icon

Aké jedlo nedávate svojim deťom a prečo?

17. júl 2022

Môžte napísať aj vek.
Čo im nedovoľte?
Ja nedovoľujem (škôlkarom) lizatka, cukríky veľmi zriedka. Radšej dám dobrú kvalitnú čokoládu.
Nemám rada keď muž dáva deťom parky/ špekačky, vegetu, prisála hrnce lebo vraj slabo dochucujem...
Áno, prvé obdobie prikrmov boli u nás hádky. Potom som zhodnotila že mi nestoja za pokazené manželstvo. Polavila som. Snažím sa zdravšie dávať deťom, občas prezmurkam keď im dáva hovadiny.
Parky kupuje najkvalitnejšie, vegetu som kúpila domácu sušenú ( zdravsiu variantu), muž má klasickú do každej polievku to je 🤮🤢 každá polievka mu chutí podľa mňa rovnako.
A nemám rada keď k skoro každej polievke deckam dáva pečivo...aj k jogurtu ,🤦 našťastie málokedy chcú 😅🤣

Strana
z6
zuzitko74
19. júl 2022

@marzuz89 Hej, v Kiku mávajú. Ten regál je farebnejší než regál s farbičkami.

beronsche
19. júl 2022

@tetapetra moji ich maju radi, rovnako ako ja.. 😁 ale zase neladuju do seba vsetko bez rozmyslu..
Mna celkom pobavilo, ako mi dcera vykladala, ze nechape, ako jej kamoske nemozu chutit nase domace keksiky, ze ona ich zboznuje.. nuz ako, su trosku menej sladke.. 😁

elizabet173
19. júl 2022

@lunademonica ja som ale nikdy nikde, ani v tejto téme neprezentovala orientáciu na živočíšne produkty ako to najlepšie, čo môžeme svojmu telu dať. Za mňa žiaden extrém, teda zdravá strava s podielom aj živočíšnych, ale aj rastlinných produktov. Sama dobre vieš, že jedenie rýb, chudého hovädzieho, hydiny, syrov, jogurtov zdravotné problémy nevznikajú. No napísala si to tak, akoby konzumácia len rastlinnej stravy bola všeliekom.

lunademonica
19. júl 2022

@zuzitko74 nie, napisala si o tej prihode akoby to bola vzorova situacia pre vsetkych veganov, a ano, 99percent ludi je v oblasti veganstva nevzdelanych ale velmi radi sa vyjadruju kriticky. Logicky sme na to alergicki a branime sa.

zuzitko74
19. júl 2022

@lunademonica Ja ti len vysvetľujem, že ak sa ,,brániš " aj vtedy, keď na teba nikto neútočí, tak si vlastne ten útočník ty sama. Naozaj nemôžem za to, že si si tú príhodu vysvetlila takýmto spôsobom.
Vegánstvo je pre mňa slobodná voľba človeka, na ktorú má právo. Verím, že každý jeden človek, ktorý sa rozhodne takto stravovať, do toho nevletí bez toho, aby si o tom niečo nenaštudoval. Z môjho pohľadu je to však boj rozumu proti vlastnej prirodzenosti, keďže človek je všežravec a väčšinou úplne prirodzene túži aj po strave, ktorá je živočíšneho pôvodu.

sisaka
19. júl 2022

@lunademonica neviem, či ma význam sa s nejakou vegankou dohadovať, lebo váš pocit nadradenosti a neustálej potreby obhajovať a vyzdvihovať svoju voľbu je pre vás príznačný. Osobne nepoznám všežravcov, ktorí by kade chodia tade rozprávali, čo jedia, za to vegani majú vždy potrebu na seba upozorňovať 🤦‍♀️
Ale na margo EU - jasné, všetky západné krajiny to hromadne poschvalovali už pred par rokmi a razia trend umelých náhrad masa a masových a mliečnych výrobkov, lebo tie zmesky sóje a iných gebuzin sú lacnejšie. Viem aký je trend - bohatí budú žrať steaky a chudobe ostanú veganske náhrady a svrčky. U nas nám už takú fabriku postavili. - že pre zvieraciu, aj ľudskú spotrebu. Nič proti svrčkom, ale už ich začínajú pchať do všeliakych možných výrobkov, pre mňa za mňa nech si ich žerú elity, ja si dám radšej toho steaka a to ho jem tak 2-3x do roka.

nikaroxy
20. júl 2022

Fuha. Nemozem si precitat vsetko. Ale predsa sa zapojim. Moj maly bude mat 4 roky. Do cca 2 rokov som mu nedavala rafinovane cukry, udeniny, vysmazane, sladkosti, sladene caje, sirupy a nastastie zje vacsinu jedal co varime doma,od zeleniny,ovocia,masa,ryze,strukovin,ryb, mliecnych vyrobkov ale za sladke by ma predal…Proste prislo obdobie ze je mu jedno co je to za cukrik len nech je to sladke,pride mi obcas ako zavislak…v skolke dostane…u starkych dostane..aj u nas sa najde cokolada atd ale mame dohodu,ze ked sa pekne naobeduje tak trosku si nieco moze dat. Nikto ho na to neucil, prirodzene odmieta sladene napoje,pije len cistu vodicku. Ale sladke proste ma rad ale zje 90% vsetkych zdravych potravin. Je chudy ako papek a vela sa hybe takze vsetko vylieta..Ale neda sa asi zabranit k stretu so sladkymi a nezdravymi jedlami..dolezite je ze sa to dietatu vysvetli ze musi najskor dat prednosr zdravym veciam (u nas funguje ze z tohoto budes ako Hulk alebo superman,alebo ze budes rychly ako Sonic…atd). Doma robime domacu pizzu,zje jeden max dva trojuholniky, raz za cas robime rezne,tiez si da. Do fast foodov nechodime a na kupalisku ked tak zje 3-4hranolky,viac mu ani neberie. Ale zmrzku by zvladol aj zo 3kopceky..ja to samozrejme korigujem..nedovolim viac ako jeden. Ale zase v skolke ma dievcatko ktoreho maminka je extrem (verim ze to nemysli zle). Ale nejedia jej deti nic ale ze nic nezdrave a viete ktore dieta na foto z maskarneho ladovalo rychlo kym tam mama nebola tortu a sladkosti,slane? Len toto dievcatko. Zatial co ine si ďobli a ochutnali po kusku z kadecoho…toto dievcatko doslova zabazane tlačilo vsetko naokolo…toto by som nechcela. Viem co su poruchy prijmu potravy. Pracovala som na psychiatrickom oddeleni a nechcite vediet osudy tych deti..hrozne. Takze za mna ozaj miera u kazdeho je niekde inde. A nikto nechceme detom zle. Len treba mat na pamati,ze vecne im za zadkom stat nebudeme. Sami musia prist na to,ze toto je ok a toto nie a to tym ze sa doma vari strava rozmanita, z kazdeho rozka troska..ani extrem a ani benevolentne..vela pohybu. Bikto nechceme mat doma deti co trpia PPP…je to nieco hrozne. Verte mi. A je to zial na cely zivot.

Strana
z6