Genitálny herpes a suchosť pošvy

6. aug 2023

Ahojte dievča píšem vam s prosbou mali ste niekto genitálny herpes a potom suchost z neho? A neustále trhliny v pošve a bolesť pri sexe - keďže ste sucha ? Lubrikacny sme skúšali niekedy to je ok niekedy nepríjemne / vlhká som len ked vyjdem z bazena alebo sprchy a aj to iba na chvíľa / kvôli tomu strácam chut na sex .
Mam len 21 . Mam pekny vzťah a som z toho smutná . Herpes som dostala minuly rok v novembri bola som stale chorá mala som veľa atb potom slabú imunitu .. nikdy predtým som to nemala .. ani vaginalnu suchost . Preto píšem s prosbou máte s tym niekto skúsenosť alebo kam ist za kým alebo co si na to davat? Fakt mam bolesti je to nepríjemne boli to Pali to ..skúšali sme aj vigisan krem hydro …. gynekolog povedal ze to je práca pre kožnú ze on mi uz nemoze dat hormóny ked mam antikoncepciu … kozna ta ma mala v paži ta mi povedala ze lubrikant a ked som jej povedala ze ten mi nerobí moc Dobre tak mi dala masticku ktorá sa zarába v lekárni s rybím olejom … to bolo chvíľu v pohode ale pride mi vsetko ze to je len povrchové pritom by to mozno trebalo liečiť “zvnútra” a ani Nehovorim o tom ako som začala byt háklivá na všetky mozne nohavičky vzdy som podráždená svrbi ma z nich pošva ked sa jedna o švove.. prosim máte s tym niekto skúsenosť ? Ak Ano ako ste postupovali .. alebo poraďte mi co s tym robit .

nelca0510
6. aug 2023

Známa dostala odporúčanie na tabletky čo sú voľnopredajne,neskôr to riešila lubrikantom. Daj si ho viac,keď popisujes stále suchosť.

simsalabim
6. aug 2023

Skus denne nieco ako Vagisan, kym sa to upravi. Alebo si daj daco predpisat.

trgypadl
6. aug 2023

ahoj, mas znovu relaps? Ci sa momentalne jedna len o suchost posvy?
Co sa tyka hpv si ako na tom? Ak Ti nedali potrebnu liecbu v case genitalneho herpesu zmenila by som lekara

autor
6. aug 2023

@trgypadl ahoj nemam . Mam iba suchost herpes som mala prvy výsev katastrofálny plus zápal močových ciest .. potom som mala herpes slabučký a potom zas silný … mala som ho za posledný rok uz asi 5x aj v konečníku..a co sa týka hpv tak neviem .. u gynekologa mi robil ster cytologické a vraj bol ok . Ale co sa týka herpesu som mala lieky na podporu imunity tiez herpesin zovudex atb maste a nic . A co sa týka tej suchosti tu mam stale nonstop . A robia sa mi stale trhliny