icon

4,5 ročný syn nechce papať

vladkabalazova
5. nov 2021

Ahojte v poslednom čase sem často píšem pretože viem že určite aspoň jedna z vás mamičiek sa stim už stretla.Mam 4a pol.rocnehoho syna a on mi máločo spapa niekedy ho musím nútiť no on aj tak odmietne niekedy nezje ani raňajky obed trošičku a večeru tiež nič a ide spať hladný neviem už čo mám robiť som z toho zúfalá pretože je dosť chudunky meria okolo 110cm asi viac váži len 15kg.a tých 15kg ma dva roky neviem čo mám robiť aby začal pekne papať niekedy mantake chvíľky že s chuťou sa napapa ale to len zriedkavo neviem že či je chýba vo mne lebo sa mu snažím vyhovieť varím to čo má rád on a my sa prispôsobujeme jemu alebo my si zvlášť a jemu napr.spagety to vždy zje nepovie že nechce ale aj tak nezje celý tanierik je viac na sladke ako na varené napr.palacinky a také na raňajky mu dám donut s jogurtom alebo vianočku z maslom a džemom alebo čistý jogurt alebo ešte cereálie myslíte že som zlá matka a je to moja vina?

Strana
z2
henka123123
6. nov 2021

@ptmt1011 no teraz som to skusila lebo idem prave robit zapekany karfiol a naozaj to zjedol v surovom stave...inak mne tak velmi chutia zemiaky..vzdy ked supem tak zjem surove aj hih

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
didi2102
6. nov 2021

@vladkabalazova ak má rád sladké pečivo tak napr vianočku a k tomu paradajku,uhorku,syr v Lidli v tvare zvieratok,croissant maslový ,ja tiež kupujem také pečivo a nemám vycitky

belllinka
6. nov 2021

@henka123123 zemiaky sa urcite nemaju jest surove. Akurat to skodi.

henka123123
6. nov 2021

@belllinka nezjem ich kila..ked supem 1-2 zjem

lelab01
6. nov 2021

@vladkabalazova mala som podobný problém so synom. Nám to začalo s nástupom do škôlky (3ročný) a trvalo to asi 2 roky... tiež som si vyčítala či je to mnou, či varím zle, študovala som rôzne stránky so stravou, plno kuchárskych kníh som nakúpila a nič... skončili problémy, keď sa mu narodil súrodenec a začali spolu súperiť. Jeden chce, tak aj druhý a tak isto prestala som riešiť stravu. Koľko zje toľko zje...dakedy aj nezdravé- párok, klobáska, slaninka no potom dám aj jabĺčko, hrušku, slivku...skúšame nové chute stále. Niekedy má obdobie, že iba bryndzu by jedol- tak mu robím aj 2 týždne rôzne bryndzové jedlá.....

vladkabalazova
autor
7. nov 2021

@henka123123
@henka123123 no môj je v pohybe na dennom poriadku sa nezastaví do večera stále niečo musi robiť 🙂ale keď pojdeme na kontrolu poriesim to ešte z našou dokt. A uvidíme že čo ako

dankabetka
7. nov 2021

Ahoj, citala som tu kadeco, a u nas sme na tom takto. Syn kym mal do cca 2 rokov zjedol vsetko aj tanier by bol keby sa dalo. Po 2 roku sa to zacalo nejak zhorsovat, kadeco som skusala, poprosit, nakricat, vysvetlit, prisli zakazy a aj hladovka, system toto varim ak chces najedz sa ak nie bude dalsie az neskor nefungoval ale, ze vobec. On bol kludne spokojny aj 3 dni na caji bez cukru..proste on nebude a hotovo... mozes mi verit, ze som skusila naozaj vsetko. Dokonca som ho nechala sediet pri polievke 3 hodiny, a on ju len prehraboval lyzicou. Jedine co ma drzalo bolo, ze ma rad ovocie a zeleninu, zeleninu ale len surovu, a mlieko a mliecne produkty...v 3,5 roku nastupil do skolky a dufala som, ze zafunguje kolektiv, ale teda aj ucitelka vravela, ze tak zatate dieta v jedle davno nevidela, inak , ze je uzastny sikovny, poslucha ale ked maju ist jest tak koniec. Skusala som to cez to zelezo, ako baby pisali, ani to nepomohlo... dostaval cucoriedkovy narosan koli zelezu som mu ho dala...imunitu mu sice asi spravil ale s tym jedlom sa to nezlepsilo.. az som uplne rezignovala... toto leto som spisala zoznam jedal co je schopny a ochotny jest, mali sme tak 12 jedal,na predstavu a kazdy vecer som sa ho opytala co bude zajtra na obed... ked si cely tyzden pytal spagety s kecupom som neverila, ze mu to este naozaj moze aj chutit...ale varilo sa fakt co povedal...a neviem kde sa stal zlom, ale ked mal 5,5 roka v sept. Odrazu sam povedal ze by si dal maso, po 3 rokoch zjedol zemiakovu kasu... trva to uz vyse mesiaca, podsuvam jedla pomaly a cakam, nieco mi prejde , nieco nie ale postupne ma podstatne pestrejsi jedalnicek ako mal. Preco sa takto zatal predtym netusim...trvalo to naozaj dlho predlho a cakam co bude dalej. Drzim velmi palec. Este dodam, ze my na sladkostiach neficime, a nikdy som ako nahradu poriadneho jedla nepodsuvala sladkosi len aby jedol. Tak s coho zil? Naozaj netusim. Drzte sa. 😉

vladkabalazova
autor
8. nov 2021

@dankabetka akurát som mu na raňajky urobila lievance nič iné som nemala tak som mu NATO dala trochu dzemu

vladkabalazova
autor
8. nov 2021

@dankabetka ďakujem pekne

Strana
z2