icon

9-mesačný syn odmieta príkrmy: Skúsenosti mamičiek?

novyzivot123
10. feb 2025

Ahojte,
Viem ze podobne temu tu uz su ale vacsinou sa pise,ze babo prestalo jest prikrmy v njeakom obdobi,no moj bude mat 9mesaicov a vobec nechce nic.ledva do neho dam stipku z lyzicky aby sme mali odfajknute ci nema alergicku reakciu. Plne kojeny,pribera, nevyzera ze by mu nieco chybalo ale mam z toho celkom strach ze nestihneme vyskusat potraviny a moze mat ptm alergie napr.
Viem ze babu staci mlieko (mm) do 1 roka ale predsa, mate s tym niekto skusenost? Rozpapalo sa vase babo neskor a nemalo problem so zavadzanim potravin neskor?
Dakujem

vevesh
10. feb 2025

@novyzivot123 mam skusenost, ze take dieta bol velmi vyberavy jedinec, co sa jedla tykalo- ostalo to do teraz, uz su v puberte🫣

ina2405
10. feb 2025

@novyzivot123 áno, rozjedli sa neskôr. Tiež mi staršie deti nechceli veľmi príkrmy, boli kojení. A síce potom aj vymýšľali s niektorými jedlami, ale to robí moc detí. Netráp sa. Aj tak to nemôžeš siliť. Ponúkaj mu, ale nesiľ to.

ina2405
10. feb 2025

@vevesh a moji by zjedli aj koňa😬

vevesh
10. feb 2025

@ina2405 aj moji, ale len "to svoje, co maju radi". Jedno dieta sa napriklad polievky ani nedotkne😬😬😬, ale inac ti zje aj dva komplet kurcata na posedenie🫣😵‍💫🤦‍♀️🤷‍♀️

ina2405
10. feb 2025

@vevesh u nás brokolica a huby, to mi nezjedia. Ale vtedy varím aj dva druhy, ja sa nevzdám ani jedného 🙂

ivangeline
10. feb 2025

Áno, môj 4ty. Mal oproti predchádzajúcim viac trápenia si zubami. Nechcel veľmi jesť. Bol o 2kg chutsi ako zvyšné v roku. Teraz bude mať 2r a papa viac. 🙂 Všetko. Ale musia byt dobre podmienky. ;D

mauduska
10. feb 2025

Skúšala si mu dať jedlo do ruky, aby len spoznával chute a možno ani nič nezjedol? Napr. mrkvu, banán, kôrku z chleba, uhorku,… čokoľvek, z čoho vieš urobiť dlhší plátok čo môže len olizovať a babrať sa s ním. U nás to pomohlo podľa mňa, celkovo sa syn radšej kŕmi sám, aj lyžičku mu len naberiem a podám často, lebo odo mňa nechce, chce sám. Zje toho potom menej, lebo sa netrafí, vykydne atď, ale aspoň sa jedla nebojí a skúsi 🙂

denkabemommy
10. feb 2025

Môj mladší syn nejedol takmer nič do 1.5r, iba ryžu a cestoviny, občas sa zmiloval nad pomarančom a čučoriedkami. Nezanechalo to na ňom žiadnu stopu, teraz má 4 a bojím sa, že zje aj mňa 🤣

tanicka907
10. feb 2025

moja sa tiez rozpapala az po roku, dovtedy malo az nic