Udrží nevera manželstvo pohromade?
Nejdem si po názory, preto prosím, aby do tejto témy neprispieval nikto, kto nemá skúsenosť. Naozaj neziadam žiadne rady ani hodnotenia, a už vôbec nie odsudzovanie. Keďže často tu také témy sú, pýtam sa tých, ktorý také niečo žili alebo žijú. Je možné udržať manželstvo, aj keď máte milenecký vzťah? Často sa stretávam s tým, že manželstvo tvorí zosúladeny pár, ale jednoducho sa nudia a dobrodružstvo hľadajú inde. Proste doma super muž, žena a za dverami sa z času na čas stretne s milencom, milenkou. Nemôžem sa to opýtať nikoho, ale zaujíma ma to. Keďže je možnosť anonymne prispieť, tak snáď sa niekto nájde. Myslím tak, že manželstvo je ok, napriek tomu má človek milenca/milenku. Dakujem
Áno, je možné ho udržať, dokonca by som povedala, že často tam je tušenie, podozrenie, niekedy to polovička prakticky vie a aj tak je možné manželstvo udržať. No nenazvala by som ho kvalitným a pár zosúladeným. Len už je im to jedno a berú to pragmaticky, z nejakého dôvodu im spolužitie vyhovuje, no každý má aj svoj život.
To manželstvo je nefunkcne preto človek hlada bokovky.A taktiež nepochopím načo sa rukami nechtami držať nefunkcneho a poza chrbat podvadzat .Ale tak každému sa to raz vráti v nejakej podobe
@anonym_autor samozrejme ze sa tak dá žiť. Aj niekoľko rokov, v pohode.
Manželstvo sa udržať da, ale za akú cenu. Poznám jednu vydatu zenu, ktorá mi hovorí o svojich milencoch. Vydávala sa tehotná v 18. Má 2 deti. Mala už veľa milencov, predpokladá, že aj jej muž niekoho mal. Paradoxne sex je to, čo im funguje najlepšie. Bola už aj zaľúbená a ranilo ju, ked sa dozvedela, že jej milenec sa oženil. Myslela si, že je jeho osudová žena a on je šťastný už inde. Takže tak, žijú spolu už 15 rokov, ale o com takéto manželstvo je.
@anonym_771de3 bola by si okej , keby ty si sedela doma a robil by toto tebe manzel? naco si v manzelstve? ved staci odist a potom si mozes spat s kym chces... nie?
@krasneleto kvôli deťom, kvôli rodine sa nerozvediem. A možno mi to aj robím len ja o tom neviem, a nepatram po tom
@anonym_autor
v prvom rade ublizujes sama sebe, zradis totiz seba! Nikdy nevies kedy a ako sa to partner dozvie a si v .... vies kde. Ved si predstav, ako by si sa dokazala tomu svojmu partnerovi pozriet potom do očí. Pokial toto v pohode dokazes, smelo do toho, no skor co neskor ta to dobehne.
A nechci vediet ani, akym neuveritelnym sposobom som sa to dozvedela ja. To proste nevymislíš 😁.
@svetlonos to by ma velmi zaujimalo,ze akým?
@anonym_autor mňa tu teraz asi ukamenuju, ale napíšem svoju skúsenosť, s manželom sme spolu asi 20 rokov, z toho 12 rokov manželia, a áno mala som milencov, a aj som sa zaľúbila, lenže to trvá tak rok-dva a potom chémia vyprchá. Takže som prišla na to ze nema zmysel sa rozvádzať, môj manžel mi v mnohých veciach vyhovuje, rozumieme si, som tolerantná k nemu on ku mne, vychovavame 2 deti, len po jednej stránke nám to neklape.. A každý z tých mužov bol dokonalý manzel, otec, o rodinu sa staral, len doma mu chýbalo jedno ... A až na jedného sú všetci stale ženatí s tou istou partnerkou. Takže ak to vieš dobre utajiť, je mozne manželstvo udržať.
@anonym_771de3 ja ta neukame ujem, uplne rozumiem tomu, prečo si to robila
@anonym_autor nevera nie je za žiadnych okolností ok. Keď chceš podvádzať, najprv sa rozveď.
Preco tu vsetky davaju rady ze najprv sa rozved? Vy ste tak mega naivne? Kazdy clovek pozera najprv na to v akych financnych podmienkach zije. nikto nechce dobrovolne stratit istotu co uz ma. Jedna pisala ze muZovi zbalila veci a hups k rodicom akoze ho vyhofila? ak je vlastnik bytu nemoze ho vyhodit.
K prispevku. Vsetko zalezi ako velmi clovek chce podvadzat. Najprv to zacne tym ze manzelstvo uplne ok nie je. Stereotyp dolahne na drvivu vacsinu vztahov manzelstiev a potom to zacne. Kto pozna mieru vie tak fungovat cely zivot. Niekoho spoznas a zamotate sa. Chvilku to tahate s pravidlami. Ona sa zamiluje das okamzite stopku. Ide ju roztrhnut od zlosti a trpnes aby to nesla povedat partnerke. Casom stretavas ludi a pride dalsia a dalsia. Niekde to trva kratko jeden dva tri x sex ak nevyhovuje jeden ide dalej. Potom najdes taku co sa vidite malo ale vyhovuje vam to roky zazijete kadeco aj ze vas skoro nacape jej muz. A nie raz. Zase sa nieco stane a skonci to. Potom stretnes dalsiu motate sa ale zalubi sa chlap. Zeny si davaju vacsi pozor a tak da okamzite stopku. Muz ma smolu ze vytiahol city tam kde nepatria. A takto mozes zit cely zivot. Funguje to. Niekedy milenka je inokedy dlho nie atd.. stretnes ju na pracovisku, alebo na plavarni, alebo v nemocnici alebo hocikde inde.
Ono to dosť záleží aj na povahe toho človeka,charakter a "typ ohybnosti chrbtovej kosti" ktorý podvádza. Keď mu nerobí problém sa ráno normálne pozrieť do zrkadla,či do očí podvádzanej manželke,či manželovi bez výčitiek a svedomia,tak jasné,že ten vzťah môže ísť ďalej, hoc ako sa vraví... dovtedy sa chodí s krčahom po vodu,kým sa nerozbije 😏.
No dobre. Ja som nikde nepísala, že je to o mne. A poprosila som, že nechcem tu žiadne názory a rady, chcela som skúsenosti.
@anonym_autor poznam par pripadov:
1. On podvazdal a asi aj aj stale podvadza, su to roky, ona o tom vie (mozno nie o vsetkych), financne ani majetkovo na nom nebola nikdy zavisla, deti uz maju dospele, takze je mi zahadou preco su stale spolu na oko pre okolie.
2. Ona podvazdala kde sa dalo, on sa tvaril ze nic nevidi, az ked mali deti vacsie nasla toho “praveho”. Rozvod, stahovanie milenca k sebe a svadbu stihla do roka a po dalsom roku tu u nich vyzera na rozvod…
3. On obcasne podvazdal, ona o tom nikdy nevedela a po vyse 20 rokoch manzelstva sa aj tak rozviedli lebo im to prestalo “klapat”
Ja poznam mnoho nevier, mohla by som knihu napisat. Niektore nevery sa prevalili, niektore nie. Vacsina z prevalenych ostala spolu, niektori si dokonca po prevaleni urobili dalsie dieta.
Prave dnes som si spomenula na jednen tragicky pribeh. Ona starsia, rozvedena, s nie prave lichotivou povestou (co ale muzom lichotilo), jej ex v base, dala sa dokopy s ovela mladsim kolegom, mal dve malicke deti. Uplne detaily neviem, ex sa vratil z vazania a nasiel mladeho s exmanzelkou v posteli, zabil ho.
Sef mal na pracovisku rovno 2 milenky, ktore o sebe vedeli, lebo spolupracovali. Asi jeho zena o tom nevedela, lebo za nim chodila obcas do prace a potom isli spolu na nakupy. Tie dotycne manzelka aj poznala, rozpravali sa.
V mojej rodine sa niektori chlapi kvoli nevere porozvadzali, ale to preto, ze chceli byt v oficialnom zvazku s milenkami.
Dalsi traja chlapi sa porozvadzali po 2x prave kvoli opatovnej nevere.
Poznám muža, ktorý má takmer žiadny sexualny život so svojou krásnou, chytrou, milovanou ženou. Už dve dospele uspesne dcery, biznis, celkovo skvely život. Ale kvoli sexu má už roky milenky. Dlhodobe, krátkodobé, nie paralelne, vždy len jednu.
Všetky info mam z jeho strany. Ona vraj o tych ženách nevie. Ja o tom pochybujem. Ale manzelstvo trvá.
Ak tam nie je obojstranná láska,tak da sa to
@anonym_autor teraz si predstav ze ten druhy na to pride, stoji ti to za to?
Mne osobne to manželstvo vylepšilo.
Ale asi to bude individuálne ako sa píše vyššie
@anonym_autor poznala som takého muža, mal manželku a deti a milenky, veľa mileniek. Žena o tom nevedela, on bol v manželstve spokojný, len si rád vrzol aj inde.
@anonym_autor podľa mňa je možné udržať take manželstvo 😃 ak sa to neprevalí 😃 tak budú asi všetci spokojní, tiež by som si našla milenca na občasný útek z reality keby som vedela ze sa to nikdy nikto nedozvie a hlavne nie môj muž 😆 a jemu by som milenku tiež dopriala ale nikdy by som o tom nechcela vedieť a ani mat tušenie 🤣
@anonym_autor podľa mňa je možné udržať take manželstvo 😃 ak sa to neprevalí 😃 tak budú asi všetci spokojní, tiež by som si našla milenca na občasný útek z reality keby som vedela ze sa to nikdy nikto nedozvie a hlavne nie môj muž 😆 a jemu by som milenku tiež dopriala ale nikdy by som o tom nechcela vedieť a ani mat tušenie 🤣
@anonym_cb8253 a co tak sa stat lepsou milenkou doma?
@anonym_autor skus si to otocit, tolerovala by si manzelovi dlhodobu milenku?
Poznam vztahy kde to mali volne postavene ale voli s tym uzrozumeni obaja, ak je to nejake tajomstvo to nikdy neskonci dobre
Poznam dvoch takyc muzov.Obe milenky nesiahajú manzelkam ani po paty ale o to muzom nejde, hlavne, že mu da, je mila, pocuva ho, venuje sa mu.Dalsia vec je, že zena už je po 10-20 rokoch opozerana, nudná, muzi chcú skusit nove aj keď vztah funguje Nikoho nebaví roky jest to iste, aj keď sa snazia dvaja vztah okorenit, vždy je to ten istý clovek, tvar, postava.
A potom su vztahy kde sa z času na čas podvedu, a nikdo sa to nikdy nedozvie
Poznam takych a neboli a nie su jedini - z tych starsich generacii - velki katolici, v kostole kazdu nedelu, rozvod neprichadzal do uvahy - chlap mal ubytovanu milenku na druhej strane ulice od domu kde byval s rodinou a 5detmi. Zena mala status a jed sa jej nahodou nieco nepacilo tak novy kozuch, auto, sperky a chlap mal usporiadanu rodinu - ako pan boh kaze a cez ulicu aj potesenie. A teraz vysli memoare spanielskeho krala byvaleho - s kralovnou boli vzdy prikladom rodinneho zivota, i ked sa vzdy hovorilo(nikdy verejne), ze kral mal mileniek do voza a nakoniec aj stara kralovna mala svoje vztahy mimo manzelstvo. Teraz uz spolu neziju, nekomentuju svoje “nespoluzitie” ale rozviest sa nerozvedu. O terajsom kralovi a kralovnej sa hovori to iste - spolupracuju, ale neziju spolu, ale rozviest sa nerozvedu. A takychto bolo, je a bude a nemusia byt ani aristokrati.
ked sa to podvadzana strana dozvie je koniec a ver tomu, ze neverny chybu casom urobi, treba mat charakter a ukoncit vztah a nie podvadzat
zahravate sa s ohňom alebo dotyčni..neviete, čo je schopny žiarlivy človek vyrobit použit zbraň alebo čokolvek..na to sa netreba spoliehat, že podvadzany ma pod kontrolou emócie..nedavno bol članok, 30r zabil manželku, jej milenca, na koniec aj seba...žiarlivost je silna emócia
@anonym_autor u nás moja nevera zakývala vzťahom. Som muž. Ale súčasne to zakývanie upevnilo naše manželstvo. No až po trápení. Neodporúčam to skúšať a riskovať. Muži niekedy zistia, že v inej záhradke to je síce iné, ale uvedomia si aký poklad majú doma. Podobne to bolo u nás.
@krasneleto kvôli deťom, kvôli rodine sa nerozvediem. A možno mi to aj robím len ja o tom neviem, a nepatram po tom
@anonym_771de3 akej rodine? prepac, ja skutocne nesudim, nie som bez viny... ale akej rodine? tej , kde mama sa kur*i roky? to je rodina zalozena na com?
Mne je na grc z dnešnej doby keď toto čítam ...prajem každému jednému anonymovi čo sa tu pochválil , nech im na to partneri / manželia prídu 😘 a nech potom sami vysvetľujú deťom že to za ich sexuálne túžby sa rozbila rodina ...
Mne je na grc z dnešnej doby keď toto čítam ...prajem každému jednému anonymovi čo sa tu pochválil , nech im na to partneri / manželia prídu 😘 a nech potom sami vysvetľujú deťom že to za ich sexuálne túžby sa rozbila rodina ...
@lujza_ toto nie je vec dnesnej doby, mozem ti garantizovat, ze v predoslych dobach to fungovalo tak isto, a mzono este horsie, lebo v mnohych pripadoch sa ani len rozviest nemohli

@anonym_autor mňa tu teraz asi ukamenuju, ale napíšem svoju skúsenosť, s manželom sme spolu asi 20 rokov, z toho 12 rokov manželia, a áno mala som milencov, a aj som sa zaľúbila, lenže to trvá tak rok-dva a potom chémia vyprchá. Takže som prišla na to ze nema zmysel sa rozvádzať, môj manžel mi v mnohých veciach vyhovuje, rozumieme si, som tolerantná k nemu on ku mne, vychovavame 2 deti, len po jednej stránke nám to neklape.. A každý z tých mužov bol dokonalý manzel, otec, o rodinu sa staral, len doma mu chýbalo jedno ... A až na jedného sú všetci stale ženatí s tou istou partnerkou. Takže ak to vieš dobre utajiť, je mozne manželstvo udržať.
@anonym_771de3 bola by si okej , keby ty si sedela doma a robil by toto tebe manzel? naco si v manzelstve? ved staci odist a potom si mozes spat s kym chces... nie?