icon

14 mesačný syn nechce jesť

visnacka
5. apr 2017

Ahojte baby, môj 14.mesačný syn nechce papať aby som išla od začiatku tak je už týždeň bez mlieka pretože mlieko vôbec nechce a asi zhruba od pol roka pil mlieko len v noci 3-krát sa budil. Kedže sa už nebudí tak mlieko už nepije. A cez deň ani vidieť mlieko a nasilu to jednoducho nejde. Okrem toho nemá rád nič okrem krupice, presnidávky , banánu a samozrejme sladkého ako je brumík a mlečny rez, yogurt, mliečna kaša... okrem toho mi odmieta všetko od zeleniny po ococie. Polievku občas zie ale aj to bojujem aby to spapal a nijako inak ako rozmixované ako pre 6.mesačné dieťa. Pred týždňom mal zemiakovú kašu s kur.mäskom samozrejme nechcel a toľko sa nadrapoval až sa vyvracal.... dnes po týždni opakovačka máme omáčku akože začal ju jesť a po chvíli ako narazil na malunký zemiačik tak sa vyvracal... neviem už čo mám robiť, dr poradila dávať mu jesť čo má rád a akože dookola dávať krupicu, puding a jedlá na sladko .... takto to dávam asi od toho pol roka čo štrajkoval s mliekom...

sykorkauhliarka
6. apr 2017

@janakri zase si vythla z kontextu...neporovnavala som cukor s fruktozou....len som pisala ze je blbost tvrdit ze dieta sa nauci na sladku CHUT( v kasi ,v presnidavke ,v ovoci) a bude z neho zavislak( rady typu nedaj na zaciatok ovocie lebo uz ho nikdy nenaucis na zeleninu)....ved materske mlieko je tiez sladke / sladkaste jasne ze v nom nieje krystalovi cukor ale dieta si v ustach nerobi rozbor aky cukor to je ! a ked ta lyzicka cukru ho presvedci tak nech !( hovorime o rocnom a starsom dietati) nerozpravam o rafinovanom cukre ...endysia tvrdi ze dava ovocny a ja davam trstinovy ..kupeny v bio obchode origos z Mauricia ci z kerej....

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
6. apr 2017

@endysa Kľudne sa priuč. Jeme všetko počnúc zeleninou, obilninami vo forme domáceho chleba, cez ryby a mäso raz týždenne, po ovocie, domáce koláče, ovsené, pohánkové a pšenové kaše a nákypy, ryžu, strukoviny, kvalitnú čokoládu, domáce džemy, zaváraniny, placky, posúchy, palacinky, javorový sirup, med, orechy, semiačka. Nejeme polotovary, údeniny a konzervy. Nič prešpekulované, len čo najprirodzenejšie. Poctivo všetko doma pripravím, denne varím. Čo sa každému nechce, že áno?
K tvojmu ďalšiemu "príspevku" - tvoje reakcie sú choré. Je mi ťa fakt ľúto.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
6. apr 2017

@endysa dedukuješ zle. Zdravo sa stravujem vyše 15 rokov. V čase, keď som s tým začala, som mala 53kg, bola som úplne štíhla. Keby som teraz jedla celé dni pizzu a biele pečivo, zrejme by som štíhla nebola...ale prečo by som to robila? O čo ti vlastne ide?

mirage2017
6. apr 2017

@visnacka Pekný poobedňajších deň, deti majú silné voľno, a dokážu presvedčiť nás, plačom, krikom...😉. To je naša detí, ale otázka je ako dokážeme prekonať sama sebe, aký limit dávame naša detí. Má rád sladké, skús robiť paradajkovú polievku. Jednoduche a pri varene mozes spájať aj tvoj syn. Zober rižu a trošku na maslom a cibuľkou. Zober to ruku tvoj syn a daj mu rižu, cibulu a on da to hrenca...
Kúpiš paradajkový preklad, nie husté 0.5l, čo len obsahuje soľ a paradajky zaleje to a pridák tam soľ a cukor. Deti to majú rady. Dvolozite je že tvoj syn je súčasť tvoju varení bude hrdá že niečo robil. A to isté omáčku môžeš robiť spaghetti. Dá sa kúpiť aj dlhšie špagety a tam pri papani máte super hry. Maminka jedna strana synček druhá strana 😋, za sipat syrom. Ale toto trošku neskoršie.🤗 Moj syn tiež mal problém jesť zeleninu. Už je to lepšie. Čerstvé malý špenát ani na svet tak som dal nové meno "zajkove trava", a to mu páčilo.Prvý jeden list, potom druhý....Teraz už pohode. Môj tatino vždy povedal jedlo nie je hry, ale dá sa hry spôsobom učiť všetko. Mrkvou som nakrájala ako tyčinky dala som na stôl a on sám prišiel zobrať, a potom už sám to prosil....Zdy skús pamätať čo sme my robili kedy e boli dieťa, som presvedčený že bude ☺ na tvár. No len môžem držať 👍 a poslať veľa ☀☀☀☀☀☀☀☀

alaguema
6. apr 2017

@endysa schválne píšem "celé dni". Lebo mávam dni, keď pojem kadečo. Ale nemám problém vrátiť sa k disciplíne. Preto som reagovala na tú hlúposť, že ma po jednom rožku zduje a priberiem 2kg, lebo moje telo na to nie je zvyknuté. To je hovadina jak mrakodrap. A výhovorka pre všetky "baculky", ktoré nemajú pevnú vôľu, tak žerú...veď si predsa nezhumpľujú imunitný systém zdravou stravou 😂 Koľko hlúposti na pár stranách...

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
6. apr 2017

@endysa Ale toto si už ja budem pamätať do konca života "prešpekulovaná strava" 😂, obvinenia typu "upravená"🙂. Len mi, prosím, vysvetli, čo vlastne zlého je na "prešpekulovanej upravenej strave"?

endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
6. apr 2017

@endysa nie som nič viac. Som disciplinovaný človek, nemám prečo sa za to hanbiť. Naopak, som tomu rada. Iba sa snažím o zdravie pre mňa a moju rodinu. Robím to, čo považujem za správne. To je môj cieľ. Neopovrhujem ľuďmi s nadváhou, je to ich vec. Postava je len bonus. Netvrdím, že mu nie som rada. A výhody? Určite. Minule som spadla na ľade, vďaka tomu, že mám pevné svaly okolo chrbtice, som si neublížila tak, ako by som si mohla, keby som ich mala ochabnuté. To povedal lekár. A samozrejme, sú aj iné. Spokojnosť manžela, alebo dobre padnúce oblečenie. Ale nie je to moja modla.

endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
6. apr 2017

@endysa Tak ja som tiež špekulant! 🙈 Ovocie si často dávam do bieleho jogurtu, ono mi to nielen chutí, ale aj kvôli tomu čo píšeš - kvôli zníženiu glykemického indexu ovocia.
Dcérka odo mňa obkukala, ale chutí jej len banán alebo mandarínka do jogurtu. Teším, 100x lepšie ako kúpené hotové ochutené jogurty.

alaguema
6. apr 2017

@endysa ešte raz a po lopate: môžem zjesť naozaj úplne hocičo a nemám problém s trávením, nenafúkne ma, nie je mi zle, nepriberiem z dvoch rožkov...ako tvrdila sardinka. Bola to len reakcia na jej tvrdenie. Nikde som nepísala, že žeriem kvantá rožkov denne a som ako palička. Ani by som to nerobila, lebo nechcem. Ak príležitostne niečo pojem a dokombinujem, áno, stane sa...som len človek (svadba, oslava atď), tak som v pohode. Nič mi z toho nie je a logicky - nepriberiem za jeden večer a nemám problém s trávením - na čo sa zvykne ľudovo povedať, že môže aj klince pojesť. Už si to konečne pochopila?

diana20
6. apr 2017

@visnacka ja som to nemyslela v zlom, môj tiež tak zle je, iba sladké chce a tiež ho nenecham hladneho a radšej mu dám aj keď sladké.. ja som od mala na sladkom a nie som tučná, v pohode žijem a aj zuby mám dokonca stále dobré.. treba to postupne, začnú tým chlebikom, keď to papá.. ja mu niekedy keď nechce s nami varené dám aj iba sunku, skúšam tak, aby nebolo sladké, ale nakoniec aj tak má niečo sladké veľmi často.. ja mam tiež sladké každý deň..

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
6. apr 2017

@endysa Daj med 🙂. Čo je to za bylinku?

Inak, sú ľudia, čo môžu zjesť aj klince. Poznám. No väčšinou sa to týka ľudí do veku max. 40 - 45 rokov, potom aj oni začínajú priberať. A bez ohľadu na ich vek, hoci postava chudá, ale zdravotné výsledky na houby. Aj chudý človek môže mať vysoký cholesterol a pod.

endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
6. apr 2017

@endysa áno, ale po 40-tke sa ten životný štýl aj tak prejaví. A ak to nie je v priberaní, je to v ochabnutých svaloch tela, ale aj tváre. Koľko je chudých ľudí, ale vyzerajú staro, strhane, pokožka bez lesku, kruhy pod očami...to všetko odzrkadľuje stav organizmu a to, čím je živený. Neviem, koľko máš rokov, možno tieto veci ešte nevnímaš, ale ja mám 42 a tieto rozdiely si začínam uvedomovať. A nie je to len o vzhľade, ale hlavne o energii, ktorá časom začne chýbať. Apatia, únava, skleslosť...následky zlého životného štýlu.

endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
6. apr 2017

@endysa Med je silný alergén, pokiaľ nie je žiadna alergia vo vašej rodine, ale že vôbec žiadna, ani senná nádcha, možno by som kvapku vyskúšala. Alebo trstinový cukor, príp. javorový sirup, datľový... Ono to môže ešte aj celkom inú, ale dobrú či zaujímavú chuť čaju urobiť.
Tie ochutené medy poznám, aj som ich kupovala voľakedy, teraz už máme prístup k domácemu, a domáci je domáci 😉.
Prvosienka, myslelaaaa som si, ale netušila som, že sa zbiera na čaj. Bylinky idú mimo mňa, keďže som na ne alergická.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
6. apr 2017

@endysa Brezový cukor alebo aj Xylitol by som ja osobne deťom nepodávala. Je vhodný skôr pre dospelých strážiacich si hmotnosť.
Dala by som javorový sirup, trošku (- je sladší ako bežný cukor). Striedala by som a sladila aj datľovým alebo ryžovým a aj s trstinovým cukrom. Ak už teda ten čajík sladiť chceš 🙂.

alaguema
6. apr 2017

@endysa nie, ja práve nejedávam 5x denne. Nie som toho zástancom, resp. nemyslím si, že by to bolo plošne platné pre každého ako naj systém. Mne vyhovujú 3 jedlá denne. Ráno nejedávam. Prvé jedlo mám okolo 12:00 a je to polievka. Potom mám dve hoďky pauzu a ďalšie jedlo je obvykle bežný obed. Večer niečo menšie.