icon

Aká zelenina a ovocie sú vhodné pre štvormesačné dieťa?

26. apr 2022

Prosim vás.
Prečítaného mam veľa, ale kolkokrat je rozdielny názor v príspevokoch.
Ale poprosila by som i skúsenosti vás.
Aká zelenina, poton ovocie je vhodné od 4 mesiaca? A kedy v tomto mesiaci zaviesť mäsko a žĺtok?
Vďaka za každú RADU A ODPOVEĎ 🙂

hipuska
26. apr 2022

Radila.by som sa s tvojou dr. Mne presne povedala, čo a kedy mám dať

nikpa
26. apr 2022

Nemôžeš všetko zavádzať v 4.mesiaci, aj mäso, aj zeleninu, aj ovocie, aj žĺtok. Treba ísť postupne, takže neviem čo a kde si čítala ale prečítaj si jeden poriadny zdroj. Napr. knihu Prvé prikrmy. Lebo tu ti zas každá napíše niečo iné a budeš tam kde si teraz.
https://www.halaballa.sk/kniha-prve-prikrmy-sk/...

ailiba
26. apr 2022

Od ukonceneho 4.mesiaca som zavadzala najprv zeleninku, potom vecerne kase k tomu, nasledne masko, ovocie a zltko posledne a po teoskach, lebo je najtazsie od žalúdku.
Len chcem poznanenat, ze som s prikrmamy zacala, lebo uz bolo citit, ze mu len mliecko nestaci. A maso treba zaviest do konca 6.mesiaca, lebo dovtedy ma babo zasoby zeleza z bruška (bez ohladu na to, ci je kojene, alebo nie).
Toto sa mi osvedcilo.

autor
26. apr 2022

No my mame potvrdene aby mala zacala s prikrmami uz mame za sebou batat, zemiak, mrkva, brokolica a neviem co by som este malej ponukla. A kedy ovocie.ale lekari sa tiez nezhodujú jeden povie mäsko od 2 az 4 týždňov od zavedenia zeleniny a ovocia. A iny povie inak.
A to su starsia a ovela mladia generacia lekarov.
Preto sa pytam vas. Jasne ze nie naraz😊 myslela som ako postupne to najlepšie zoradiť babatkam.
Rada si vezmem zo skúseností vas. Ci sa tu viac odpovedí samozrejme zhodne

werony_n
26. apr 2022

Ja som sa riadila knihou Mama, mňam, tam je presne podľa mesiacov uvádzany recept a v ňom čo sa môže v ktorom mesiaci pridať. Skúste sa po nej pozrieť 😊