icon

Vzťah s manželom

3. dec 2022

Ahojte baby.. prišla som sa vyrozprávať a možno po radu? Ani sama neviem.. mám manžela, máme deti.. sme spolu 6.5roka, bývame spolu v našom byte, ja som na RD a on pracuje.. máme takú krízu (neviem či 7ročná).. nejak spolu nevieme komunikovať.. ja sa vždy ako keby utiahnem do seba, ani to nechcem, ale som taká, vždy som taka bola, akože poviem si názor, aj on si povie názor, a vždy to skončí a tým že dobre. A nebavíme sa.. on je super chlap, robíme v domácnosti 50:50, umýva kupelku záchod (a to nemá povinne, hej, aby ste si nemysleli že mu to kázem, proste to rád urobí sám) vie sa postarať o deti, navariť... Ale niekedy ma vytáča keď sa pýta úplne kraviny typu čo im mam obliecť(na doma), kde majú veci..maju plne skrine hovadin a príde sa ma.to opýtat.. on proste nepozrie do skrine ale opýta sa mňa.. a toto je vkuse, no niekedy naňho vyletim za to, predsa v skrini bývajú veci.. a taketo maličkosti sa nabaľujú... A ďalšia vec ktorá ma trápi je, že sa cítim pri ňom taká nechcena, ja mam hrozne rada a potrpim si na prejavoch lásky , nie vecných, ale skôr takých intímnych, napr že chcem počúvať že som pekná,, že príde a sám od seba mi povie že ma.lubi alebo že je rád že ma má a vkuse mu to hovorím že to chcem a potrebujem ale ako keby nič z toho. Že viackrát poviem.ja jemu že je pekný a cítim sa fakt ako taký chlap už vo vzťahu... akože keď to tak čítam, môžete si myslieť že sa na Materskej nudim a hladam chyby ale celkom ma.to štve... že niekedy mam pocit že ani spolu nemáme byť, že si zaslúži lepšiu, ktorej možno radšej povie že sa mu páči alebo neviem 🙄

Strana
z2
yoxinka
4. dec 2022

Máš manžela presne ako ja. Super chlap, úžasný otec, pomáha …. sme spolu 15 rokov, z toho takmer 13 manželia a také toe romantické rečičky ako ma ľúbi, aká som krásna, presne to, čo chceš počúvať, som od neho počula za tie roky tak máličko, že by som to aj spočítala. Strašne ma to štvalo, ako teba. Tiež som ho furt chválila, aký je super, pekný a čo ja viem čo a čakala, že to bude potom hovoriť aj on. Ale nie. On tie slová absolútne nepotrebuje a nemalo to naňho vôbec vplyv. XY krát sme sa o tom bavili, aj sa snažil pale dní a zas nič. Riešili sme aj jazyky lásky, obaja sme to čítali. Jeho záver k tej knihe bol taký, že prečo by mal mal niekto úplne zmeniť svoj prirodzený jazyk lásky, prečo ten druhý partner, keď pozná jazyk lásky partnera, nemôže zmeniť svoje očakávania 😂😂😂. Po nejakom čase som prestala riešiť a začala si fakt sakra dobre všímať všetko, čo pre mňa, deti a okolie robí a uvidela som čisté koncentrované dobro a toľko lásky, že by bolo dosť aj sto ľudí … A celé to zaklincovalo, keď sa nám pár kamošov rozviedlo. Na pohľad dokonalé páry, žene stále hovoril muž, aká je úžasná, ako ju ľúbi, ale že vkuse a tie ženy boli spoko. Potom zistili, že chlapi mali kadejaké pletky s inými ženskými, ale doma povedala “si úžasná, ľúbim ťa”, nič nepomáhali, furt si riešili len seba, na rodinu kašľali, ale celé to bolo ošetrené prázdnymi slovami. A to bol bod, kedy som to prestala riešiť. Mám skvelého muža a som s ním šťastná. Myslím, že tvoj je taký istý a asi by si si to mala začať všímať .

karolinakr
4. dec 2022

Lenže tu čosi nesedi...skutky nasleduju slova. ano niečo na tom je, že darmo hovori ak kona inak..ale ak niekto kona a ma problem nahlas povedat, to čo robi,to znamena čo?
pre mna je argument, že byvame ako spolubyvajuci velmi silný...možno ti motaci z internetovej zoznamky vycitia slabost žien a lichotkami ju dostanu, su to špekulanti, akurat sa mi zda nenormalne, aby som mala problem niekoho pochvalit..tu by ma musel ten človek zranit extremne, aby som v tomto ostala nema..pre mna su to vyhovorky nič viac

panda21
4. dec 2022

U nás je to naopak. Môj manžel je na slová, fyzicno. To je samé milujem ťa, si krásna, obed bol úžasný atď. To je jeho jazyk lásky a čaká ho aj odo mňa. Že mu poviem ako super schudol, ako niečo dobre opravil, aký je šikovný, ako ho ľúbim. A tu nastáva problém ako u vás. Toto nie je aj môj jazyk lásky. Ja som na skutky, služby, darčeky. Že mu po náročnom týždni upeciem obľúbený koláč, navarím obľúbené jedlo, kúpim o čom dlho hovorí..
Ja úplne chápem jeho jazyk lásky a že potrebuje počuť slová a mať same pusy a objatia. Ja to vážne chápem a mám to v hlave, ale jednoducho mi to nie je prirodzené, pre mňa je prirodzené keď napíše že mal ťažký deň v práci, vstať, a spraviť kakaovy zavin lebo ten miluje. A urobím to zo všetkou láskou k nemu. Ale s týmto sme obaja dosť dlho bojovali, dokým sme sa naučili chápať jeden druhého. Ja by som sa s ním o tých 5tich jazykoch lásky porozprávala. Aby ste obaja začali vnímať toho druhého jazyk lásky ako prejav lásky k sebe.

karolinakr
4. dec 2022

Ono tie vyznania ja tiež nerobim kazdy deň, ale tie slova obdivu lasky aj velmi napomahaju sebavedomiu.Kritiku je kazdy ochotny na počkanie povedat, ale ocenit druheho kvality a vyzdvihnut ich - nezištne, že za to niečo nečakam; alebo uznat, že druhy je v niečom lepši ako ja, dokaže malokto ..Aj tu kritiku vela krat ludia hovoria z pomsty s cielom ubližiť, nie ako objektivny stav skutočnosti s cielom zmeniť veci k lepšiemu
Aj tam može byt pes zakopany, prečo sa navzajom ludia nechvália

autor
4. dec 2022

@inana11 a tento koment mi padol vhod, pretože aj ja som zrovna tento týždeň fakt že vyupratovala kuchyňu, rúru, drez, poličky, proste všetko...a on si to ani nevšimol, musela som na to opäť poukázať... A to ma tiež trochu sklamalo, že sa k tomu nevyjadril a musela som ja na to poukázať či si to všimol, lebo nevšimol.. 😏

inana11
4. dec 2022

Možno si ju nemala takú špinavú ako ja🤷‍♀️fakt správ niečo radikálne🤷‍♀️

elenita
4. dec 2022

A bol taky aj v zaciatkoch Vasho vztahu, ked ste este len zacinali spolu chodit? Tiez si myslim, ze ten nesulad je proste vo Vasich odlisnych jazykoch lasky. Nastastie, my s manzelom to mame rovnako, obaja potrebujeme casty fyzicky kontakt (objatia, bozky) a casto si aj slovne vyznavame lasku a davame komplimenty, obaja. Ale ide to prirodzene, tak to obaja mame, preto sme sa aj vzali, lebo sme v tomto kompatibilni. A tiez pomaha so vsetkym v domacnosti. U Vas vidim 2 mozne riesenia, ktore uz padli predo mnou - naucis sa jeho sposob vyjadreni lasky akceptovat, alebo s nim das dlhy, uprimny rozhovor a popises mu, co potrebujes, aby si sa citila ziadana, lubena, atraktivna. Ale nie s vycitkami. Len sa s nim pokojne konstruktivne porozpravat. Zdoraznit, ze vidis a vazis si, co robi, ocenujes jeho prinos pre rodinu, ale Ty potrebujes aj toto...drzim palce 😊

karolinakr
4. dec 2022

@inana11 to nemysliš važne..robit hlbkove čistenie izby, aby si ma manžel všimol?
🤣🤣

elenita
4. dec 2022

Inak ako pises o tej rure...vacsinou si vsimnem, co spravil manzel, on si zasa vsima,.co spravim ja...a obaja cakame na pochvalu od toho druheho...ale niekedy je toho ozaj tolko (domacnost, praca, deti, choroby), ze to uz ani nevnimam. Tak ma len on jemne upozorni, pochvalim a ideme dalej 🙂 nikomu z nas by nenapadlo nosit to v sebe ako krivdu. Za par min vyriesena vec a ide sa dalej.

autor
4. dec 2022

@elenita tak bolo iné keď sme začali randiť, to sme boli stále spolu, čiže sme sa venovali len jeden druhému, nemali sme spoločne bývanie, takže sme sa stretávali u jeho rodičov alebo u našich, ale teda väčšinou vonku, chodili sme na prechádzky/túry.. teraz nejak ta komunikácia pri obyčajnom živote viazne, ale ja sa snažím stále byť tá ktorá chváli, a hovorí všetky tie pekné veci, lebo mi príde dôležité, aby vedel že stále je pre mňa krásny sexi chlap..a veľakrát mu prizvukujem, že mi to nepovie, a potrebujem to počuť ale tiež mi to povie ako keby možno raz dvakrát a potom nič... Myslím že za slová nič nedá a bude vlk sýty aj ovca celá, nepotrpim si na darčeky ani na nejaké drahé vyznania lásky, len chcem počuť pravidelne to čo mu hovorím ja... lebo takto sa naozaj cítim že on si to nemyslí, keď to nevie povedať.. skúsim sa s ním porozprávať a aj tú knihu kúpiť.. snáď sa aspoň trochu posnaží aj v tejto sfére

elenita
4. dec 2022

Super, ze sa snazis pracovat stale na Vasom vztahu. Tak by som manzelovi povedala, ze naozaj, ked Ti nepovie, ze si krasna, ze Ta lubi, myslis si, ze to tak nie je - aby teda aj on vnimal, ake je to pre Teba dolezite. Zaklad je vykomunikovat si to. A uvidis, ako s tym on nalozi. Mozno mu je to ozaj neprirodzene a nevie to.

majlo1234
4. dec 2022

Mas podla mna trochu ponorku/krizu, muz mozno tiez, treba najst niekde tu iskru zo zaciatku, aj ty sa mozno mozes trochu nahodit, to by si vsimol, ak to bezne nerobis a trosku sa mu poliskat, potom to pojde samo od seba.

inana11
4. dec 2022

@karolinakr nie,to bol len moj konkrétny príklad že čo si napríklad vsimne… môže to byt výraznejší makeup,ostrihanie radikálne,iné oblecenie,stojka v byte,cokolvek čo nie je bezne… u nás hold nie je bezne hĺbkovo vyupratovat s dvoma detmi za zadkom🤷‍♀️😃

ckocka
4. dec 2022

Dovolím si tu citovať príspevok z inej, podobnej diskusie, snáď sa autorka nebude hnevať:
"Necítiš sa byť milovaná? Vieš, stále sa tu spomínajú jazyky lásky. Len ja ich chápem trochu inak, ako to tu býva často interpretované. Nie tak, aby sa len partner snažil hovoriť mojím jazykom, ale aj ja sa musím snažiť vidieť, čo mi on hovorí tým jeho. Teda, aj keď ja napríklad potrebujem slová a viem, že on na to nie je, nenástojím na nich, ocením ten čaj, ktorý mi uvarí, keď som chorá (v skutočnosti ja nie som na prázdnu jazykomlatbu, ten čaj mi sedí viac 🙂). Pre mňa tiež kedysi nebol problém explodovať ako sopka a pritom sa cítiť nešťastná a nepochopená. A potom som si raz uvedomila, že dobrý vzťah, to nie sú len moje pocity šťastia a spokojnosti, ale aj tie jeho. Ja sa cítim tak alebo onak. A je on so mnou šťastný? No a odvtedy nám to akosi klape lepšie."

Strana
z2