Aká zelenina a ovocie sú vhodné pre štvormesačné dieťa?
Prosim vás.
Prečítaného mam veľa, ale kolkokrat je rozdielny názor v príspevokoch.
Ale poprosila by som i skúsenosti vás.
Aká zelenina, poton ovocie je vhodné od 4 mesiaca? A kedy v tomto mesiaci zaviesť mäsko a žĺtok?
Vďaka za každú RADU A ODPOVEĎ 🙂
Nemôžeš všetko zavádzať v 4.mesiaci, aj mäso, aj zeleninu, aj ovocie, aj žĺtok. Treba ísť postupne, takže neviem čo a kde si čítala ale prečítaj si jeden poriadny zdroj. Napr. knihu Prvé prikrmy. Lebo tu ti zas každá napíše niečo iné a budeš tam kde si teraz.
https://www.halaballa.sk/kniha-prve-prikrmy-sk/...
Od ukonceneho 4.mesiaca som zavadzala najprv zeleninku, potom vecerne kase k tomu, nasledne masko, ovocie a zltko posledne a po teoskach, lebo je najtazsie od žalúdku.
Len chcem poznanenat, ze som s prikrmamy zacala, lebo uz bolo citit, ze mu len mliecko nestaci. A maso treba zaviest do konca 6.mesiaca, lebo dovtedy ma babo zasoby zeleza z bruška (bez ohladu na to, ci je kojene, alebo nie).
Toto sa mi osvedcilo.
No my mame potvrdene aby mala zacala s prikrmami uz mame za sebou batat, zemiak, mrkva, brokolica a neviem co by som este malej ponukla. A kedy ovocie.ale lekari sa tiez nezhodujú jeden povie mäsko od 2 az 4 týždňov od zavedenia zeleniny a ovocia. A iny povie inak.
A to su starsia a ovela mladia generacia lekarov.
Preto sa pytam vas. Jasne ze nie naraz😊 myslela som ako postupne to najlepšie zoradiť babatkam.
Rada si vezmem zo skúseností vas. Ci sa tu viac odpovedí samozrejme zhodne
Ja som sa riadila knihou Mama, mňam, tam je presne podľa mesiacov uvádzany recept a v ňom čo sa môže v ktorom mesiaci pridať. Skúste sa po nej pozrieť 😊

Radila.by som sa s tvojou dr. Mne presne povedala, čo a kedy mám dať