icon

Stratilo libido a suchosť pri sexe

24. aug 2025

Ahojte, toto bude veľmi intímna téma, tak verím, že nikoho nepobúrim. Vždy som bola veľmi náruživá žena, veľmi povedzme vaginálne vlhká, od mojich 14-15 rokov, až mi to prekážalo. Sex som mala rada, užívala som si ho. Avšak niečo sa zmenilo od mojej asi 43tky. V prvom rade kleslo mi libido, nemám záujem už tak o sex. Chcem intimitu, byť spolu, objímať sa, maznať sa, ale samotný sex pre mňa nie je potrebný. Viem však, pre muža áno. Tak sa snažím premôcť... ale.... vôbec nie som vlhká, aj keď používam lubrikačný gél, samotný sex je pre mňa bolestivý, páli ma to tam a som suchá. Popravde sa snažím premáhať počas toho a zatvárať oči a predstavovať si niečo iné a modlím sa, aby bol už koniec, lebo ma to bolí. Môj partner nie je typ 5 minútovky, sex si užíva a chce ho aspoň 20 minút, meníme polohy a ja ticho trpím a chcem, aby sa už urobil. Niekedy som taká suchá, že ho ani nevie dať dovnútra, jednoducho to nejde. Po sexe som dole úplne podráždená, červená, bolestivá a musím sa dať dokopy. Partner sex chce a ja mu ho chcem dať, ale neviem. Pre neho orálny sex nie je riešením. Ja čo som celý život mazala poriadne a sexovala som niekoľko čísel za sebou, teraz nie som schopná normálneho sexu. Neviem si ženy rady. Som z toho nešťastná. Partner už vie, že ma to bolí a že pritom trpím.

Strana
z3
kavasmliekom
24. aug 2025

@anonym_autor gynekológ. Máš zlý lubrikant. A sebecké ho partnera.

autor
24. aug 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor gynekológ. Máš zlý lubrikant. A sebecké ho partnera.

@kavasmliekom bola som na gynde niekoľko krát, všetko je v poriadku, hormonálny profil ok, vaginálne USG ok, bez nálezu. Poraď teda lubrikant, ja mám durex. Partner sa má počas toho pýta, či to bolí, či som ok.

kavasmliekom
24. aug 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom bola som na gynde niekoľko krát, všetko je v poriadku, hormonálny profil ok, vaginálne USG ok, bez nálezu. Poraď teda lubrikant, ja mám durex. Partner sa má počas toho pýta, či to bolí, či som ok.

@anonym_autor neviem poradiť lubrikant, ale možno treba skúsiť aj iný, na inej báze.

anonym_3c11b6
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor po 40tke to u veľa žien ide dole vodou, to je normálne

autor
24. aug 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor neviem poradiť lubrikant, ale možno treba skúsiť aj iný, na inej báze.

@kavasmliekom ja som sem prišla po radu, čiže aby mi nejaká žena napísala, čo jej pomáha, čo skúsila, čo áno, čo naopak nie. Dnes je tu možné komentovať anonymne, tak preto som to napísala.

anonym_7ac3c2
24. aug 2025

@anonym_autor "partner sa ma pýta, čo to bolí", napriek tomu ide 20 minút, orál nie je riešenie a sex chce🥴v manželstve sa stane kadečo, ale postoj muža je sebecký, bohužiaľ. Je to normal, že sa ti to mení dnu. Už možno ideš do menopauzy. Muž by sa mal prispôsobiť.

minenkaa
24. aug 2025

My používame kokosový olej ,skus ,nie je dráhy je vhodný aj na sex aj na cele telo

sevrin
24. aug 2025

@anonym_autor tak ale treba počítať s tým, že nie pre každého po 40tke je to stále zábava. Niektorí sa pri tom dokonca už nudia.

autor
24. aug 2025
@sevrin

@anonym_autor tak ale treba počítať s tým, že nie pre každého po 40tke je to stále zábava. Niektorí sa pri tom dokonca už nudia.

@sevrin nuda je jedna vec, to je v pohode, ak ťa to pri sexe bolí, štípe a páli a modlíš sa, aby bol koniec, to nie je nuda.

earlgrey
24. aug 2025

Psychika žena, psychika. Tá robí veľmi veľa. Ty sex nechceš, ty si to neužívaš, psychika zaúraduje a koniec, nezvlhneš ani keď sa na mihalnice postavíš. Skús sa zameriať na túto oblasť, pretože gély a oleje to možno vyriešia ale užívať si to nebudeš tak či tak.

autor
24. aug 2025
@earlgrey

Psychika žena, psychika. Tá robí veľmi veľa. Ty sex nechceš, ty si to neužívaš, psychika zaúraduje a koniec, nezvlhneš ani keď sa na mihalnice postavíš. Skús sa zameriať na túto oblasť, pretože gély a oleje to možno vyriešia ale užívať si to nebudeš tak či tak.

@earlgrey za tri roky, čo to mám som skúšala všetko. Tiež som si myslela, že je to možno psychické, ale vždy som si to s ním užívala, vždy som bola náruživá a vlhká. Nič sa nezmenilo z jeho strany, ani z mojej, žiadne problémy vo vzťahu nie sú. Jediný problém je moja neschopnosť sexu.

anonym_278d89
24. aug 2025

Si v perimenopauze, hormonálny pokles a s tým súvisí vysychanie slizníc , uz mazať prirodzene nebudes ako za mladi, treba sa s tým zmieriť a samozrejme i pokles libida, su rozne druhy lubrik., treba skusat.

earlgrey
24. aug 2025
@anonym_autor

@earlgrey za tri roky, čo to mám som skúšala všetko. Tiež som si myslela, že je to možno psychické, ale vždy som si to s ním užívala, vždy som bola náruživá a vlhká. Nič sa nezmenilo z jeho strany, ani z mojej, žiadne problémy vo vzťahu nie sú. Jediný problém je moja neschopnosť sexu.

@anonym_autor Nemyslím, že to je neschopnosť. Možno ideš do prechodu, tvoje telo sa mení, tvoja psychika sa mení, všetko sa mení. Všetko je o psychike aj keď si to nepripúšťaš.

anonym_23d136
24. aug 2025

Su take cipky na vkladanie a mali by pomoct. Kolegyne sa bavili. Nemam vyskusane.

anonym_96dffd
24. aug 2025

@anonym_autor skus tento. Maximalna spokojnost nevysycha a dobre maze. Nedrazdi, je sice drahsi ale vydrzi dlho a staci ho malinko. Riesila som rovnaky problem toto ho vyriesilo.

autor
24. aug 2025
@anonym_23d136

Su take cipky na vkladanie a mali by pomoct. Kolegyne sa bavili. Nemam vyskusane.

@anonym_23d136 asi s kyselinou hyaluronovou, ze? Ja určite rada hocičo vyskúšam. Najhoršie je to pred MS, to je strašné obdobie a týždeň pred MS nie som schopná mať sex. Žiaľ v každom vzťahu je sex dôležitý a keď to nefunguje, nie je to dobré.

anonym_d4dff4
24. aug 2025

A prečo nepovieš mužovi že ťa to boli? Obzvlášť keď sa ta pýta. Osobne si neviem predstaviť že si to ohľaduplný a milujúci partner nevšimne že nie si dostatočne vlhká.
Po 40+ mám kvázi rovnaký problém pred ms, o to viac sa mi partner venuje a nemá problém prestať ak cíti že to "dostatočne neklze" alebo byť bez sexu pár dní. Táto si ho užije dosť počas plodných dni.
Vaginasan krém si skúšala?

goodidea
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_23d136 asi s kyselinou hyaluronovou, ze? Ja určite rada hocičo vyskúšam. Najhoršie je to pred MS, to je strašné obdobie a týždeň pred MS nie som schopná mať sex. Žiaľ v každom vzťahu je sex dôležitý a keď to nefunguje, nie je to dobré.

@anonym_autor ono je dôležitý ale nerobme zas z toho pilier vzťahu, kebyže ochories tak že nemozes mať sex tak sa rozvediete?

anonym_ebe00a
24. aug 2025

Durex lubrikant je na vodnej báze. Primárne myslený na hračky. Skús iný typ - na báze kokosoveho oleja alebo silikonu. Tie vodné prestanú veľmi skoro fungovať.

simsalabim
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor skus pouzivat nieco na zvlhcenie aj mimo styku. Napr Ialuna capiky alebo Vagisan. A ak nepomozu, skus na predpis hormonalny Ovestin. Sestra si ho chvali, pouziva ho iba taz tyzdenne. Bohuzial, ta suchost ide s vekom.

martina21
24. aug 2025

Ahoj, urcite skus vagisan ale pravidelne kazdy vecer trosku dovnutra a potom ho pouzi aj ako lubrikant..mna trosku pali zo zaciatku ale pisu to aj v letaku ze je to normalne, pocas styku casto reaplikujeme hned ako citim ze uz to neklze..sex na sucho by som v ziadnom vesmire netrpela. z durex lubrilantu mavam mykozy.. a este by som u gynekologa trvala na predpisani niecoho na zvlhcenie, nemoze to ignorovat aj ked mas akoze hormony v poriadku, alebo zmenit lekara.

monulka205
24. aug 2025

@anonym_autor ako dlho to trvá? Skús lubrikant na vodnej báze, Durex ma aj na báze silikónu, skontroluj si, či nemáš ten, je telu menej prirodzený. Môže to byť hormónmi, prechodom atď., ale niekde v podvedomí môže byť niečo, čo ťa trápi, alebo čo nemôžeš prekusnut voči partnerovi... Preto ho povedzme "nechceš k sebe pustiť".. To už sa musíš sama ponoriť do seba a pátrať. Mohla to byť aj maličkosť. Ale na to sa nepýtaš. Robili ti aj kultiváciu (stery) na gynekológii?

stellarstar
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie si v perimenopauze?

anonym_7f8c73
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor "Žiaľ v každom vzťahu je sex dôležitý a keď to nefunguje, nie je to dobré." S touto vetou nesúhlasím. Najdôležitejšie je porozumenie, ktoré tvoj partner nemá. To, že sa ťa opýta, či ťa to bolí a fičí ďalej 20 minút, to je riadne sebectvo. Pre teba je to utrpenie, on odmieta iný spôsob, ty hľadáš spôsoby, trápiš sa preto a on čo? nehovoriac o ťažkostiach po tom. Je k tebe absolútne bezohľadný. Vo vzťahu je normálne a prijateľné to, čo vyhovuje obom. Namiesto hľadania lubrikantu by som s ním hodila reč. A čo ak jemu o pár mesiacov nebude stáť? a ty budeš trvať na tom, že chceš každý deň trikrát? ako sa bude cítiť? ako bude zvládať tvoj nátlak? a žiadne náhrady, pekne ako sa má, najlepšie aj dvadsať minút. Veď aj on starne, aj jeho telo prechádza zmenami, aj uňho dôjde k hormonálnemu poklesu. Bude sa denne dopovať viagrou? daj mu na to iný pohľad. Sex ako taký nie je až taký dôležitý. To len naša spoločnosť z neho robí neviem čo. Intimitu si môžete užívať aj inak. A hlavne bez bolesti. U nás to tak funguje už roky a nikdy mi to manžel nevyčítal. Lebo o tom je láska vo vzťahu. Nie o sexe so zaťatými zubami so strachu, aby ma neopustil.

anonym_8c494c
24. aug 2025

Asi je čas aby si muž našiel ženu ktorá mu dá čo chce a nie suchú

stellarstar
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor " Žiaľ v každom vzťahu je sex dôležitý a keď to nefunguje, nie je to dobré " to fakt? Žena my sme vyše 2 r nemali sex ( ok sú tam aj zdravotné problémy ) ale vieš čo? Predstav si inak všetko medzi nami dobre funguje, je všetko v poriadku, milujeme a máme sa radi. Nvm kadiaľ berú ľudia že ten sex je super dôležitý pre vzťah a ked tam to nie je tak to už nie je vzťah 🙄

stellarstar
24. aug 2025
@anonym_8c494c

Asi je čas aby si muž našiel ženu ktorá mu dá čo chce a nie suchú

@anonym_8c494c 😲🙈

angelous1991
24. aug 2025

Durex je o ničom . Ja som kúpila v tete drogérii lubrigant you and me ten zelený stimulujúci a ten nám moc vyhovuje je taký tekutejší . Pri aj Po sexe mám vždy pocit vlhkosti ako za mlada . A dokonca veľmi dlho . Aj keď muž sa sťažuje že ma potom lepkave ruky a v podstate všetko ale tak to sa dá umyt . Nám vyhovuje .
Mala som rovnaký problém a muž nebol na to zvyknutý lebo som predtým bola na tom rovnako ako ty .

autor
24. aug 2025

Inak pozdravujem admina, čo prepísal názov témy: Stratilo libido je naozaj TOP 😂

rejka7
24. aug 2025
@stellarstar

@anonym_autor " Žiaľ v každom vzťahu je sex dôležitý a keď to nefunguje, nie je to dobré " to fakt? Žena my sme vyše 2 r nemali sex ( ok sú tam aj zdravotné problémy ) ale vieš čo? Predstav si inak všetko medzi nami dobre funguje, je všetko v poriadku, milujeme a máme sa radi. Nvm kadiaľ berú ľudia že ten sex je super dôležitý pre vzťah a ked tam to nie je tak to už nie je vzťah 🙄

@stellarstar súhlasím, žena si zvykla muža uspokojovať aj cez mŕtvoly a ide ďalej ako píla. Veď, čo tam, že nemaže, šťípe, bolí,.., sex mužovi treba tak mu ho dám, lebo pôjde za inou.🥹 Po menopauze už nebude mazať vôbec, ku tomu psychika, pred sexom bude mať strach z bolesti ako pred zubárom. Je načase povedať mužovi, aby sa spamätal, lebo toto zlé skončí.

autor
24. aug 2025
@rejka7

@stellarstar súhlasím, žena si zvykla muža uspokojovať aj cez mŕtvoly a ide ďalej ako píla. Veď, čo tam, že nemaže, šťípe, bolí,.., sex mužovi treba tak mu ho dám, lebo pôjde za inou.🥹 Po menopauze už nebude mazať vôbec, ku tomu psychika, pred sexom bude mať strach z bolesti ako pred zubárom. Je načase povedať mužovi, aby sa spamätal, lebo toto zlé skončí.

@rejka7 on nechce mať sex, keď ma to bolí. aj počas toho, chce prestať, keď vidí, že to nie je ok.

Strana
z3