icon

Výzvy sexuálnej frustrácie v manželstve

arrest
10. dec 2025

Ahojte. Nas problem je asi kazdemu znamy.
Mam 37, manzelka ma 36 a mame 5 rocneho syna.
Ja pracujem ako veduci oddelenia velkej firmy, pracovnu dobu mam 7-15 len v pracovne dni. Manzelka pracuje v butiku v nakupnom centre. Tam pracuje systemom kratky dlhy tyzden od 9-21 teda 12tky aj vikendy atd. tzv: “kolotoc”.
Pracu ma nenarocnu, nenarobi sa ako zeny v Lidl.
Ani v domacnosti to nema narocne, ked je napr. Cely vikend v praci ja sa v pohode o chlapca postaram, navarim upracem atd. Ak je chory, ostavam doma ja vybeham doktorov lebo mam pracu kde si to mozem dovolit. Osobne si myslim ze pomaham viac ako vacsina muzov aj co pocujem v praci, ked sa bavime.
Manzelka ak ma volno tak odvezie chlapca do skolky a ide si zacvicit a je doma- venuje sa sebe, ja chodim domov okolo 15:30. Byvame v dome takze mame aj dostatocny priestor.
Snad som nas “zivot” opisal.
Problem je sex. Mame ho raz za tyzden. Kedysi sme mali sex kazdy den, niekedy aj 2x za den a ja som si na ten standard zvykol avsak posledne 2 roky je to bieda, mozno tak 1x do tyzdna. Ja osobne som z toho neskutocne frustrovany. Ak som skusal nadviazat debatu na tuto temu odpoved bola ze nema chut, alebo je unavena (ale z coho?) alebo dokonca ze ak sa mi nepaci nemusime mat vobec- v skratke je tvrdohlava.
Posledne mesiace som sa velmi zblizil s kolegynou z ineho oddelenia teda nie je moja podriadena. Je len o 2 roky mladsia od manzelky ale srsi z nej sexualita.
Zakazdym ked ma manzelka vecer odmietne rozmyslam ake by to bolo s kolegynou. Ako sa hovori ide po mne ale zatial to stale zahram na vtip alebo nejak inak sa vykrutim z jej navrhov. V pripade rozvodu s majetkom problem nebude, vsetko je moje, dom aj 2 auta. Vsetko som nadobudol pred manzelstvom, takze ja o vela nepridem skor manzelka, nebude mat kde byvat lebo nic nevlastni. Bol som sa poradit s odbornikom na vztahy a v podstate mi dal za pravdu ze frustracia zo sexu moze byt zlomovym bodom manzelstva nech je akokolvek krasne. Pretoze my teda z mojho pohladu iny problem nemame, prnazi mame dost, chlapec je zdravy. Skratka zivot je brnkacka, Rozmyslam nad 2 alternativami:
1. Bud sa rozvediem ale to potom neviem ako bude s chlapcom, pravnik mi tvrdi ze na 90% ho dostanem do plnej opatery, lebo manzelka nema prijem aby utiahla sama domacnost aj pracovnu dobu ma zlu atd. Je tam viac faktorov v moj prospech, v najhorsom pripade by som skoncil so striedavou starostlivostou teda 50/50 a nic by som jej neplatil. Ak by chlapec bol v mojej starostlivosti, nechcel by som od nej ani cent- viem kolko zarobi a to by ju znicilo.
2. Zacnem manzelku podvadzat s kolegynou a stale ak ma manzelka odmietne podvediem ju s kolegynou alebo si najdem inu milenku, spolocnicku a budeme nadalej manzelia a snad sa nato nepride. A ak nato aj pride podla mna by vzhladom k zivotu aky pri mne ma pred tym zatvorila oci.
Som z toho velmi nesvoj, ani vo sne by mi nenapadlo ze takto dopadnem, to som sa ani zenit nemal. Nepoviem kebyze mame po 55 ale vo veku aky mame mi to pride divne, ze manzelke zrazu nechyba sex. Nemyslim si ze niekoho ma, okolo domu mame kamery to by som videl ze k nam niekto chodi alebo ze manzelka odchadza. Alebo je velmi sikovna- ale snad nie. Bol niekto v podobnej situacii, ako z toho von?

anonym_5ba4e9
11. dec 2025

@arrest Prístup tvojej manželky k tejto veci je sebecký a krutý. Mala by sa prispôsobiť, pretože sex je povinná výbava manželstva. Je normálne chcieť sex stále a keďže tvoja manželka nechce naplniť tvoje potreby, mal by si sa s ňou vážne porozprávať. Ak Ti na sexe záleží viac než na nej za predpokladu, že sa naďalej neprispôsobí, môžeš sa s ňou rozviesť, avšak ak Ti viac záleží na nej, necháš to tak. Podvádzanie je neprijateľné.

anonym_8422d6
11. dec 2025
@anonym_5ba4e9

@arrest Prístup tvojej manželky k tejto veci je sebecký a krutý. Mala by sa prispôsobiť, pretože sex je povinná výbava manželstva. Je normálne chcieť sex stále a keďže tvoja manželka nechce naplniť tvoje potreby, mal by si sa s ňou vážne porozprávať. Ak Ti na sexe záleží viac než na nej za predpokladu, že sa naďalej neprispôsobí, môžeš sa s ňou rozviesť, avšak ak Ti viac záleží na nej, necháš to tak. Podvádzanie je neprijateľné.

@anonym_5ba4e9 to by sa dalo napísať aj opačne, že on je sebecký a krutý, ak vyžaduje sex každý deň. Ak je sex povinná výbava manželstva, tak ak aj skutočná intimita a vnímanie toho druhého, by mala byť povinná výbava. On tiež nenapĺňa jej potreby, preto nemá chuť na sex. Nie je medzi nimi skutočná intimita. On ma len záujem o sex, o ženu mu nejde.

anonym_678cf7
11. dec 2025
@anonym_8422d6

@anonym_5ba4e9 to by sa dalo napísať aj opačne, že on je sebecký a krutý, ak vyžaduje sex každý deň. Ak je sex povinná výbava manželstva, tak ak aj skutočná intimita a vnímanie toho druhého, by mala byť povinná výbava. On tiež nenapĺňa jej potreby, preto nemá chuť na sex. Nie je medzi nimi skutočná intimita. On ma len záujem o sex, o ženu mu nejde.

@anonym_8422d6 presne tak...chcelo by to pohlad manzelky, kiez by nasla tuto diskusiu

pikachu999
11. dec 2025

Obyčajný chudák si

venom19
11. dec 2025

Aj zeny vedia byt otravene nedotklive furie. A chlapovi sa moze zdat, ze robi vsetko co moze a predsa sa s nou neda vydrzat.... ja by som tvoje zmyslanie az tak negativne nevidela ako tu ostastne komentujuce.... a mozno ze je to len vrchol ladovca. Vo vztahu sa musia snazit dvaja 🙂 ...Keby toto pisala zena, hned by radili rozvod 🙂

alkoholik
11. dec 2025
@pikachu999

Obyčajný chudák si

@pikachu999 Z akeho dovodu si myslite ze je chudak? Chudak je len v tom ze napise na mamickovske forum takuto vec. By ste sa mozno cudovali ale je nas viacej ktori rozmyslame ako on... Ine reakcie ako pohrdanie od zien ocakavat nemoze tu na MK. Osobne by som volil verziu 2.

anonym_ed89ef
11. dec 2025
@anonym_a9876d

Ludia su vselijaki, ja tiez ked som bola slobodna a mladsia, tak som mala sex aj viackrat za den, aj milenka som bola a muzi to opisovali dookola, ako su zeny frigidne atd., teraz popri narocnej praci, detoch a domacnosti som rada, ze zijem a ze ma nikto nechce obtahovat 4x denne, lebo by ma j*blo🤣 ale mozes zit len s milenkami do konca zivota a vzdy si najst nejaku novu, je to cesta

@anonym_a9876d ono je problém vtom že muži sú rovnako unavený a vystresovaný ako ženy ale ich libido to mnohým mužom neotupi

o__o
11. dec 2025

Radšej rozvod ako podvadzanie, podla mna. Ked sa to uz neda inak riesit a si nespokojny v manzelstve.

anonym_e9e0e5
11. dec 2025

Pories si kolegynu a nikto to nemusi ani vediet 😉

anonym_2008e1
11. dec 2025

Nadstandartne platena praca 7-15 a plno OCR. WAW, to znie ako rozpravka.....

anonym_8e44a8
11. dec 2025

Keby mám sex raz za tyzden tak som Happy, mám ho raz za mesiac ...ale nejdem sa rozvádzať ...no ale keď mám byť úprimný keby som vedel ako ženy začnú v dlhodobých vzťahoch kašľať na sex tak by som bol radšej sám a mal voľné vzťahy

dadis
11. dec 2025
@anonym_c4e9bd

Bože môj, že sex je ,,iba!” 1x týždenne!😂
Čo by môj muž za to dal😂
My ak máme 1x mesačne, tak si poviem, že wawww… som sa hecla😂
Ja začínam byť vyslovene alergická už len na to slovo, že sex. Čím viac za mnou behá jak psík, tým väčší odpor vo mne vyvoláva.
Nechápem, že chlapi sa stávajú vyslovene otrokmi svojich vtákov a okolo toho sa im točí svet. Nemajú sex toľko koľko si ich vták pýta a už si idú hľadať milenky, alebo sa idú rovno rozvádzať! Sú frustrovaní a je im úplne jedno, že zničia rodinu, deti nechajú v kľude pendlovať s igelitkou v dnešnej modernej striedavke, hlavne, aby ich ctený vták bol vytrasený! Oni fakt nemajú rozum (poniektorí, nech ich zas nehádžem do jedného vreca) ale jednajú úplne pudovo, jak také zvieratká.
Vieš čo? Prajem tvojej žene CHLAPA a nie toto, čo má momentálne doma, ktorý sa podriaďuje len svojmu vtáku a čaká, že ten vták, bude ovládať aj ju, len je nejak frustrovaný, pretože sa mu to nejak nedarí!

@anonym_c4e9bd A zena nerozbija rodinu tym, ze muza nechat prosit o sex? Strasny nazor

pikachu999
11. dec 2025
@alkoholik

@pikachu999 Z akeho dovodu si myslite ze je chudak? Chudak je len v tom ze napise na mamickovske forum takuto vec. By ste sa mozno cudovali ale je nas viacej ktori rozmyslame ako on... Ine reakcie ako pohrdanie od zien ocakavat nemoze tu na MK. Osobne by som volil verziu 2.

@alkoholik jeho zmýšľanie je na úrovni chudáka a zbabelca.. ak rozmýšľaš rovnako tak si podajte ruky 🤮

anonym_8e44a8
11. dec 2025
@mane01

@arrest nepadli ste len do nejakého stereoptypu? Však ste mladi… neexistuje, že nemá chuť… ja by som skúsila nejaký spolocny víkend bez dieťaťa, ak by sa dalo nechať ho u babky alebo také niečo. My mame deti už staršie, ale keď nie sú doma, sme ako takí pubertaci.

@mane01 neexistuje že nemá chuť? Si spadla z višne? Ti tu ženy píšu že je to úplne normálne, dokonca že ešte toho majú dokonca veľa ..že by mali ubrať

jogy1984
11. dec 2025
@anonym_c4e9bd

Bože môj, že sex je ,,iba!” 1x týždenne!😂
Čo by môj muž za to dal😂
My ak máme 1x mesačne, tak si poviem, že wawww… som sa hecla😂
Ja začínam byť vyslovene alergická už len na to slovo, že sex. Čím viac za mnou behá jak psík, tým väčší odpor vo mne vyvoláva.
Nechápem, že chlapi sa stávajú vyslovene otrokmi svojich vtákov a okolo toho sa im točí svet. Nemajú sex toľko koľko si ich vták pýta a už si idú hľadať milenky, alebo sa idú rovno rozvádzať! Sú frustrovaní a je im úplne jedno, že zničia rodinu, deti nechajú v kľude pendlovať s igelitkou v dnešnej modernej striedavke, hlavne, aby ich ctený vták bol vytrasený! Oni fakt nemajú rozum (poniektorí, nech ich zas nehádžem do jedného vreca) ale jednajú úplne pudovo, jak také zvieratká.
Vieš čo? Prajem tvojej žene CHLAPA a nie toto, čo má momentálne doma, ktorý sa podriaďuje len svojmu vtáku a čaká, že ten vták, bude ovládať aj ju, len je nejak frustrovaný, pretože sa mu to nejak nedarí!

@anonym_c4e9bd to čo píšeš je veľmi škaredé. Ak muži čo chcú sex od partnerky sú zvieratká tak frustrovane ženy ktoré pišu na MD že chcú sex od svojho partnera a je im odporúčaný milenec alebo rozchod sú podľa tvojej logiky tiež zvieratká? Alebo máš ten názor že ak muž tlačí na sex je to uchylne prasa ale keď žena tak je to vlastne obeď a na vine je zas muž

anonym_7bc34c
11. dec 2025

A čo ak v sexe nestojíš za nič a žena má toho už po krk?

anonym_487e4d
11. dec 2025

Normálne sa zamýšľam nad tým keby môj muž takto uvažoval. My sme nemali sex 8 mesiacov kvôli tomu že som tehotná a jednoducho nemôžeme ho mať.. tak to by som už asi bola podvádzana na každom rohu.
A mne nepríde ta frekvencia až tak hrozná. Máte sex máte. Iné pary ho možno majú 1x do mesiaca. A to ze tvrdíš že manželka nie je unavená podľa čoho súdiš? Myslíš že 12 hodinová smena nie je náročná? Robil si niekedy v obchode s oblečením? Narobia sa tam ženy dosť a ešte k tomu po 12 hodinách je rada že je doma.. trosku pochopenia by to chcelo, skôr ako začneš uvažovať ako jej nič neostane a ešte aj to že vlastne maly by bol u teba. Neviem čo to máš za poradcu ale dieťa má byť v prvom rade zverené matke a ty ako otec im máš pomôcť ich zabezpečiť a nie rozmýšľať ako dom je tvoj.. ach jaj kde sme sa to dopracovali.

brontofuz
11. dec 2025

Posli ju daleko , mozno ona uz niekoho má iného a ty si ten dobrý, dnes je veľa zien na hlavu a podvádza muža.

anonym_cc6015
11. dec 2025
@anonym_6ec327

@arrest mám manžela presne ako ty, v tej túžbe po sexe , 2x denne mu je málo (teda bolo by mu malo), je to otázka dňa , roky rokúce
Všetko máme , 2 deti, auta , dom, investičné byty , všetko
Ale! Sex nie je dennodenne a to je kurva problém!
Pretože kedysi bol. Omg
Nájdi si frajerku, odbremeniš manželku a poďakuje ti

@anonym_6ec327 ja tuším začnem byť vďačná za toho môjho, ktorému stačí raz do týždňa a aj to je už z jeho strany kompromis (našťastie mi nepovedal, že keď sa mi nepáči, nemusí byť sex vôbec, ako túto žena autora príspevku)

anonym_8e44a8
11. dec 2025
@anonym_cc6015

@anonym_6ec327 ja tuším začnem byť vďačná za toho môjho, ktorému stačí raz do týždňa a aj to je už z jeho strany kompromis (našťastie mi nepovedal, že keď sa mi nepáči, nemusí byť sex vôbec, ako túto žena autora príspevku)

@anonym_cc6015 presne tak, to by tu bolo kriku že ako si to muž mohol dovoliť ti toto povedat

ik70
11. dec 2025

@arrest Ak by si ju mal skutočne rád a aj svojho syna, tak kvoli tomu, že mám sex len raz za týžden, nebudem sa predsa rozvádzať. Inak ruky máš zdravé? Alebo si tak zlenivel, že si to nevieš urobiť aj sám? To musíš s týmto tvojim problémom otravovať ženu alebo kolegyňu v práci? Proste si sebec a myslíš len na seba a svoje potreby.

anonym_afc2ae
11. dec 2025

@arrest ty musis byt riadny chuj. Chudak zena.

anonym_ed41c7
11. dec 2025

@arrest otvorene sa s nou porozpravaj, v klude. Nech vidi tvoj pohlad. A ze takto to dalej nepojde. Bud sa zmení alebo to dalej nema zmysel.

anonym_90ecd9
11. dec 2025
@anonym_8e44a8

Keby mám sex raz za tyzden tak som Happy, mám ho raz za mesiac ...ale nejdem sa rozvádzať ...no ale keď mám byť úprimný keby som vedel ako ženy začnú v dlhodobých vzťahoch kašľať na sex tak by som bol radšej sám a mal voľné vzťahy

@anonym_8e44a8 co je dlhodoby vztah? Sme s muzom 18 rokov. Z toho 13rokov manzelia. 4 deti. A ver ze teraz nam to klape lepsie nez predtym.
Len o vztah sa treba starst. Udrziavat tu iskru ktora vzblkla niekedy na zaciatku. Treba mat pochopenie jeden pre druheho. Nie len poziadavky...

anonym_8e44a8
11. dec 2025
@anonym_90ecd9

@anonym_8e44a8 co je dlhodoby vztah? Sme s muzom 18 rokov. Z toho 13rokov manzelia. 4 deti. A ver ze teraz nam to klape lepsie nez predtym.
Len o vztah sa treba starst. Udrziavat tu iskru ktora vzblkla niekedy na zaciatku. Treba mat pochopenie jeden pre druheho. Nie len poziadavky...

@anonym_90ecd9 veď ja mám pochopenie a nemám požiadavky len som kurevsky frustrovaný

derdia
11. dec 2025

@arrest otras... Keby toto pisal o mne moj muz, viac by nim nebol....jasne ty mas, vsetko, aj syn je len tvoj, ved co je vlastne on. Len sexualna hracka, ktora prestala fungovat....podla tvojho opisu,
nema nic, nie je nikto.
A uz sa vsetci uvedomte... Tam kde nie je laska, nie je ani chut...treba ju vziat von. Do kina, divadlo, na vinko.. Na prechadzku. Maleho dat strazit....
Ale najskor musis byt j zene laskavy a dobry aby mala chut na milovanie...musi sa citit tebou lubena a chcena alenie zase ze len na sex.

anonym_d0b712
11. dec 2025

Tak ja neviem, ale aj ženy by si mohli uvedomiť, že muž funguje inak ako my. Áno, majú pretlak, sú z toho podráždení, frustrovani, nevrli. Som žena a vidím to okolo seba, že muž okolo 35 ký ma ísť do sexuálneho dôchodku, lebo žena sa tak rozhodla. My ženy žiadame od mužov pochopenie našich nálad, hormonálnych výkyvov v rámci menštruačného cyklu, tehotenstva a podobne. A ženy sa mužov snažia pochopiť? Reč lásky pre muža je hlavne intímne spojenie, vzťah sa nemá zmeniť z partnerského intímneho spolužitia na čisto len rodičovský, resp materský vzťah. Nečudujme sa potom koľko vzťahov je rozvratenych a koľko chlapov hľadá sex inde. Teraz, samozrejme neobhajujem chronických suknickarov, ale mužov , ktorí sú normalni starajú sa o rodinu a ich žienka proste sa rozhodla o 80 % mu priskrtit sex a on sa ocitne v pasci. Som vydatá 24 rokov, mame 4 deti a sexu sme sa veru nevzdali, naopak pracujeme na tom, aby sme stále boli jeden pre druhého príťažliví a klape nám to lepšie ako na začiatku vzťahu. Stále je medzi nami iskra, hoci sme veru prekonali všeličo. Zaľúbili sme sa do seba za tie roky opakovane.

anonym_8e95d3
11. dec 2025

@arrest nakoľko, ako sám uvazdas, po finančnej stránke si na tom oveľa lepšie ako manželka, tak pri striedavej starostlivosti by si určite platil výživné 😉 len tak na okraj

anonym_487e4d
11. dec 2025
@anonym_d0b712

Tak ja neviem, ale aj ženy by si mohli uvedomiť, že muž funguje inak ako my. Áno, majú pretlak, sú z toho podráždení, frustrovani, nevrli. Som žena a vidím to okolo seba, že muž okolo 35 ký ma ísť do sexuálneho dôchodku, lebo žena sa tak rozhodla. My ženy žiadame od mužov pochopenie našich nálad, hormonálnych výkyvov v rámci menštruačného cyklu, tehotenstva a podobne. A ženy sa mužov snažia pochopiť? Reč lásky pre muža je hlavne intímne spojenie, vzťah sa nemá zmeniť z partnerského intímneho spolužitia na čisto len rodičovský, resp materský vzťah. Nečudujme sa potom koľko vzťahov je rozvratenych a koľko chlapov hľadá sex inde. Teraz, samozrejme neobhajujem chronických suknickarov, ale mužov , ktorí sú normalni starajú sa o rodinu a ich žienka proste sa rozhodla o 80 % mu priskrtit sex a on sa ocitne v pasci. Som vydatá 24 rokov, mame 4 deti a sexu sme sa veru nevzdali, naopak pracujeme na tom, aby sme stále boli jeden pre druhého príťažliví a klape nám to lepšie ako na začiatku vzťahu. Stále je medzi nami iskra, hoci sme veru prekonali všeličo. Zaľúbili sme sa do seba za tie roky opakovane.

@anonym_d0b712 a to znamená že keď sex nie je idealny tak hned rozmýšľa nád kolegyňou neverou a rozvodom?
Namiesto toho aby riešil tieto veci s poradcom tak v prvom rade si mal sadnúť s manželkou o tom ako mu to vadí že mozno uvažuje aj nás rozvodom atd. A existuje aj take niečo ako manželská poradna, sú rôzne cesty.
Ale toto je proste dnešná doba, ľudia majú svadbu majú dieťa a niečo proste nefunguje a už chcú odísť z kratšej cesty. Na vzťahu treba pracovať a úprimne ak by môj muž tatko uvažoval po tom ako nám to nejaký čas neklape v sexe tak viem že som si vybrala zle. Aj napriek tomu že sex nemáme niekoľko mesiacov kvôli zdravotným dôvodom tak tu lásku mame medzi sebou.. ale tuto čo pán napísal tak to mi príde absolútne sebecké z jeho strany. Namiesto toho aby to riešil na mk tak sa má v prvom rade rozprávať s vlastnou ženou, nie kolegyňou a nie tu s nami..

anonym_43808a
11. dec 2025

Konik sa opat nezaprel dvojakym metrom. Toto keby sem napisala zena, tak by tu vsetky zeny zlyncovali chlapa, dostala by rady, ze si ma najst milenca a rozviest sa. Preco pisete tomuto chlapovi, ze je chuj, preboha????? Len preto, ze ma nejake potreby, ktore su vo vztahu dolezite? Ved aj sex tvori vztah a harmoniu v manzelstve. Preco je uboziak? Denne sem vypisuju frustrovane zeny, ktore doma nemaju sex a mate milion dobrych rad. Ak to iste napise chlap-tak je chuj. A ked sa tento chudak doprosuje manzelke, tak ta sa mu este vyhraza, ze nemusi byt ani ten 1x sex. To je v poriadku??? U mna nie. Mnohe zeny doslova chlapov vydieraju sexom a podmienuju si nim fungovanie/nefungovanie. Ked bude dobry chlap-bude sex. To co je??? Ak by bola na jeho mieste zena, tak jej toho kolegu este odporucite. A ja by som sa autorovi ani necudovala. Toto su ako pamlsky psovi-budes dobry, tak dostanes sex.
Sex tvori velmi vyznamnu cast spoluzitia. Ked nefunguje, tak je nefunkna aj ostatna cast manzelstva.