Vzťah bez manželstva
Mamičky ako ste si zvykli na to, ze žijete s partnerom, s ktorým nie ste zosobaseni? Nevadilo vám to?
@domkakvet jemu sa to nechce plánovať a vyhovára sa, ze deti sú maličké
@veronika19895 aké plánovanie?? Chod na úrad a spýtaj sa na prvý voľný termín. Prídeš domov a chlapa postav rovno pred hotovú vec. 🤷♀️ nemusí to byť veľká svadba. Mala svadba s 2 svedkami, ktori môžu byť aj ľudia z úradu. Niekto sa urcite najde.
Obrúčky sa daju kúpiť lacno. Nemusia byť zo zlata.
@bessie12 doprosovag sa aby si ju vzal keď nechce? :D by som sa pod zem prepadla. Kopnúť ho v rit a nech si žije ako chce.
@gabriela2952 však aspoň uvidí ako sa zachová a podla toho by sa rozhodla. Aspoň nech povie, ze bola na úrade vybaviť termín a ci to je pravda alebo nie, tak to už nemusí byť jeho problém. 🤷♀️ tu ide hlavne o tu jeho reakciu.
@bessie12 ved ona už vidí ako sa chová. Myslím, že jej dava dosť najavo ze manželstvo nechce.
@gabriela2952 a dal jej racionalnu odpoveď? To su všetko len výhovorky, že nechce plánovať, deti sú malé a pod.
@bessie12 žiadosť o ruku len preto aby žena nebola smutná? To znamená ze to neurobil preto žeby si ju chcel vziať,ale pekne ju umlčať na par mesiacov, rokov aby mal od nej pokoj.
@gabriela2952 tak ho mala vtedy kopnúť do zadku
@bessie12 keď som navrhla ze zoberme sa na úrade a potom spravíme normálnu svadbu tak to nie. Pravda je taká že ak by sme sa rozišli kam by som išla s deťmi a ešte ci by mi ich nezobral.
@bessie12 však ja viem, vraj sa to dozvedela už keď mali dieťa.
@veronika19895 a k rodičom by si nemohla ísť? Prečo by ti ich mal zobrať?
@veronika19895 nedoprosujte sa mu, je to pod vašu úroveň. Rodičia vám nepomôžu? Pochybujem ze by si vzal deti, príde mi ze si chce žiť pánko ako bez záväzkov
@gabriela2952 to mal teda pekne vymyslené 🤦♀️
@veronika19895 na ja by som nemala deti a vôbec,vážny vzťah bez manželstva.
Skrátka,chcem byt s niekým,koho ľúbim celý život so vsim vsudy.
Sú vzťahy,kde obaja netúžia byť zosobášení,ok...ale chcú to obaja.
Lenže u vás ty chces,on nie. Toto je bolestivá záležitosť,najme keď sú už deti. Darmo ti tu bude niekto písať,že veď manželstvo je iba papier,že toto a tamto,ked ty to cítiš inak.
Poradím iba opakovaný,hlbší rozhovor o tejto téme. Možno ani sám nevie,čo to pre teba znamená a budeš prekvapená výsledkom.
Ale fakt je ten,že manželstvom sa nevyriešia vaše problémy.
@veronika19895 ja mam zatial tiez "len" priatela, ale uz som mu oznamila, ze ak by som otehotnela, tak deti dostanu automaticky moje priezvisko a nie jeho. Je s tym stotozneny.
Tuto otazku si treba vyjasnit uz pri randeni a nie az po plodeni deti a zabetonovanej hypoteke.Ja som konzervativna, dieta by som neporodila priatelovi a chcela by som aby sme sa ako rodina volali rovnako.O pravnych istotach sa ani nemusime bavit..
@veronika19895 takže si dostala v podstate prsteň ,, drž hubu,, no asi nežijete spolu nejak dobré podľa toho ako píšeš.
@sheila121 to že niekto sa zoberie neznamená že budú spolu do konca života, a ani keď sa nezoberú neznamená že budeš ty do konca života spolu.
Manželstvo už len z praktického hľadiska má viac výhod ako nevýhod.
Ty tu spomínaš rozvod. A keď sa rozides po rokoch keď si žiju na hromadke s niekým kde sú deti a hypotéka - tam nie sú problémy? A prebehne to ľahko?
Rozchod vždy niekoho zraní a vždy sú straty a niekto sa cíti osklbany, zneucteny, atď.
@sheila121 nie kvôli majetkom. Ved spoluvlastníkmi sme boli pred tým ako sme sa zasnubili. Chodíme spolu 9 rokov tak si myslím, ze by sa to malo niekde posunúť po tak dlhej dobe
Ja ti napisem z pohladu dietata z takejto rodiny - ja som to uz na ZS velmi vnimala, ze nasi nie su zobrati - potom, ked sa spoluziaci dozvedeli, ze otec sa vola inak, brali si ma ako terc a vadilo mi to velmi. Aj ked rodicia mali pekny vztah, nikdy som sa necitila tak uplne. Ale ja som chodila na ZS pred 17 rokmi, vtedy to asi nebolo az tak vo zvyku. Ale proste aj na strednej, stale mi to vadilo, ze nie sme uplna rodina, neviem preco. Preto som si povedala, ze ked budem dospela urcite najprv svadba, potom deti a nech sa volame vsetci rovnako 😃
@malav ved aj ja si myslím, ze nie sme uplna rodina. Ze to tam chyba.

@veronika19895 a manzelia budete co? Takisto budete nadalej spolubyvajuci vychovavajuci deti. Je to uhol pohladu