icon

Takéto sú manželstvá?

22. nov 2022

Poslednú dobu si absolútne nerozumiem s manželom , už ho neľúbim . Snaží sa vždy všetko riadiť , vždy musí byť podľa neho. Kedy sa pustí umývačka riadu , kedy pôjdeme z domu atď atď . Je to veľký šetrič . Čo sa týka elektriny atď . Vždy chodil nakupovať potraviny on , teraz som mu povedala že chcem ja chodiť . Veľký cirkus z toho spravil. Ale nakoniec že Okey . Ale spraví zo všetkého veľkú drámu. Napr keď mu zoberiem napr ideme do obchodu 10 eur z peňaženky alebo čo povie že som mu ukradla... Pre neho peniaze sú na prvom mieste . Je to dobrý otec , ale mám pocit že v 33 rokoch duševne zomrel . Nemá žiadne sny , niečo čo by chcel dokázať ešte ... Nula bodov citov .. spíme každý zvlášť a ja mám pocit že stojím nad priepasťou a kričím . Najlepšie je keď je v práci a nie je doma .

Strana
z2
petamich
22. nov 2022

zrejme by si sem nepisala, ak by si si myslela, ze vas vztah je v poriadku, nie toto v poriadku nie je 🤷‍♀️

drzaopica
22. nov 2022

Su take typy co chcu mat vsetko pod kontrolou🙂
Preco chodil na nakupy iba on?preco si to dovolila?asi je prilis setrny a lakomy velmi by mi to vadilo.A ty bojujes ci nechas ho riadit co ako bude?
Jedine si postupne zase ziskat nejake slovo.Utlacil Ta niektore dominantne typy su take...napr ja by som sa s tvojim.muzom denne hadala🙂ina by mykla plecom, ze jej je jedno kedy sa co zapne, spravi...a niektorym to praveze vyhovuje, ze muz zariadi rozhodne.V poriadku to nie je odcudzili ste sa aj tym oddelenym spanim

barbora0308
22. nov 2022

Ani to netreba citat dokonca, staci druhu polovicu prvej vety "uz ho nelubim". 🤷

liljana
22. nov 2022

Ked ho nelubis, rozved sa budes si vlastnou panou. Mozes si potom robit, co chces a kupovat, co chces.

kvetinka75
22. nov 2022

a prečo si s ním? Veď sa rozveď. V dnešnej dobe nie je rozvod taká tragédia a budeš si žiť po svojom. A možno časom stretneš niekoho normálnejšieho, kto bude viac žiť. A mimochodom (to len tak pomimo), prečo mu chodíš do peňaženky? Mne by sa tiež nepáčilo, keby sa mi niekto hrabal v mojich veciach. Ak niekto niečo chce, nech povie, ale nie loziť mi do vecí.

mikadooo
22. nov 2022

Hmm píšeš čo je zlé. A čo je na ňom dobré? Čo ťa pri ňom vlastne drží? Takéto manželstvá samozrejme existujú, ale nie sú šťastné. Väčšinou je to vtedy, keď jedna strana si myslí, že nemôže odísť. Sama vidíš - už ani spať pri sebe nedokážete. Pravdepodobne je váš vzťah len obojstranné trápenie. Či odídeš alebo nie, to neviem. Ja by som sa asi najskôr snažila odísť. A ak to nejde, tak byť finančne čo najsebestačnejšia a potom by som si kúpila, čo ja chcem za svoje peniaze. Manželia by podľa mňa mali hospodáriť spoločne, ale vo vašom prípade to vyzerá, že vaše názory na "hospodárenie" sa diametrálne rozchádzajú... A mám taký pocit, že všetko platí muž zo "svojich" peňazí, ty si pravdepodobne na RD?

nnnuuunnn
22. nov 2022

Keď nemáte čo robiť spolu v 33tke cca, tak čo chcete robiť ešte ďalších 40 rokov? 😁

barbora0308
22. nov 2022

@kvetinka75 nuz, ak mu musi brat 10€ z penazenky, tak ten rozvod asi vieme preco este nepodala 🙈 aj ked mozno teda krivdim autorke, ale tiez mi to prislo cudne...

petulda333
22. nov 2022

@kvetinka75 no ja neviem,my si s muzom chodime do penazenky bezne,ak jeden z nas ma hotovist a ten druhy potrebuje. A,ze kradnutie? Och

danica2711
22. nov 2022

a ty si neplnoletá a nesvojprávna, že toto necháš so sebou robiť? Veď náš pes si vie vydobyť viac práv ako ty...

autor
22. nov 2022

@barbora0308 máte pravdu , nechala som to ja zajst takto ďaleko . Že som vybudovala dokonaleho egomaniaka. Ktorý si myslí že peniaze v manželstve sú toho kto ich zarába . Nič ako spoločne neexistuje

autor
22. nov 2022

@danica2711 no čo ti poviem ? Asi mám menej práv ako ten pes. Len nedá sa moc čo robiť . Keďže ešte som na rodičovskej a kebyže idem do podnajmu neutiahlaby som to

kvetinka75
22. nov 2022

@petulda333 my nie. Ak nemám hotovosť poprosím muža o drobné ale do peňaženky mu nejdem. A ani on mne. Mne to príde úplne normálne. On mi ani do kabelky nelezie. Ak niečo potrebuje, donesie mi celú kabelku 😀. Vytiahnem peňaženku a dám mu čo potrebuje. Nemáme tam pred sebou nič skryté ale beriem to tak že moja a jeho peňaženka. Druhý sa tam nemá čo hrabať

queen_mary
22. nov 2022

To setrenie podla mna nie je zle. Moj muz tiez chodi do obchodov. Vzdy si pozrie predtym letaky a ma prehlady o cenach. Ak by sme spravili rovnako velky nakup, tak verim, ze to co ja kupim za 50, on kupi za 40. Tiez nakupil merace spotreby, aby sme nasu spotrebu optimalizovali. Celkovo to nevnimam ako nieco zle, kor v dnesnej dobe. Akurat ze ja mu nemusim brat peniaze z penazenky, mam svoje ak nieco potrebujem (nakupy, jedlo atd). Resp mu vzdy predtym poviem, ze mu nieco beriem. Inak tieto veci ste mali mat davno nastavene, ak ty mas len rodicovsky prispevok alebo co. No a podstatme je, ze ho nelubis. Tam si myslim ze uz nic nepomoze.

kvetinka75
22. nov 2022

najvyšší čas postaviť sa za seba a odísť od neho.

liljana
22. nov 2022

Tak sa vymente. On na matersku, ty chod zarabat spolocne peniaze.

petulda333
22. nov 2022

@kvetinka75 tak u nas to funguje inak. A pride nam to uplne v poriadku,sak sme manzelia

kvetinka75
22. nov 2022

@petulda333 aj nám to príde úplne v poriadku.

sense
22. nov 2022

Nuž tak treba manželovi oznámiť ze bude musieť idmat na materskú lebo aj ty chceš svoje peniaze. A dúfam ze rodičak nechodí na jeho účet plus byt na rodičak 3 roky nie je povinnosť ale výsada.

petulda333
22. nov 2022

@kvetinka75 ved to je fajn,tak to ma byt,ze to vyhovuje obom. No suhlasit,ze toto je kradez mi fajn nepride. Ved ona vzala na nakup,asi aj pre neho,a ak jej sam neda,tak jeho hanba

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
22. nov 2022

@petulda333 ja som nikde nenapísala že je to krádež, iba to, že mi si do peňaženky nelozíme. Ja tam mám rôzne bločky, súkromné, práca, drobné na parkovanie, obedy a nemám rada také prekvapenia, že idem platiť, mala som tam presne nachystané a zrazu zistím že hotovosť je preč.

sissy27
22. nov 2022

nie, nie je to v poriadku. Ale pre mňa nie je v poriadku ani ísť druhému do peňaženky a zobrať si čo chcem bez toho, aby som to mužovi vopred povedala a on súhlasil. Krádež je síce silné slovo, ale čo ak tam má hotovosť na niečo konkrétne a potom zrazu ostane prekvapený, lebo ja som si zobrala a on o tom nevedel? Lenže u nás by sa to nestalo, síce máme oddelené účty, ale ani si navzájom peniaze nevydeľujeme.
Na tvojom miest nesedím na rodičáku, veď to nie je povinnosť. Dieťa do jaslí / škôlky a hajde do práce - bude vlastný príjem a môžeš sa zariadiť podľa seba. Rozvod, podnájom a šťastný život.

autor
22. nov 2022

@mamula20 viešco my keď sme si brali hypotéku sme sa dohodli že toľko a toľko budem prispievať z rodičovskej . A on mi bude dať v hotovosti . A bum ! To bola chyba . Aj mi dá len keď už nemámtak nedá ani cent . Ja by som to prirovnala že mám vreckové . Našťastie mám aj brigádu z ktorej. Mi chodia peniaze na môj druhý ucet.

autor
22. nov 2022

Ja viem že to je moja chyba , že som mala byť viac iniciatívna ale mne to nevadilo až kým som sa nedostala do bodu , keď moja hlava začína chápať a otvorila som oči. Že už to začína byť prúser . Že človek ktorého som kedysi ľúbila až na smrt , zrazu ho nenávidím . Ale ako sa vraví medzi láskou a nenávisťou je tenká čiara .

vikusjk
22. nov 2022

No myslim, ze nie, taketo nie su bezne manzelstva. Ale su aj lepsie, aj horsie, aj mozno podobne. Je len na tebe, co spravis so svojim zivotom, len ty sa musis rozhodnut, ako budes postupovat dalej

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zupka33
22. nov 2022

Nemozem povedat, ze by sme mali neviem kolko penazi, ale proste nikdy som nemala problem si vybrat na nieco peniaze. Samozrejme zakazdym to spolu konzultujeme, ale proste peniaze su nase, ziadne tvoje moje, ty zaplat to a ja to. Ide to proste tak spontanne

athom
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
22. nov 2022

@barbora0308 slecna Marplova, to vobec nemusi byt preto ze ona nema. Syn chcel ist do obchodu, nerada mu davam kartu, hladala som hotovost ale mala som len stovky, tak som sa pytala manzela ci ma nejaku desinku, ale mal len 50, tak som ju vzala a dala mu stovku. Su to bezne presuny v pripade potreby, nieze niekto nema tak berie z penazenky 🤦

Strana
z2