icon

9 mesačný syn neotvára ústa pri jedle

ivi85
9. nov 2018

Prosím vás viete mi poradiť? Môj o týždeň 9 mesačný syn,kt je ale predčasne narodený o 3 mesiace nechce otvárať ústa pri jedle.musim vynaložiť obrovskú námahu aby som ho niečím upútala,spievam mu,robím grimasy,koľkokrát už ma ani nič nenapadá aby som mu šupla lyžičku do pusy. On má naladicku,ústa otvorené a ako sa blíži lyžička ,ústa sa zatvoria.nieje to o chuti podľa mňa lebo keď už to jedlo v puse má,prehltne.nemá problém ani s hrudkami v strave,nemixujem len pucim.my máme celkovo problém s papanim ,ani mlieko nechce dobrovoľne,väčšinou len keď spinka.zo začiatku pri prikrmoch otváral usta sám od seba,no teraz ani za svet.samozrejme cez plač nekrmim ale ,,ukecavat,, ho musím.on je aj extrémne ,,pohyblivý,, nevie papať v kľude cize jedlo je úplne všade,na mne,na gauči,na ňom,len do bruška toho moc nejde.
Akoze ono sa to ako tak dá,aj keď takmer nič nepriberá len sa bojím že si na to zvykne a nebude tie ústa otvárať dobrovoľne ani za dva roky....

Strana
z2
ivi85
autor
2. feb 2019

@aliaska77 u nas sa nezlepsilo Veru nic.cez vianoce sa rozpapal,pekne spapal prikrmy a po par dnoch zasa prestaval.teraz sme na tom tak,ze mlieko,vodu,čaj iba striekackami a to ho musim zabavat a prikrmy mi spapa na jedno krmenie tak 20-40g,cize dokrmujem zasa mliekom striekackami...sme na 10 percentile,uz som z toho unavená.nepomohlo ani dochutit,osolit,ja pred nim mozem zozrat aj cele prasa a s nim to nehne.
Ta sonda pomohla? Lebo my už striekackujeme od novembra v kuse,maly bude mat rok a ja s nim nenozem nikam ani ist lebo flasu jednoducho nechce.ani poharik.

lenka1993
2. feb 2019

Mne neotvara usta pri jedle 5 rocna 😂😂😂. To len pre odlahcenie 😁

aliaska77
2. feb 2019

@ivi85 mala bola na sonde len ako úplne malička... teraz mi mlieko našťastie vypije aj priberá dosť (mame asi okolo 9,3kg ako 9 mesačná, narodila sa ako 2,2 kg), teda aj príkrm do nej dostanem (teda len teplý) - jedáva ovocie (s tým mame problém), zeleninu a večer kase. Zje mi okolo 100-250g prikrmu len problém je v tom že to trvá dosť dlho a ako keby nemala chuť na jedlo, lebo ústa neotvára vôbec len keď sa zábava s niečim tak ich tak povolí a ja jej dám lyžičku do úst a prehltne to. Keď nechce vôbec tak úplne zamkne ústa alebo to drží v ústach a potom vypľuje. Ideme na poradňu tak sa skúsim opýtať aj lekárky, lebo som si myslela že sa sama rozje ale tak zatiaľ nič. Je to ale strašne unavujúce. A lekári Vám nepovedali v com to môže byt?

ivi85
autor
2. feb 2019

@aliaska77 jak tak to keby sme papali tak ako pises by som bola stastna ako blcha a vobec by som neriesila.ved váhu mate krasnu a pekne porcie na 9 mesacnu Ti zje.moj mne maly papa pol hodinu 50 g plus minus.narodil sa ako 860g mrnus a teraz mame rok a 8kg.

aliaska77
2. feb 2019

@ivi85 no hej priberá ale tiež je to s ňou boj, už som skúšala aj kúsky jej dať žuvať ale všetko vypľuje. Ale všetko čo zje mi príde ako keby jedla nasilu, proste bez toho aby bola vyslovene že hladná. Skúsim sa spýtať lekárky, no na rizikovú poradni ideme až v júni. Asi to musia len dobehnúť a dozrieť nato keď sa narodili skorej. My ešte okrem jedenia mame ešte aj cvičenia na pohyb, ale verím že sa to prelomí a bude to len lepšie.

Strana
z2