9 mesačná si nedá nič do pusy

tanina724
5. jún 2016

Kedy si začali vaše deti dávať samé do pusy rožok a podobne? Malá bude mať 9 mesiacov a sama si okrem prstov nedá do úst nič. S príkrmami sme začali v 6.mesiacoch. Keď ju kŕmim, spapá všetko. S tým problém nemá. Ale keď jej dám do ruky napr, rožtek, nech si skúsi aspoň ožužlat, tak nič. Len sa pohrá a zahodí. Keď jej z neho kúsok odtrhnem a dám do pusy, spapá. Zatiaľ má 2 dolné zúbky. Viacerí sa tomu čudovali, že sama nič nepapká, ani kukuričnú chrumku. Jej rovesníci to všetci už robia. Mali ste to aj vy tak? Inak si myslím, že napreduje úplne v norme. Ďakujem za odpovede.

siska53
5. jún 2016

@tanina724 nasa bola slabsi papkac. Tiez nic mimo krmenia (aj to jedla slabo,mala radsej moje mliecko) nechcela,taknsom jej ani nedavala. Chrumku len strcila a nechala tak,nikdy ju nezjedla. Teraz ma 4roky a teda ma dni,kedy je velmi vela.

A ja som aj za to,aby sa pomimo jedla nicim nenapchavali.
Maly jedaval chrumkt len v kociku aby vydrzal,ked tam uz nechcel sediet alebo sme boli na ceste domov a bol hladny,prip.na dlhsie cesty autom (dovolenka).

jurly
5. jún 2016

@tanina724 ziadnu paniku. ani moj najstarsi to v jej veku nerobil. prislo to samo neskor. lozit zacal az okolo 11mes. a chodit sam ked mal 1 a 3 mes

miren86
5. jún 2016

moj to stale robi a uz ma 22 mesiacov 😀 pohra sa, sem tam poolizuje, alebo pozuzle v ustach a vypluje...je to uplne normalne a zvlast vo vasom veku, ziadnu paniku a stres...vsetko ma svoj cas 😉

annabeth06
5. jún 2016

Ani moj drobec nepapa sam. Presne ako pises, pohra sa a hodi na zem. Ale ked mu dam do pusy, spapa. Aj si sam odhryzne. No okrem rozka a chrumiek (ktore mu skoro vobec nedavam) mi papa len velmi malo. Tak bud rada ze tebe papa aj ked s pomocou ;)

tanina724
autor
5. jún 2016

To som rada. Ona je inak dobrý jedák. Spapá úplne všetko. Len mi to prišlo zvláštne, že sama nemá záujem. 😲