5 mesačný syn olízal kakaovú plnku
Ahojte prosím o radu syn má 5 mesiacov a dnes dostal trošičku kalaovej plnky z koláča z prsta len. A ma vyrážky nieje to moc agresívne ale ma. Môže to byť aj z tak malinke ho množstva?
ťažko posúdiť, uvidíš zajtra, pozajtra, kakao môže byť alergén a možno to súvis vôbec nemá, na množstve nezáleží
Ano, moze to byt z toho, kakao je dost silny alergen.
Moj syn ked mal 5m, tak som si dala jednu malilinku jahodu zo zahradky. Kojila som, dostalo sa to do materskeho mlieka a syn mal z toho dost skaredu alergicku reakciu. Takze na reakciu staci naozaj stopove mnozstvo alergenu.
Sleduj ho, ak toho nie je moc, tak to neries, malo by za cas zmiznut. Pripadne, ak mas doma kvapky fenistil, tak mu mozes dat.
Môže to byt z akokoľvek malého množstva. Ak to pretrvá do zajtra, treba volať pediatricke aby prepísala fenistil.
Kojis? Mohla si aj ty dačo zjesť.
Skús to odpozorovať či mu to mizne alebo nepridávajú sa aj nejaké ďalšie príznaky. Poprípade daj fenistil kvapky. Mne sa takto malý vyhadzal z tatárskej a na pohotovosti dali fenistil kvapky a čierne uhlie na trávenie.. chvála Bohu mu to mizlo, tak si nás tam nenechali. Ale on bol veeeelmi obsypaný
Ale nic, to za dva dni ustupi a bude pokoj .

podla mna ano. hlavne ak nejedol nic ine nove a nemenili ste prasok atd. drzim palce, aby mu rychlo zmizli 🙂