icon

Zamilovala som sa prvýkrát v živote, ale nie do manžela

22. apr 2023

Ani neviem, ako zacat.
Som vydatá 7 rokov. Mam dve deti. Manzel bol moj prvy frajer a nejak sme nemali ziaden problem, tak sme sa vzali. Vedela som vzdy, ze nebol do mna nikdy bezhlavo zamilovaný, bol so mnou tak akurat spokojny a mne to nejak nevadilo. Ano, sem tam som mala pocit, ze mi chyba nejake vyznávanie lasky alebo nejake prekvapenia, romantika atd. Ale bola som vacsinou aj ja spokojna a tak sme sa vzali a az na nejake mensie problemy, ktore au v kazdom vzťahu, sme spolu uz 7 rokov.
Problem nastal nedavno… spoznala som muza, pri ktorom sa mi obratil svet hore nohami. Nikdy som sa takto necitila… vkuse chvenie v bruchu, jeho pohlad, jeho ruky, vlasy, tvar, vsetko…. Hlas, charizma.. mam pocit, ze je to clovek, na ktoreho som mala pockat… myslim nanho den/noc… v noci sa zobudim a tri hodiny o nom rozmyslam, hoci cely zivot som spala ako dudek… priťahuje ma ako magnet, nezazila som nic podobne nikdy predtym…
Viem, ze nic s tym nespravim… prosim povedzte mi, ze to je len nejake zamilovanie a ze to prejde… ako dlho to moze trvat, kym to prestane? Mam pocit ze moj muz uz je len ako spolubyvajuci, ze ma s nim nic nespája, ze nevie, co mam rada, ze ma nemiluje… s tym druhym sme zatial len na formálnej urovni /pracovnej ale ja az ziram, ako tam ta chémia dunguje, aki sme si podobní, ako mame radi rovnake veci, ako ma dokaze nadchnúť úplnou maličkosťou, stylom reci, celousvojou osobou…
Priste som z neho uplne paf a musim to nejak odbúrať (tiez je zenaty)… nie je na to nejaky navod, cokolvek, ako znova zacat zit normalne? Uz ma to strasne brzdí v normalnom fungovaní, som zasnívaná ked varim, ked šoférujem, ked pracujem, ked akoze kukam tv, ale mysľou som uplne inde.. poradte prosim, ako z toho von?

Strana
z2
tenerifka
23. apr 2023

Takato chemia, zamilovanost a nenaplnena laska moze trvat aj cely zivot. Vzdy budes rozmyslat nad tym "co by bolo keby...."

nnnuuunnn
23. apr 2023

Otázne je, či aj on je z Teba takto paf. Ak by Ti povedal jasne, že nemáš u neho šancu, bola by si vyliečená okamžite.
Na druhej strane, najskôr by si sa mala zbaviť manžela, s ktorým vztah je mŕtvy. Na to však treba odvahu a tá Ti zatiaľ chýba. Je na Tebe, či sa odhodláš. Ak nie, čaká Ťa premarneny život.

simonka1304
23. apr 2023

@trinityf za ako dlho ťa to prešlo? Čo ti pomohlo?

sono2
Autor odpoveď zmazal
melany4
23. apr 2023

Pre pána kráľa ty si vydatá..., On je ženatý...
Mala by si to v sebe hneď a zaraz ukončiť...
A tie myšlienky keď prídu potlačiť a odohnať.
Je to akurát tak zle pokušenie...ktoré moze prísť na každého v živote ale treba byť razny a v žiadnom prípade to nerozvijat....

katkazocele
23. apr 2023

@andreatytler Jediné logické riešenie 👏

ladybird81
23. apr 2023

Píšeš tuším o mne 😂 Nedalo sa odolať, akoby som nedokázala rozhodovať sama, akoby to riadil niekto zhora. Kto nezažije, nepochopi. Síce to neskončilo happyendom, napriek tomu som za to nesmierne vďačná a tie mesiace budú mojimi najkrajšími spomienkami. Bolo to aj obrovské utrpenie, ale stálo to za to. Hlavne sa riad svojou intuíciou.

svokrinjazykmonika
23. apr 2023

Nie si zamilovaná, si do neho iba zabuchnutá ako pubertiačka. Máš ho iba zidealizovaného.

alexas56
23. apr 2023

@ema22270 Áno presne. Ja som sa nad tým celý čas zamýšľala. Že mala úžasneho muža, deti, dom..všetko super. Ale ona bola presne ten typ ženy, čo sa nebojí..išla si za svojím aj keď vedela, že toho veľa stratí.. ale tiež by som nebola v manželstve s človekom s ktorým nemám chémiu

ladybird81
23. apr 2023

Ešte si odpovedz na jednu dôležitú otázku. Kým si ho nespoznala, tiež si mala rovnaký názor na manžela? Bola si spokojná alebo nie? Lebo to, čo teraz prežívaš, veľmi mení tvoj názor na manžela. Ak si bola relatívne spokojná, ak spĺňal manžel aspoň cca 80 percent tvojich požiadaviek, tak je to dosť. Milenec ti dá zvyšných 20, ktoré ti nesmierne chýbajú a teraz im prikladas obrovský význam, ale po roku, dvoch, môžeš zistiť že ti vie dať oveľa menej ako súčasný manžel. Bohužiaľ to zistíš až časom. Nikto ti to dopredu nepovie. Môže to byť to najlepšie rozhodnutie v tvojom živote ale aj to najhoršie.

autor
23. apr 2023

Akoze takto… s kolegom si urcite nezačnem, jednoducho aj ked ma neskutocne priťahuje a revem za nim kazdy den parkrat, to je uplne no go pre mna… nerozbijem dve rodiny, to nejde… skor sa ho musim zbavit v mojej hlave, no zatial to nejde.. vsetko okolo mna mi ho pripomina, mam v hlave taky chaos, ako asi nikdy. V mysli som strasne vdacna, ze som mohla zazit ten pocit, a velmi sa tesim z tych spomienok s nim, je to pre mna ako svetle miesto v nejakom tmavom udoli zivota… na druhej strane muz zarába, stara sa o nas, proste ja sa nemozem stazovat.. Lwn citim, ze ma nelubi, nie je tam nic. Sex nemusim mat vobec, nechyba mi absolútne..
rozviesť sa nedokážem… jednak teraz som na md a nemam pracu, neviem, kam by som dala deti , neviem kam by som sla atd atd..

trinityf
24. apr 2023

@simonka1304 pomohlo sa prestat s nim vídať a kontaktovat. Ale asi to nepreslo nikdy v tom pravom zmysle. Len uz nie je cas, vo vire kazdodennych povinnost, nanho mysliet a riesit v hlave sprostosti. Utriedit si priority, myslienky, ale to boli roky. Same sa to dalo potom do pohody ako zivot isiel dalej. Ale aj teraz ked ho stretnem niekde, tak to je hned adrenalin, tep 300 a den v prdeli, lebo nedokazem mysliet na nic ine. No kto to nezazil, ten fakt nepochopi.

Myslim, ze to ma autorka upratane v hlave, len ma chaos, lebo okusila ake je to a ake by to mohlo byt. A uz je v hlave milion myslienok a pochybnosti. Ja presne viem. Daj tomu cas. Hlavne sa nerozvadzat kvoli zenatemu chlapovi.

barcelona77
24. apr 2023

Tak v uvodnom prispevku pises, ze si svoj novy idol spoznala v praci/pracovnej oblasti a teraz v poslednom napises, ze si na MD a pracu nemas...

elisebah91
24. apr 2023

Autorka, daj si studenú sprchu 😁 a zariad deti, každý mesiac na jeden víkend, a tento víkend si vyhrad pre teba a mazela, choďte z domu preč, objavte čo ste stratili...

tanyag
24. apr 2023

Si na MD a s dotyčným si na pracovnej úrovni?...nemáš prácu...tak ako si spoznala dotyčného? či to bolo ešte pred MD?

autor
24. apr 2023

Hej… mam čiastočnú pracu popri md, to je jedno. Vídam ho raz za mesiac, ale aj to mi da zabrat, cely mesiac som potom z neho rozhadzana.. platovo to nie je take, aby som mohla sama fungovat.

autor
24. apr 2023

Viete, ale zaujimave je, ze napriklad vcera mi zacala menstruacia, a zrazu som akoby triezvejšia, nejak sa hned citim, ze to viem zvladnut. Je mozne, ze ma tak ovládajú hormony? Proste dnes som uz v pohode, viem si aj predstavit byt s muzom, hoci, viem, ze mi neda to, co novy nápadník, ale viem si predstavit tak fungovat.. pred 3 dňami by to bol pre mna horror…
Nwviem, mozno to bol len PMS..akoze fakt ma kolega priťahuje, proste takeho clovek stretnete raz za zivot. Ale prajem mu stastie, ak lubi zenu, nech je s nou stastny, nech prezije najkrajší zivot,aky sa da.. so mnou by ho asi taky pekny nemal. Túžim ho stretavat a tesit sa z neho. Momentalne nemam taky chtíč 😅 mozno je to fakt cyklom, minuly tyzden som za nim revala par x za den, dnes ani raz. Aj ked stale je kdesi.v mojich snoch… je super mat o com snívať..
Ach, mame to my zeny tazke…

reanda
24. apr 2023

lenze to vobec nie je o tom kolegovi.. nie, nestretnes takeho len raz za zivot.. tam ide o to, ze si spoznala, ze take nieco clovek zazivat moze.. teraz ide o to, ci si to dovolis, ci dovolis, aby ti nieco take vstupilo do zivota (a nie, nemusi to byt vobec s tym kolegom), alebo sa toho vzdas a povies si, ze ti staci to, co mas s manzelom.. mas na vyber.. budes mat, co si vyberies.. a hormony ta neovladaju, hormony len zosiluju prezivanie.. takze si silnejsie a jasnejsie uvedomujes, co citis..

mladena
25. apr 2023

no podľa mňa je to normálne že sa ti to stalo keď s manželom to nikdy nebolo také to vzrušujúce napätie medzi vami a vôbec takého nemusíš stretnúť len raz za život. To si skôr len nahováraš lebo si také pocity ešte nezažila že je to niečo extra extra. Ja som bola zamilovaná už od strednej a trvalo to asi 6 rokov 😀 tak asi ani u teba to nemusí tak raz dva prejsť. A bola som takto zamilovaná aj neskôr až kým som akosi vnútorne nedozrela. Teraz to vnímam skôr ako neukojený sexuálny chtíč a prahnutie po niečom vnútorne naplnenom 🙂 tak veľa šťastia 🙂

patricia255
25. apr 2023

Drahá autorka, úplne ti rozumiem. Nie si prvá ani posledná ktorej sa to stalo. Stretnúť muža ktorý ťa fyzicky priťahuje nie je zas až tak neobvyklé, no daj pozor. Zameriavaš sa na niečo čo vlastne neexistuje. Ak si zamilovaná tak je tu dôležitá otázka - stretavaš sa s ním aj mimo práce? Trávite spolu veľa času v práci mimo pracovných činností?
Pretože inak si len poblúznená, hlavne preto lebo si ho idealizuješ. Vieš aký je v skutočnosti chlap? Vieš o ňom niečo osobnejšie? Ako sa správa v kritických situáciach? Aké má názory, hodnoty...
Ak sa neplanuješ rozviesť, opustiť muža, rozdeliť si majetok a ísť žiť na vlastnú päsť tak si daj pozor... Čo ak sa vyskytne príležitosť, ty neodolas a spravíš nejakú chybu, ktorá ti môže obrátiť život hore nohami? Čo ak on potom ostane so svojou ženou ale ty prídeš o manžela?

Prozi ak nie si spokojná s manželom, povedz mu to. Ak ťa ľúbi a záleží mu na tebe, pokúsi sa o viac rozmantiky. Samozrejme že ti niečo chýba a zrazu to vidíš inde... No len si poblaznena do človeka ktorého úplne ani nepoznaš...
Ak nevieš prestať naňho myslieť tak sa mu snaž vyhýbať, nepozeraj si jeho fotky, zamestnaj svoju myseľ nejakou knihou alebo tak... Trav viac času s manželom, choďte na večeru...

Ale ver mi že by si si vyčítala keby 7 rokov manželstva vymenis za pekný obal... Možno má tvoj idol 20% čo chýba tvojmu mužovi, ale 20 je menej ako 80

Strana
z2