icon

Vzťah s Kórejčanom

26. okt 2022

Chcela by som sa opýtať či ste niekto z vás chodil s Kórejčanom, veľmi ma láka aké by to bolo lenže oni majú inú kultúru a tak...

Aký máte názor?

lelluska
27. okt 2022

Žila som v Seoule potom chvilu v Busane. Neskor som tu na Slovenku pre Kórejcov pracovala. Mám rada ich krajinu aj ludi. Hoci pár príležitosti na vzťahy bolo, nikdy som do toho nesla. Dovod; Každý vzťah je o kompromisoch, keď k tomu pridas dve rozdielne kultúry platí to dvojnásobne. Vrelo Ti odporucam toho muza poriadne spoznať, hovoriť o jeho zvyklostiach a všímať si, ako on vníma našu kultúru. Čo sa mu paci a čo naopak nie. Vela Ti napovie aj to, ak Ta zoznámi so svojou komunitou či už rodinou alebo priateľmi. Takze randiť určite ano, ale s rešpektom a rozumom. Perlička na záver (na zasmiatie) v Seoule som od kolegov dostala darček - poukážku na plastiku nosa. Gratulácie zneli: Veď je skvele, že sa tým dá niečo robiť😂

saraju12
27. okt 2022

@lelluska teraz som sa dobre zasmiala, lebo mne sa stalo niečo podobné 😀 kolegyňa mi vždy vravela že som taká široká cez prsia aj boky. Rada mi ukazovala reklamy na plastickych chirurgov 😂

cajomila
27. okt 2022

@liljana Môj svokor bol pôvodom z Iránu (už žiaľ nieje medzi nami).
Bol to jeden veľmi zdvorilý, inteligentný, vzdelaný, kultivovaný a scestovany gentleman.
Rodený moslim ale nakoľko po štúdiách ostal žiť v Európe, prispôsobil sa.
Dokonca mal aj svadbu v katolíckom kostole a deti pokrstené.
On nikdy nekonvertoval ale plne rešpektoval kultúru a náboženstvo ktoré ho obklopovali.
Netreba všetkých hádzať do jedného vreca.

hefo
27. okt 2022

@cajomila Tak Irán je niekdajšia Perzia, to je trochu iná úroveň kultúry než Arabi...

anonymous87
27. okt 2022

@pandorra aj ja som ju chcela odporucit 😀

inaemre
27. okt 2022

Ja som mala 2 rande s Korejcanom z nasho intraku. Prisiel do Europy na vysoku skolu. Stali sme sa kamaratmi.
Je to asi najdokonalejsi chlap akeho som stretla. Taky dokonaly, az strasne nudny 😅 Bol uplny sprt v skole, vedel vsetko, hra asi na 7 hudobnych nastrojoch, vzdy bol dokonale obleceny, upraveny...na prvom rande sme boli hrat biliard. Stale najprv povedal ktora gula vojde do ktorej jamky a potom to tak aj urobil. Myslela som ze ma porazi 😅
Nakoniec z nasho vztahu nic nebolo, lebo si uvedomujem ze by som nikdy nedokazala vyhoviet jehp narokom. Ja niesom taka perfektna a ani by spm nikdy nechcela byt... 😊
Stale sme v obcasnom kontakte

lulaby1982
27. okt 2022

Za mňa určite nie,ja som európsky patriot. Ja neverím týmto zmiešaným manželstvám .Prosto sú nejaké obyčaje národove ,kt. náš rozdeľujú ako vnímame svet.
Ázijské rasy sú podľa mňa na môj vkus servilne , by
T ooddajny áno ,ale nie servilny . Sú to velki drici, pracovití ,pokorní . V našich podmienkach kultúry byť pokorní a skromní ďaleko nezajdes . Musíš byť náročný na seba voľajako .

Aj ten popik východných náboženstiev, aplikovať tu východnú filozofiu a o chvíľu nemáte ani pneumatiky na aute. Tu vládne predatorstvo,môžeš byť dalajlama?, šak Ti ukradnú aj čo nemáš . Extrém extrém na naše podmienky ,ale zase keď chcete,aby poryloval záhradu a robil domáce práce ťažké , nosil nákupy, tak myslíte prakticky, to sa mi páči, ste praktická žena.

veronikanikaika
28. okt 2022

@miriam11 preco myslis? Indovia nie su dobri? 😁😁😁

miriam11
Odpoveď bola odstránená
oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
cajomila
28. okt 2022

@hefo Pani spomínala konkrétne Irán, preto som sa s tomu vyjadrila.
Jasné, že v kultúre a mentalite sú veľké rozdiely aj na východe, ale pre niekoho je to všetko jedno...Akbar ako Akbar🙈

beronsche
28. okt 2022

@hefo presne tak. Oni su na to aj hrdi. pracovala som nejaky cas s irancom, podla neho je to pre irancov velka urazka nazvat ich arabmi.

beronsche
28. okt 2022

Inak spomenula som si v tejto suvislosti na dokument o leteckych nestastiach. Jedna cast bola o tom, Ako mohol druhy, mlady pilot nestastiu zabranit, ale nedokazal odporovat prvemu, profesne aj vekovo starsiemu pilotovi a tak to skoncilo fatalne..
Toto presne vystihuje azijsku mentalitu...

petra735
28. okt 2022

Nevidím dôvod prečo nie. Síce iná kultúra, náboženstvo.... Ale zvykla by si si 😉 Ak máš nijakeho rada, povedz mu to, možno video najavo že aj on ťa má rád, a možno by sa prispôsobil slovenskej kultúre.....

veronikanikaika
28. okt 2022

@miriam11 😁😁😁jaaj

brembo
28. okt 2022

keby ste videli,čo robili s so Slevenskími zamestnancami,tak by ste takého zmrda kopli do rozkroku a nerozmýšlala nad takou hlupostou,ako s ním začat vztah. Slovenský zamestnanci boli pre nich šváby a to doslova. Každý večer museli drhnut afaltovu plochu,aby nebola od prachu,blata-samozrejme ručne. Ked čakali v bufete dlhý rad,korejčan saa nikoho nepýtal a všetkých predbehol a drzo išiel k okienku. Ked si zmysleli,že si idu niečo odfotit,zastavili uprostred mosta a začali fotit,to že kolony áut za nimi stáli ich netankovalo.

judar
28. okt 2022

Jasne velmi ta laka niekto ako K Drama princovia Cha Eun Woo, Kim Bum, Lee Min Ho, Kim Soo Hyun, Kim Woo Bin, Lee Dong Wook ci Seo In Guk 🤦🤦🤦 az nato ze mnoho z tychto "fesakov" boli realne chlapi, o ktorych by nik ani cajgel neoprel s ich povodnymi lookmi predtym nez zdebutovali a automatomaticky podstupili rozne plastiky ako klasika dvojite viecka....a to vacsina korejcov je v zaklade spatna preto maju hrozny boom nielen plastickych operacii ale aj kozmeticke uchylky ze aj ohavna zenska vyzera u nich ako stredoskolska hviezda ....proste jedna velka spolocenska falos co sa korejcov tyka nehovoriac o tom ze po stranke charakteru je to hrozne sutazivy narod aj v hierarchii ponizovania cudzincov skrz zazemie, skoly, pracovne pozicie, krasu a hromadu ineho

daniela2202
29. okt 2022

Majú najmenší penis nedodržiavajú hygienu 😂😁😂😁😂

isabella15
Autor odpoveď zmazal
wwpela
29. okt 2022

@daniela2202 lol vidno ze o nich nič nevieš a aj tak máš potrebu vypisovať trápne stereotypy

wwpela
29. okt 2022

@judar súhlasím s tebou ze je tam plastická operácia dosť bežná ale to ze sú všetci spatni vôbec nie je pravda a keď porovnávas idola pred debutom a teraz uvedom si ze počas puberty sú všetci ľudia spatni a to ze teraz dobre vyzerajú nemusia byť len plastiky v Kórei majú najlepšie kozmetické prípravky na svete (z vlastnej skúsenosti), je tam bežné starať sa o seba aj chlapi tam majú dlhšiu skincare než väčšina slovenských žien plus idolovia sú bohatí čiže si môžu dovoliť drahých kadernikov kozmetiku outfity (ale to vlastne väčšina famous ľudí na svete) ktorá im tiež pomáha ku kráse čiže to ze sú aziati spatni a všetci pekní majú plastiky je jedna veľká sračka len sa o seba dokážu starať a nie sú jak niektorí slovenskí chlapi ze sa raz do týždňa osprchuju a možno dvakrát si aj trenky vymenia...

judar
30. okt 2022

@wwpela nepisala som vsetci ale vacsina a medzi tym je rozdiel 🤦🤦🤦 nemusim porovnavat ani idola pred debutom a po debute, staci tam ist do ulic a videt realitu a to som nepisala este aj o ich spravani hlavne v restikach ...a darmo ze napr pekny chalan co sedel za stolom pil a napchavaval sa jedlom az tak ze obzute, ohlodane kuracie paprcky vsade po stole a este aj pod stolom akoby to bola normalka 🤭😅

wwpela
30. okt 2022

@judar to sú tie kultúrne rozdiely, ktoré nemáme odsudzovať tam je napríklad normalne zakričať na čašníka keď mi niečo chýba, alebo jest takýmto spôsobom no a čo... Slováci nie sú v stolovani na tom o nič lepšie lol

beronsche
30. okt 2022

@wwpela fuuu, tak neviem, este nikdy som ziadneho Slovaka nevidela pri stolovani nahlas (naozaj nahlas!) mlaskat, srkat a do toho intenzivne potahovat nosom.. Ani som nikdy ziadneho nevidela kosti z kurata hadzat do stredu stola na obrus.. tolko k porovnaniu sposobov stolovania.. 😉

mamusa123456789
2. nov 2022

Vraj sú to strašný humusaci, manžel ich zopár pozna

vakaveronika
2. nov 2022

To by som nerobila, ale tak to som ja

mamamasama
7. júl 2023

@adrestia viem, ze stara diskusia, ale mas uplnu pravdu. Pamatam si, ked sme chceli ist v Seuole na diskoteku. Nepustili nas prave kvoli tomu, ze sme boli cudzinky

walentina7
Odpoveď bola odstránená
denden77
7. júl 2023

@walentina7 presne toto mi ako prve napadlo 🙉🙊🙈🤣🤣🤣

girasol
7. júl 2023

@lelluska ten záver je vtipny🤪 to ich kultúru a vnímanie reality asi sčasti vystihuje, nie?😁