icon

Vzťah bez manželstva

veronika19895
31. mar 2023

Mamičky ako ste si zvykli na to, ze žijete s partnerom, s ktorým nie ste zosobaseni? Nevadilo vám to?

Strana
colsami
31. mar 2023

Ak sa pytas takuto otazku, predpoklad ze s tym nie si stotoznena, hoci sa velmi snazis sa s tym vyrovnat.

Aky je dovod ze ta nechce za zenu svojho zivota? Ako matka pre deti ok, ale nie dost dobra na to byt jeho zenou...?

gabriela2952
31. mar 2023

@veronika19895 ani to neplánujete? Ja tak s mužom žijem. Svadbu však plánujeme, len momentálne na ňu niesu financie a chceme ju osláviť poriadne, nie len na úrade 😊 Takže si na ňu počkáme ❤️

denkatn
31. mar 2023

mne to nevadi tak zit, ved podstata je dat dietatu domov, lenze ja som uz raz vydata bola bezdetne, teraz s dietatom sa mi nechce robit svadbu, lebo rozvod nie je prijemna vec a raz mi to stacilo (mala som normalne tik z toho niekolko dni🙂)

zmrzlinka2021
31. mar 2023

@veronika19895 a máš s tým priateľom aj dieťa?

nikpa
31. mar 2023

@veronika19895 a načo si treba zvykať? Myslíš, že keď sa z teba stane z večera do rána vydatá žena tak sa niečo zrazu zmení?! Samozrejme veci z praktického života pri vybavovaní rôznych vecí, rovnaké mená, pri smrti jedného z manželov.... teraz nemyslím.

pribinak
31. mar 2023

Tuto otázku či sa vziat alebo žiť “bez papiera” je ideálne vyriešiť ešte pred príchodom deti

Lebo vrla mužov ak má s partnerkou dieťa, tak už nevidí dôvod sa ženiť, veď to funguje aj “bez papiera”
Ja tomuto nerozumiem, veď práve to dieťa, či deri sú viac ako p”len ten papier”

Asi som staromódna

Keďže tuto otázku riešiš, asi nie si spokojná s terajším statusom

zmrzlinka2021
31. mar 2023

@pribinak lenže manželstvo nie je papier, inak by sa ho toľko ľudí nebáli. A dieťa je aký záväzok? Zbalí sa, bude posielať smiešne výživné a vôbec sa nemusí oň starať. Pre veľa ľudí dieťa nie je dôvod na zachovanie rodiny. A hlavne niektorí muži odídu a roky svoje deti nevidia. Dieťa ostane na krku len žene.

syslik81
31. mar 2023

ak mate vysporiadane majetky , swri etc ste dohodnutz aj na tom co ak nahodou pride rozchod .. tak je to ok .. ale ak sa nebodaj niekomu nieco stane tak nemas narok na nic... neviem ci existuje vynimka ak si partnerka ale ak by nebodaj skoncil v nemocnica tak niesi rodina a nic ti lekar nepovie (mozno sa to zmenilo) ten apier je obcas dobra vec ..ale mat sa brat nasilu tiez nieje vyhra ..

pribinak
31. mar 2023

@zmrzlinka2021 preto mam papier v úvodzovkách, asi si si nevšimla

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
31. mar 2023

@veronika19895 Zo zaciatku nie, ale potom mi to zacalo vadit a nechcela som byt predstavena ako girlfriend ked budem mat 70 a vrasky.

lenkakoc444
31. mar 2023

@veronika19895 ja mam dieta s priatelom a vobec mi to ze nie je manzel nechyba 🙂 sme zasnubeni ale ja momentalne vobec neriesim kedy sa vezmeme. Ale tiez mam teoriu ze v 40tke nechcem byt jeho girlfriend cize dovtedy to musime stihnut 🙂

mb2021
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
veronika19895
autor
31. mar 2023

To bolo tak ze sme spolu 9 rokov, požiadal ma o ruku v roku 2020 a to tiež bolo interpretované za to aby som nebola smutná. V ten rok som otehotnela a vtedy to bolo komplikovane a minulý rok prišlo druhé dieťa. A neplánujeme ziadnu svadbu. Mne to vadí ze mam 33 rokov dve deti a kvázi som slobodna matka. Majetok sme nadobudli ešte predtým aj to iba nejaku časť.

veronika19895
autor
31. mar 2023

@colsami áno nie som s tým vyrovnaná

gabriela2952
31. mar 2023

@veronika19895 no tak ak by ma muž požiadal o ruku len preto aby som nebolal smutna , tak by som mu povedala nie a dala zbohom. A nie ako vy, že ste si založili rodinu

veronika19895
autor
31. mar 2023

@veronika19895 skôr si myslím, ze bud sa rozideme alebo zoberieme. Nedá sa byť stále na bode nula. Aj možno by bola iná úcta.

gabriela2952
31. mar 2023

@veronika19895 popravde ja by som si ho nevzala, už aj keby zrazu chcel.

veronika19895
autor
31. mar 2023

@gabriela2952 to mi povedal až potom

tanyag
31. mar 2023

@veronika19895 úcta by iná určite nebola, nerob si ilúzie...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
gabriela2952
31. mar 2023

@veronika19895 a prečo ste s ním ostali ? Ked vám to povedal? Neurazilo vás to ? vtedy to bolo jednoduchšie ked ste nemali deti

veronika19895
autor
31. mar 2023

@gabriela2952 to povedal keď už deti boli, že prečo ma žiadal o ruku, keď si ma nechces zobrať

marca12
31. mar 2023

@veronika19895 manzelstvo ti neda ziadnu zaruku. Neda ti zaruku,ze ti chlap bude verny a ostane s tebou do konca zivota,ze bude mat k tebe uctu a ze budes nieco viac. Zbytocne lipnes na osloveni manzelka alebo statuse manzelka. Je to len pomyselne puto,ale nic sa tym nezmeni. Vas zivot pojde dalej tak ako isiel aj doteraz.

veronika19895
autor
31. mar 2023

Ešte aj to ze deti majú iné priezvisko ako mam ja hneď som mala dat svoje priezvisko a bolo by to bez problémov

veronika19895
autor
31. mar 2023

@marca12 ved takto sme iba dvaja '' spolubývajúci''co spolu vychovávajú deti.

sense
31. mar 2023

Nevadí mi to.... Jedno manželstvo mi stačilo.
Ak ale túžiš po manželstve určite si s ním. Nerob dieťa a keď sa už pritrafí nedávaj mu meno po priateľovi.
No teraz čítam ze už deti mate a majú meno po ňom. No teraz si musíš už len zvyknúť. Tieto veci ste mali mať vydiskutovanr pred tym

domkakvet
31. mar 2023

@veronika19895 ja by som sa opýtala na dôvod prečo si ma nechce vziať.

gabriela2952
31. mar 2023

@veronika19895 a keď sa vezmete budete stále iba spolubývajúci, len s rovnakým priezviskom. Toto chcete? Vvy mate sa vôbec radi? Priťahuje té sa?

Strana