17-mesačná dcérka vypľúva kúsky jedla
Ahojte baby moja mala ma 17 mesiacov.... Papa pekne len mam taky problém ze ona zje aj kúsky v prikrme aj popucene aj nakrájané, piškóty chrumky no príde mi to také ze zje všetko čo ona chce a ostatné ani za svet požuje a vypluje chlieb s niečím nehrozí.... Ovocie takisto stále jej ponúkam kúsky no ona požuje a vypluje maaalo kedy spapa ale zjesť to vie.... Myslíte si ze ju to prejde a rozpapa sa?
@cathrinka12 spapa pekne aj vývar aj rezance zeleninku mäsko
Spapa aj kúsky také co viem ze ma rada mozzarellu spapa syr sunku keksik cestovinu om
@cathrinka12 všetko papa ako sa povie "hole bez pečiva"
@cathrinka12 len ja uz neviem co jej dat na raňajky keďže s takých veci nechce nic ani chlieb ani placky lievanceky nic..... Jednu jedinú kašu mi ráno zje keďže ine nechce.... A nechcem jej dávať stále to isté dookola
@cathrinka12 len ja uz neviem co jej dat na raňajky keďže s takých veci nechce nic ani chlieb ani placky lievanceky nic..... Jednu jedinú kašu mi ráno zje keďže ine nechce.... A nechcem jej dávať stále to isté dookola
@cathrinka12 tak jej to skúste dať na tanier oddelene, nech sa jej to nemieša, možno potom ochutná, prípadne jej to nekrájajte na kúsky, ale dajte kus kôrky, chleba, banánu a nech si sama odhryzne každopádne stále ponúkať, nech sa nezacyklíte v kolobehu 5 jedál
@cathrinka12 tak jej to skúste dať na tanier oddelene, nech sa jej to nemieša, možno potom ochutná, prípadne jej to nekrájajte na kúsky, ale dajte kus kôrky, chleba, banánu a nech si sama odhryzne každopádne stále ponúkať, nech sa nezacyklíte v kolobehu 5 jedál
@janka_266 no ona ked ma v ručke niečo co nechce jej automaticky to hodi na zem ani ne vyskúša a ked uz vyskúša tak vypluje niekedy sa podarí ze niečo zje ale to maaalinko bojim sa uz je dosť veľká aby papala aj ine kusky a podobne a bojin sa ze bude dlho trvať kym bude pekne papať
No ona mi príde strašne vyberava ona by bola radšej hladna ako zjest nieco co nechce ovocie ani ústa neotvorí tak jej nakrájam alebo popucim do jogurtu
@janka_266 no ona ked ma v ručke niečo co nechce jej automaticky to hodi na zem ani ne vyskúša a ked uz vyskúša tak vypluje niekedy sa podarí ze niečo zje ale to maaalinko bojim sa uz je dosť veľká aby papala aj ine kusky a podobne a bojin sa ze bude dlho trvať kym bude pekne papať
No ona mi príde strašne vyberava ona by bola radšej hladna ako zjest nieco co nechce ovocie ani ústa neotvorí tak jej nakrájam alebo popucim do jogurtu
@cathrinka12 akože ja mam problém hlavne stými raňajkami obedy a tak mi nerobia problém zje všeličo len sa jej prispôsobím podávaním
Ak ťa to upokojí, v priemere sa musí dieťa stretnúť s jedlom aspoň 15 krát aby ho skúsilo (a to neznamená že jej hneď zachutí) a potom ďalších X krát aby ho akceptovalo. 🙂 Inými slovami, ponúkať ďalej, nezúfať ak nezje. Niektorím pomohlo keď na príprave jedla participovali (umyť zeleninu v mise napr.), pripadne pred nimi rodičia/súrodenci na obed jedli tú istú surovinu.
@cathrinka12 akože ja mam problém hlavne stými raňajkami obedy a tak mi nerobia problém zje všeličo len sa jej prispôsobím podávaním
@cathrinka12 hovorí sa, že dieťa, ktorému je pravidelne ponúkaná pestrá strava ešte od hladu neumrelo, takze sj keď to vypluva, tak len ponúkať ponúkať ponúkať

@cathrinka12 možno jej vadí chuť daného jedla, keď vypluva len niektoré druhy