icon

5 mesačné bábo nechce jesť a pije iba vodu

angi07
26. sep 2013

Ahoj, môj synček má 5 mesiacov, od začiatku je na Nutrilone. pred mesiacom som začala skúšať prikrmovať, každý druhý deň niečo v malých dávkach( zemiaky, brokolicu, mrkvu) vyskúšala som už aj výživu za pár lyžičiek. No pre týždňom sa mi strašne začal protestovať pri Nutrilone. pred tým môžem povedať že ako tak sme mali 3 hodinový interval , vypil 120 ml. Na večer už dávam riedku kašičku Nutrilon . Cez deň je to hrozné, otáča hlavičku, plače, vrieska, vypľuje mlieko. Teraz mi cez deň dokopy vypije asi tak 400-500 ml.( aj tie dni, keď mu nedávam príkrm , skúšala som vynechať pár dní ale nič) Pritom vypije strašne veľa vody tiež asi tak 400 ml a keď mu dávam jesť alebo pije vodu normálne počujem ,ako mu spadá do žalúdka, črevá mu chodia . Dávam espumisan, stolicu máme každý druhý deň. Má už dosť opuchnuté ďasná, asi už idú zúbky , už sa s tým trápime skoro mesiac . Teploty nemá, inak je v pohode smejo, ale akonáhle uvidí fľašu s mliekom je koniec. a keď uvidí modrú fľašku s vodou, normálne po to siaha

Strana
z2
angi07
autor
26. sep 2013

@aliza
@matozazzo
@alenkaorava

Mne radila pediatrička, aby som skúšala prikrmovať. na začiatku zeleninku, robím všetko sama bez soli a cukru a že potom môžem skúsiť výživu. to sim si kúpila, to je pravda ale bio bez pridaného cukru atď. a to som skúšala len pár lyžičiek,viac ani nezje naraz.A to bolo len raz, no nechcela som to vyhodiť tak neskôr som mu dala druhú polovicu. A neviem, prečo by nemal piť malý vodu. Narodil sa v apríli bolo už teplo, normálne od 1.mesiaca nám radila pediatrička dať vodičku, a keď jednoducho je smadný tak mu dám, však ho nebudem trápiť. A my sme ako 5-6 mesačné už pili nedeľnajšiu polievku rozriedenú , kravské mlieko, kašičky, rozmixované masko atď. a sme zdravé ako buk. Moja mladšia sestra už bola šetrená,nesmieš to a to, a je alergická na X vecí, má aj troška nadváhu... tak neviem, no prečo by som nemohla skúsiť tie príkrmy, však neidem naňho hneď, nepchám mu cez hrdlo , len to skúšam, či mu chutí , a keď už nechce viac, tak ho netrápim. Zvláštne mi bolo len to, že zrazu nechce ten nutrilon, a pije viac vodičky a už nie sú také horúčavy. Ale najlepšie bude, keď sa poradím s pediatričkou....

angi07
autor
26. sep 2013

@darina1952
@aliza
@simca06022011
@hameeda
Ďakujem za rady 🙂

aliza
26. sep 2013

@angi07 vies, ono by to bolo s tou vodickou v poriadku, ak by pil primarne mlieko a sem tam vodu, ale ty mas opacny problem, ze mlieko nechce a vodu ano a to nie je pre tak male babo postacujuce a vhodne. Pre dieta vo veku tvojho syna by malo byt mlieko na 1.mieste, prikrmy sa volaju prikrmami preto, ze si dietatko len zvyka na inu stravu, ako mlieko a preto treba zacat par lyzickami denne a zacina sa prave zeleninou. U vacsiny deticiek to ide fakt po lyzickach, jeden den jedna, o tri dni jeden a pol a tak dalej. Ale vela mamiciek strati trpezlivost, ma pocit, ze dieta umrie od hladu, ak hned nezje plny tanier a tak siahaju po sladkych vyzivach, kasiach, kupovanych prikrmoch, len nech dieta nieco zje. Dietatu nic nechuti, dieta chute nepozna, len sa na chute uci a to prave od nas. Cize trpezlivost a skusat jeden druh prikrmu niekolko dni, nicim nenahradzat. Ak sa to robi spravne a 'trapne ucebnicovo', tak je mala pravdepodobnost vyskytu problemov. Pozri, mne je to v podstate jedno, cim krmis svoje dieta, ale nezabudaj, ty mas problem, nie ja 😉, takze zrejme je niekde chyba.
A inak, babo nerozlisuje hlad-mlieko, smad-voda. To ich my ucime podla seba. Tak ako dieta na MM ma pitny rezim v mlieku, tak aj v UM je potrebna voda. Mesacne babo urcite nepotrebuje vodu, ani caj. Potom sa cudujes, ze ti mlieko odmieta. Podla mna cele zle, od zaciatku. A k tomu, ako sa prikrmovalo za nasich cias, sa radsej vyjadrovat ani nebudem. mas pocit, ze sme zdrava generacia? ja teda nie

aliza
26. sep 2013

@hameeda no, ja si najprv precitam rozne studie a az potom zapajam vlastny rozum a rozhodujem sa, co je pre mna spravne 😀. Napriklad: ked z medicinskej knihy viem, ze travenie a oblicky babatka nie su v 4.m. pripravene na inu ako mliecnu stravu, tak asi vela toho vlastneho rozumu nepouzijem, logicky, kedze je to proste fakt a ja osobne teda nemienim zbytocne zatazovat traviaci system a oblicky mojich deti, len kvoli 2 mesiacom. Tymi dvoma mesiacmi nic nepokazim, deti o nic nepridu a ja mam dobry pocit, ze som dala organizmu mojich deti cas na vyvin. Tak toto bol priklad, ako spajam odborne veci s vlastnym rozumom 😎. A k tej vode som pisala vyssie angie.

angi07
autor
26. sep 2013

@aliza áno jasné chápem. áno ja mám problém vlastne s tým, že pije skôr vodu. a podľa mňa on rozpozná, či je smadný alebo hladný.lebo keď mu dám do úst mlieko- či vychladené, alebo teplé, tak ihneď spozná chuť a nechce to, ale keď mu dám vodičku, tak sa ihneď napije. A voda je potrebná podľa mňa, ja dávam od 2,5 mesiaca nutrilon extra, lebo klasický mu nestačil, stále bol hladný, tak mi odporúčili to extra, no s tým ako tak vydrží , ale to je zas hustejšie a stále sledujem hlavičku, či nemá zapadnutú fontanelu, lebo že vraj vtedy je dehydrovaný . a tiež som začala so zeleninkou, a nie všetko naraz, a neodmieta mi mlieko od začiatku, len teraz to začal, tak sito pil aj pred tým vodu , len teraz viac. a vodu mi povedala pediatrička, že koľko si pýta , to nech mu dám. a keď jednoducho mlieko odmieta a plače, a keď mu dám vodu, napije sa a ukludní sa.... tak asi moje je veľmi múdre 🙂 a ako vidím, nie som sama, sú tu maminy s podobným problémom, aj do správ som dostala veľa odpovedí . neviem, či moja generácia je zdravá, ja som, aj moja staršia sestra, aj bratranci .... to sme všetci jedna veková kategória. no nič ,aj tak ďakujem za názor 🙂 pekný večer!

hameeda
26. sep 2013

@aliza : no pokiaľ viem aj mne moja mama začala dávať v 4 mesiaci príkrmy, tak ako aj mojím bratom a viem že to robila aj jej mama tak, a nemáme žiadny problém s trávením, ani s obličkami, a pokiaľ viem tak aj babkina mama to tak robila, a moja babka má teraz 85 rokov, a žije, je zdravá, sebestačná, nemá žiadny problém ani s trávením ani s obličkami, ja zjem všetko možné, pomiešam, zapijem vodou a trávenie mám ok,,,,aj moje deti sú ok, dcéra má 11 rokov a dvakrát v živote brala lieky, mala angínu, nevie čo je to nachladnutie alebo chrípka,,,,deti nie sú tučné ani chudé,,,,tak si nemyslím že by prikrmovanie v 4 mesiaci bolo niečo nedzravé.......naopak k tomu mám známu ktorá svojho syna tiež takto škatuľkovala, prepáč za výraz,,,tiež pil mieko, prikrmy odvážené a neviem čo ešte, teraz má chlapec 5 rokov, vyzerá hrozne, je strašne chudý, neustále s ním chodia po lekároch, atď.........hovorím je to len môj názor, v žiadnom prípade ťa neurážam ani nič podobné, v podstate mi je to jedno kto čo robí so svojími deťmi,,len mi je ľúto keď vidím aké sú dnešné deti často chorľavé a ako v niektorých prípadoch za to môžu mamičky so svojími riadeniami sa odborníkmi.... ☹

aliza
26. sep 2013

@angi07 ale tak male dieta nemoze byt predsa viac smadne ako hladne 😉. 5 mesacne zdrave dieta nema preco odmietat mlieko! a ty mi stale nerozumies...par glgov-deci vody je ok, ale nie voda namiesto mlieka! to nie je smad! babatka od smadu piju mliecko. kolko mlieka ti vlastne za 24 hodin vypije?

angi07
autor
27. sep 2013

@aliza však ja viem, práve preto som založila tú tému. viem že to nie je normálne! ale vodu piť musí, nie toľko ako moje, som si toho vedomá. V stredu idem na poradňu , tak to poviem aj doktorke. mliečko mi vypije asi tak :
20.00 - 200 ml riedkej kašičky
02.00- cca. 120-150 ml UM
05.00. cca. 80 ml UM
09.00-10.00- 80-120 ml UM
13.00-14.00- 120 ml UM
18.00- 60-80 ml UM
a potom už večera kašička
pred tým nemal problém vypiť viac a pravidelnejšie ..

milota164
30. sep 2013

hlavne ze pije , na zaciatku saz tych prikrmov velmi nenaje treba zacat pomaly

Strana
z2