3 ročný odmieta jesť. Ako ho mám prinútiť?
mamičky,mate niektora problem so stravou vašich detičiek? Moj 3-ročny syn už pol roka odmieta jest, jeho celodenna strava je mlieko-asi liter denne a jogurty-kostici s lentilkama. Vie mi niekto poradit ako dieta "prinutit" aby jedlo?
@irmairmusa urcite navstivte lekara. Co sa tyka jedenia, moze mat bolesti, ja som sa tyzden po vybere krcnych mandli bez analgetik nenajedla, a to nie som ziadna citlivka. Na rychle hojenie je vhodne najma vela pit, idealny na ranu je repikovy caj. Ked vsak zvracia, urcite chodte k lekarovi.
urcite keby mam aj ja take problemy tak to riesim cez doktora
Boli sme no vijadril sa ze je vsetko poriadku.ze to je normalne..
@irmairmusa skuste ten repik, nech pochlipkava cely den, ja som aj 3 L vypila. Dietatu bude asi menej stacit. Ak bude stale zvracat, tak opat k lekarovi alebo na pohotovost.
Ok dakujem za radu...
@simona2003 Ahoj co su to tie fortiny? Ja mam so synom tiez problem, vobec nechce jest maso, zje iba jogurty, mlieko pije iba sem tam, ziadna krupica ci kasa, zje len prilohy zemiaky, ryzu, cestoviny, uz nechce ani kremove zeleninove polievky iba vyvar. Skusala som mu podporit chut do jedla NutrolinomB ale bez zmeny.
@novamamima fortiny našej predpísala gastroenterologicka, sú to drinky s rôznymi príchuťami. Možno aj pediater môže predpísať. Sú tam vitamíny, stopové prvky, teda doplnky výživy pre nejedavcov. No naša dcérka to odmieta piť. Bez ohľadu na príchuť. Za pokus to stojí. V lekárni platíš len za recept.
Ahojte.Mám problém ako čítam nie som jediná.Môj syn má 12.r a odmieta stravu cca od 3.r vyhladali sme aj lekára no všetko je o.k až do teraz má zvýšený cholesterol máme naordinovanú dietu a tu vzniká problém je zatatý stravu odmieta.Medzi jeho jedlá patria všetko vyprážané a na tom žil do teraz aj napriek výčitkám že je to nezdravé!!!! Neviem si poradit ako ho presvedčit aby vyskúšal papat aj nie čo iné on má totiž strach ochutnať iné jedlo že sa pozvracia ja už neviem ako dalej.Dakujem za akú kolvek radu
@maria3001 robíš si žarty? Na čo ho presviedčaš? Od zajtra doma nevyprážaš, najbližšie až kapra na Vianoce. Predpokladám, že variť nevie, takže si sám nevypraží. Peniaze nezarába, tak bude jesť to, čo bude na tanieri a v chladničke. A za to, čo tam bude, zodpovedáš ty. Dávno si to mala stopnúť a nie podľahnúť tomu, že sa bojí, že sa z iného jedla pozvracia! Okolo troch rokov deti začínajú okolo jedla špekulovať, vtedy im treba dať jasne najavo, že nebudú jesť len to, čo im chutí, že môžu mať síce pár jedál, ktoré neznášajú a jesť nebudú, ale že inak budú konzumovať zdravú stavu. Spýtaj sa svojej babky, ako by tento problém riešila. Veľmi ľahko - nechceš? Budeš hladný. Žiadne dieťa ešte dobrovoľne od hladu nezomrelo, ale točiť s rodičmi s snaží takmer každé.
Ak mu nie je zle z vysmážaného rezňa, tak z duseného mäsa a zemiakovej kaše určite nie. V škole sa stravuje? Asi nie, že? Čo raňajkuje? Čo má na desiatu? V 12 rokoch sa už s ním dá diskutovať, už si dokáže o zvýšenom cholesterole prečítať a pochopiť jeho dôsledky. Nepresviedčaj, var zdravo, nakupuj zdravé potraviny, stravujte sa ako rodina zdravo, do školy mu dávaj desiatu a žiadne peniaze, lebo si kúpi za ne somariny. Môžete spolu chystať jedálny lístok na budúci týždeň, samozrejme z jedál, ktoré navrhneš ty.
@krasnulka Dobry den, aj ja som mala problém, že 3 ročný syn nechcel papať. Zistila som, že babička mu dáva sladkosti. Od cukru necítia hlad. Kostíci obsahuju vela cukru. Tak ani babička ani ja som mu nedávala sladkosti ( + kostíkov, pribinák). Ked nechcel obed, tak som nenutila a po obednom spánku sa sám ozval, že má hlad. Ked sa neozval znova som mu ponukla obed. Kupte si lentilky a vysvetlite mu, že najprv musí papat obed a po obede može dostat 2 cukríky (taktiež po raňajkách a po večeri). Detičky kostíkov maju radi, len kvoli cukríkom 🙂. Takto sme sa do týždňa vrátili na pravidelne stravovanie.
@krasnulka moj 3 a pol rocny syn tiez nechce jest uz od mala ale ma obdobia ked spapa nieco viac iba oblubene a ma obdobia ze nezie skoro nic a tiez do nedavna vypil len 1l mlieka za noc a cez den len hluposti alebo nic. a mlieko som mu uz zarazila z flase tak z pohara nechce ale jedlu to zatial nepomohlo ale bol chory a ma zvecsenu slezinu tak neviem co to.chcela som len povedat ze gastro lekarka hovorila ze za normalnych okolnosti po vysadeny alebo obmedzeni mlieka dieta zacne viac pocitovat hlad a ma skusenosti ze lepsie papaju.vela trpezlivosti prajem
Moj syn má 19mesiacov a uz dva týždne odmieta varene jedlo. Ked uvidí tanier v ruke dostane hysak dotoho plac. Nikdo ho nikdy do nicoho nenutil. Zjedol by chrumky,chleba ale to som odložila nech ma pekne jedlo ako predtým. No nic nepomaha. Iba mlieko chce pit ale povie papat a ked mu dam varené nechce. Uz nevieme co máme este vyskúšať.
náš 3r takisto by pil iba kakavko z fľašky a nič viac. zatrhli sme fľašku a uvidíme čo ďalej
Jajaaaj zienky, starsi uz ako tak zacal papat masko sice stale nie ale aspon ze zje prilohy a polievky. Ale druhy nechce ani za nic otvorit pusu na prikrmy. Ked sme zacali s mrkvickou zjedol prve dve lyzicky a od vtedy sa ani pusu nechce otvorit. Viem ze sa vravi iba trpezlivo ale skusat len tu mrkvu ci nieco ine?
@novamamima skus dalsiu zeleninu. Obmieňaj každé dva dni. Aspoň pobabri pusinku, nech vystrčí jazýček. Držím palce, takáto bola naša dcérka 😞
Kupili sme pediakid a zatiaľ to pomohlo, začal viacej papat.
@evittam To bolo myslene na mojho 7- mesacneho 😀
Väčšinou spôsobuje tento "problém" dojčenia. Dieťa má dostatok živín z mlieka a potom nechce jesť.😉
@alzbetacobej No to hej ale nechcem ho odstavit. Ma uz celkom ustalene intervaly cca 2,5-3 hod. v noci castejsie akoby mu uz mliecko nestacilo. Ked mu davam prikrm je to pred obednajsim dojcenim ale aj tak bez uspechu. Teraz uz nechce ani pusu otvorit. Dnes som skusila aby ho krmil starsi syn lebo ked ho vidi smeje sa snazi sa k nemu dostat po 4-roch 😀 ale ani to nepomohlo. Tak neviem budem len skusat skusat. Drzte palce 😕
@novamamima Tak to sme na tom úplne rovnako 🙂 Úplne ťa chápem. Tiež nechcem malého odstaviť.
@alzbetacobej Tiež nechce papať? Starší syn bol v tomto úplne iný jedol všetko čo som mu dala až kým some nezavádzali kúsky. Potom už bol vyberavý a dodnes nechce mäso ani zelenina a ovocie mu veľmi nechutí. Aj keď si myslím ze len trucuje. No s drobcom si teraz neviem rady. Zasa mu dám chvíľku pauzu lebo už nechce otvárať pusu keď mu dávam Vigantol 😦 Budem len skúšať skúšať a dúfam že len začne papať keď mu už mliečko nebude stačiť.
moja ako 7-mesacna pila iba mlieko... aj ako rocna, aj ako 1,5 rocna... zacala jest az okolo 2 rokov... a teraz ma dni, ked je a dni, kedy nechce... napriklad dnes nejedla skoro nic... keby Bola hladna, tak sa naje...
Tak mi mame tiez tento problem. Moj maly 3roc.tiez nechce papat...ale mlieko to by pil na litre. Uz to trva asi 3tyzdne. Uzcsa na to tiez nemozem pozerat. Myslela som si,ze ked vysadim granko tak sa to zlepsi ale nie vypije mi aj samostatne mlieko. Uz to budem riesit cez lekara
Tak tento problem mame aj my no u nas je vyrieseny...chodte k obvodnemu lekarovi povedzte,ze nechce papat len mlieko a jogurty zoberu mu krv a zistia ci neni chudokrvny....

Ahojte zeny mam dceru ma uz 9 r.viberali jej mandle nostne aj ustne sme uz 4 den po operaci odmieta jest a pit.neviem co snou .a kuse vracia.