7 mesačný syn nechce papať. Čo mám robiť?

j4n15
23. máj 2011

o tyzden bude mat 8 mesiacov, to co mu navarim nechce jest, place pri tom..pred 2 tyzdnami taky problem nemal ☹ krmim ho 2 hodiny..jake peklo!
prve zubky mal pred tyzdnom. mam mu davat stipku soli? aby to malo aj chut alebo co mam robit? sa bojim ked pojdeme k dr, odvazi maleho a povie "jaaj paneboze preco mu nedavas papat?!?!?"

bubinko83
23. máj 2011

MOžno ma len nejake prechodne obdobie nepapania. A mliečko vypije? Moj maly začal vymyšlat s jedenim okolo 1 roku a vymyšla dodnes.Nejedol by aj cely den 😠 😀

j4n15
autor
23. máj 2011

@bubinko83 mliecko pije, a vecer kasu zje. problem mi robi obed ☹

anjelicek26
23. máj 2011

Nas neje ani nepije mlieko, nervy mam na neho stale, ale uz som akosi rezignovala, davam mu take, aby papal sam, krmi sa rukou, aj mu to uz zacina ist, len som musela obmenit recepty... vzdy to tak je +/- dva tyzdne od vyjdeni zubov - takze vlastne stale, kedze zubov mu za posledne mesiace vyslo osem... ma 9340g/74cm co nie je malo, takze asi mu nic nevadi..

Ale ako uznaj, rano vypil 40 ml mlieka (6 h rano), potom dal par hrozienok, 5 guliciek hrozna, pol susienky a 3 lyzicky jogurtu, 60 ml caju a o 11-tej zalahol s 25 ml mlieka - bude jedna hodina, on este stale spi.

Aj na noc vypije len 90 ml a v noci 1x asi 100 ml mlieka, to je vsetko... z coho to dieta zije? Asi z lasky 😅 On proste nema hlad... a cim ho viacej nutim, tym menej papa. Takze to nechavam tak.

Lekara mozes mat niekde, co mu to mas davat striekackou ci nasilu? Sa mu o par rokov podakujes za pekne nechutenstvo, co takyto pristup v dietatu vyvola k jedlu... a solit by som nesolila :( Ja som davala do caju na zaciatku fruktozu, aby aspon pil...teraz uz pije normalne bez sladenia.

bubinko83
23. máj 2011

@j4n15 ,to bude len nejake prechodne obdobie myslim.Mne maly neje na obed iba sem tam polievku a to bude mat 3 roky.POkial zje aspon mliečko tak je to ok.Ešte je maličky.Uvidiš čo ti poradia ine kočky.

nellina
23. máj 2011

@j4n15 ak bol maly ockovany, nechutenstvo moze sposobit aj ockovanie..ak maly nechce papat, nie je dobre aby si ho nutila, radsej malicke davky a castejsie..pocas pobytu vonku, mu ponukat ovocie nakrajane a dolezite je aby vela pil..

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
j4n15
autor
23. máj 2011

@anjelicek26 u mna je takto malinky sa zobudi rano o 7:00-8:00 dam mu mliecko 180 ml,
okolo 10:00 desiatu mliecko 150 ml a spi .
ked sa zobudi ma obedik a cajik 150 ml,
potom okolo 17:00 ma mliecko 150 ml, aj cajik.
vecer okolo 20:00 krupicova kasa a spi do rana.

dnes som skusila ze desiatu mu nedam, myslela som ze bude najviac hladny ked mu dam obed o 11 hod. a ani nechcel.

j4n15
autor
23. máj 2011

@piacere 😀

anjelicek26
23. máj 2011

@j4n15 - to ti proti tomu, co papa nas, papa skvele. Isteze je tam este vela mlieka v strave, ale na svoju dennu davku - asi 600 ml mlieka a mliecnych vyrobkov ( kasa ) sa dostane... urcite ho nenut, my sme ho jeden cas stopali nasilu a potom nam uz zacal vsetko do radu plut, proste sa zatal a nebolo nikoho, kto by s nim dokazal pohnut, teraz aspon pusu otvori, niekedy zje len 2-3 lyzicky, ale niekedy aj polku vyzivy, co je asi 100g, co je fakt uspech... ale nasilu do neho nedavam nic vobec nic, nechcem, aby sa mi zasa tak zatol 😖 Radsej malinko ako odpor k jedlu 😒

pe
23. máj 2011

@j4n15 podla mna by to mohli byt aj rastuce zubky, moja lucka mala pred nedavnom tiez obdobie, ze menej papala, ako som bola zvyknuta a ked sa jej predrali zubky (vsetky 4 horne naraz chudatko), tak sme zase tam, kde sme boli... potom to moze aj byt aj konkretnym jedlom, napr. mne lucka papa len zajaca so zeleninkou, kuracie maso vobec nechce, ja nechapem, ci tam daco citi, ci co, ale neriesim to a varim jej co jej chuti, moja kamoska zase hovorila, ze jej mala nechcela nic jest, tak skusila pseno a to je jedine, co zje, a tam je tiez vela vitaminov, vraj to je dobre napriklad s cuketkou... a potom moze byt problem aj v konzistencii jedla, ja by som podla odbornych kniziek mala lucke uz len krajat na drobne kusky, no ale co ked zje len rozmixovane...tak mozno treba este s tymto poexperimentovat...

smejkoh
23. máj 2011

@j4n15 Pri tolkom mliecku, co ti vypije, urcite neschudne, to sa nemusis bat. Nasa ma uz rok a nikdy nevypila tolko mliecka ako tvoj maly. Mozno nie je hladny, este je malicky, a to mliecko ho dostatocne zasyti. Hadam kazde dieta mava obdobie, ze niekedy spapa viacej, inokedy menej.

teress
12. apr 2012

tak sa pripojím...ja už neviem čo s malou mame 9 m a nechceme papat... začalo sa to asi 3t do zadu, po zýždni sme boli u dr...povedala že mame zapalené hrdielko že preto nechce papat...potom sme sostali hnačky...skončili sme v nemocnici, hned ako sme prišli domov dostali sme chrípku...ktorá je momentálne na ustupe,,,bohužial vobec nechce papat....rano sa zobudí o 7 vypije 100ml, potom o 10 100ml, potom som do nej dostala niečo až o 2 asi 50ml mlieka a par lyžičiek príkrmu....do 4 nič nechcela..potm to malo podobný priebeh zas par lyžičiek a dost...o 7 papame kašu-teda dnes sme nepapali...asi 40ml a koniec...dojedené, ja som už na prašky z toho....na chrípku ma 3x denne sirup na kašel,4x denne pamycon do nošteka 1x cebiom, 2x fenistil....po hnačke si davame biogaiu...ja už neviem čo dalej...za obdobie choroby šli z 7300 na necelých 6900...bojím sa že takto sa nam malá stratí

ibajeho
12. júl 2012

Zeny aj ja mam rovnaky problem. Moj maly ma sice len 6mesiacov ale od vcera mi odmieta jest obed. Den mame takyto: 8rano 150ml pokracovacieho mliecka, 11-12 120g prikrmu a zvysok dopitie sa mliekom vacsinou tych 90ml, okolo 4tej ovocny prikrm 60-80g a opat mliecko asi 120ml, no a okolo 8 150ml mlieka. To ze tam nevidite vodu ani caj vidite spravne, nechce totiz nic pit. A to je dalsi moj problem. Dokonca mu az stmavol moc jak je dejydrovany. Fakt neviem cim to je. A este nieco strasne je mrzuty a nic ho nebavi dlhsie nez minutu. Pripisovala som to ze asi pojdu zuby ale neviem preco mi zrazu place pri jedle ktore ma rad a pyta si jest leno placka ze je hladny ale spapa par lyzic a spusti este vacsi rev

marianna2605
2. aug 2012

No my mame ten isty problem. Dcerka ma 7 mesiacov a uz dva dni nechce nic jest a to pred tym jedla na ranajky dojcenie na desiatu broskynu, obed masko so zeleninou, olovrant broskyna a na veceru kasicka a pred spanim dojcenie. Za kazdy m jedlom si este trosku aj pocuckala. Dnes sa mi do nej podarilo dostat dve lyzicky bananu a trochu mliecka. Neviem co sa to s nou porobilo,lyzicku nemoze ani vidiet, ako ju zbada tak taky rev spusti.

anetkaadamko
9. aug 2012

aj náš má 8 mesiacov a nechce mlieko cez deň........ráno tak 80 ml........večer 150 a to je úspech, v noci 100 ml......na desiatu banán s jogurtom ..........obed nič...........poobede mliečnu kašu a to je vše..

anetkaadamko
9. aug 2012

PS: má moje mlieko...odsávam si.......