9-mesačný syn odmieta príkrmy: Skúsenosti mamičiek?
Ahojte,
Viem ze podobne temu tu uz su ale vacsinou sa pise,ze babo prestalo jest prikrmy v njeakom obdobi,no moj bude mat 9mesaicov a vobec nechce nic.ledva do neho dam stipku z lyzicky aby sme mali odfajknute ci nema alergicku reakciu. Plne kojeny,pribera, nevyzera ze by mu nieco chybalo ale mam z toho celkom strach ze nestihneme vyskusat potraviny a moze mat ptm alergie napr.
Viem ze babu staci mlieko (mm) do 1 roka ale predsa, mate s tym niekto skusenost? Rozpapalo sa vase babo neskor a nemalo problem so zavadzanim potravin neskor?
Dakujem
@novyzivot123 áno, rozjedli sa neskôr. Tiež mi staršie deti nechceli veľmi príkrmy, boli kojení. A síce potom aj vymýšľali s niektorými jedlami, ale to robí moc detí. Netráp sa. Aj tak to nemôžeš siliť. Ponúkaj mu, ale nesiľ to.
Áno, môj 4ty. Mal oproti predchádzajúcim viac trápenia si zubami. Nechcel veľmi jesť. Bol o 2kg chutsi ako zvyšné v roku. Teraz bude mať 2r a papa viac. 🙂 Všetko. Ale musia byt dobre podmienky. ;D
Skúšala si mu dať jedlo do ruky, aby len spoznával chute a možno ani nič nezjedol? Napr. mrkvu, banán, kôrku z chleba, uhorku,… čokoľvek, z čoho vieš urobiť dlhší plátok čo môže len olizovať a babrať sa s ním. U nás to pomohlo podľa mňa, celkovo sa syn radšej kŕmi sám, aj lyžičku mu len naberiem a podám často, lebo odo mňa nechce, chce sám. Zje toho potom menej, lebo sa netrafí, vykydne atď, ale aspoň sa jedla nebojí a skúsi 🙂
Môj mladší syn nejedol takmer nič do 1.5r, iba ryžu a cestoviny, občas sa zmiloval nad pomarančom a čučoriedkami. Nezanechalo to na ňom žiadnu stopu, teraz má 4 a bojím sa, že zje aj mňa 🤣
moja sa tiez rozpapala az po roku, dovtedy malo az nic

@novyzivot123 mam skusenost, ze take dieta bol velmi vyberavy jedinec, co sa jedla tykalo- ostalo to do teraz, uz su v puberte🫣