psychológa, možno ti to pomôže. Držím palce.
@anjelicek26 ja jej verim, ze by ma nepodviedla, len mam v sebe taky vnutorny nepokoj. Neviem to opisat. Alebo skor mam pocit, ze moze mat niekoho, kto jej ponukne viac. Ved aj ked som ju predstavil kamosom, nechapali, kde som ju nasiel. Aj sa trochu bojim, ze jej kamosi povedia o tych mojich predoskych znamostiach a bude ma brat za debila, co sa ulakomil na kazdu hlupu hus. 😀
Tak sa snaž aby si si ju udržal
Tak to je super 🙂 tak sa stalo niečo kvôli čomu máš v sebe ten nepokoj?? Spomínal si nejaké spravy tak asi to v tebe prebudilo tú neistotu 😐
A povedal si jej toto všetko, co si tu napísal?
@liviafazekasova asi ano, pisali jej dvaja kolegovia, ona mi to ukazala, aby som si nemyslel, ze nieco skryva.. ona celkovo pracuje v muzskom kolektive a podla mna skusaju ci sa raz nepodvoli.
Tak tá neistota bude vyplívať z toho ale ak ti ona nedala dvôvod na obavy tak sa nemás čoho báť, budeš len ničiť tým sám seba. Porozprávaj sa s ňou určite ťa ukľudní keď budeš počuť od nej že sa nemáš čoho báť a že ľubi teba a o nikoho iného nemá záujem. Ver jej a ľúbte sa a na tých kolegov kašli veď im určite dala kopačky keď sa snažili tak sa nemás čoho báť 🙂🙂
pripomínaš mi mojho priatela, písaním ale aj tym strachom 😀 aj mojim opisom, aj okolnostami. nie si to asi ty, ale som v podobnej situácií a nikdy v živote by som ho nezradila ani nepodviedla. moze byt okolo mna aj 100 chlapov a písať mi 101. problém bude v tebe, že si neveríš. a to ženy vie odradit. ked ju už máš, tak si ju váž, začni si veriť, zeny maju radi, ked si chlapi veria... ak raz jedna čestná žena miluje, nič tu lasku nezničí ak si k nej dobry muž 🙂
Presne tak, snaz sa udrzat si ju. Treba to povedat jej a nie tu 🙂 Chapem, ze zrejme hladas tak trochu moralnu podporu, ale toto musis spravit sam 🙂 Daj jej najavo, ze to myslis skutocne vazne, lebo sa moze lahko stat, ze ju stratis 🙂 Netvrdim, ze ju mas hned poziadat o ruku, ak ste spolu kratko, tak to rozhodne nie je dobry napad 😀 A takisto jej netreba hovorit ani o detoch hned takto zrazu 😀 Moze zdupkat rychlejsie nez si myslis
😀
Nechcem ti brať ilúzie ale podľa mňa vám to nevydrží. Ona je podľa teba dokonalý človek a ty nie. Ona nechce svadbu, ty áno. Ona si môže medzi chlapmi vyberať, ty nie. Keď jej budeš tvoje nedokonalosti pripomínať naozaj si nájde niekoho sebe rovného.
zena chce sebavedomeho chlapa, ktory jej bude oporou, nie ufnukancov, co sa boja vlastneho tiena
poziadaj ju o ruku. A ver si trochu, pre niečo si si ta predsa vybrala
Nemusis jej to hovorist stale, ale treba jej povedat, ze sa ti naozaj velmi paci a vsetko to co si vyjadril tu, nemusis jej to povedat, napis jej to, alebo neviem daj jej kvety s peknym odkazom. Uvidis, ako na to zareaguje.😇
Veľmi, veľmi držím palce, aby ste boli spolu šťastní. Buď len sám sebou a činmi jej dokazuj svoju lásku a to akú má pre Teba hodnotu. Keď chces získať viac sebavedomia, tak sa jej opýtaj, že prečo je práve s Tebou vo vzťahu. Možno Ty sám si neuvedomuješ aký si perfektný a ona tak ako Ty vie presne, čo v Tebe má. Opýtaj sa, čo na mužoch neznáša a čo obdivuje. Potom budeš vedieť, čoho sa vyvarovať a čo podporiť. A pokús sa len o takú zdravú žiarlivosť, ktorá Ťa nakopne byť tým najlepším partnerom a neudus váš vzťah podozrievaním, aby si si neprivolal práve tým koniec...
@anketkarka dakujem.
no neuverite, ja sa tu strachujem, ze ma priatelka necha a nakoniec to vypalilo uplne inak. Vcera sme sli na veceru, rozpravali sa, ja som jej povedal ako ju vnimam, ze je dokonala, najlepsia aku som stretol. Nechcel som to nejak extra prehanat, aby som nevyzeral ako precitliveny Diego z telenovely. A ona mi potom podala obalku, ze mi zabudla dat suvenir, co sme si doniesli z dovolenky na Malte. Ja som najprv nechapal, ze co tym akoze mysli…a tam bola snimka zo sona, alebo ako to volate a male babatenko. Tak vtedy som sa vlastne rozcitil a bol ako ten Diego. 😀 tak asi som uz prestal pochybovat a aj ked je to mozno priskoro, som nadseny.
To je mile! Super! Držím palce 😊😊😊
@gionella ďakujem😊
Gratulujem, nech je spolu šťastná celá rodinka ❤️🍀❤️🍀🎆🎆
Aj ja vám chcem zagratuľovať🙂🙂 a prajem strašne veľa šťastia, lásky, a zdravia pre celú vašu rodinku 🙂🙂
No ako to pekne osud zariadil 😄
@fauko nerozumiem celemu tvojmu prispevku, nema ani hlavu, ani patu. A tieto krestanske zalezitosti si nechaj prosim pre seba, ja som ateista aj moja priatelka. 😇 porozmyslaj nabuduce ty, nez take nieco zo seba vypustis. Pekny den

Zacni mat rad sam seba. Vybrala si teba, tvoje kvality vnima a vidi, to, co si tu napisal, jej musis hlavne aj otvorene povedat... rada citam taketo prispevky, takych muzov je fakt malicko, nastastie aj mne sa jeden usiel a je to uz 20 rokov 😀 Zeny, ktore vnimaju lasku partnera nemaju potrebu lovit v inych vodach, je uplne jedno, kolko kolegov okolo teba poletuje... vazne...robim 15 rokov v cisto muzskych kolektivoch... a nikdy by ma ani nenapadlo nieco zacinat...