icon

Aké množstvo príkrmov dávať pri zavádzaní tuhej stravy?

21. apr 2025

Ahojte...ake mnozstvo prikrmu ste davali babatku ked ste zacinali s prikrmami. A odlozili ste nieco do chladnicky a potom ohriali na dalsi den?

t1nusa
21. apr 2025

robila som väčšinou na dva dni ☺️

autor
21. apr 2025

@t1nusa co som tak citala nemalo by sa to vraj odkladat. Ka v tom osobne nevidim problem ale tak opytam sa aj tu ako to maju ine mamicky.

t1nusa
21. apr 2025

mne to tak vyhovovalo viac, malá je zdravá a v poriadku, neohrievala som v mikrovlnke, ale normálne v ohrievači alebo parnom hrnci kde som príkrm pripravovala ☺️

autor
21. apr 2025

@t1nusa a kolko si davala? Aj si to vazila nejak?

t1nusa
21. apr 2025

ako prvorodička som vážila všetko na gramy 😂 zapisovala som si to do appky aby som vedela koľko malá spapala, ale už teraz viem, že to nie je podstatné… zo začiatku, kým ešte toľko toho nespapá viac ako pár lyžičiek stačí fakt menšie množstvo, čím viac bude papať tým viac budeš pridávať ☺️

petamich
21. apr 2025

Ja som v zaciatkoch robila vzdy cerstve, hodila som do aventu kusok cohosi a urobila cerstve. Pomahala som si skor tak, ze som si nakrajane na kocky zamrazila a vytahovala odtial.

lucia13022023
21. apr 2025

Robila som vždy čerstvé, a dávala som cca 150g prikrmu. Vážila som si to prvý mesiac.

t1nusa
21. apr 2025

ešte doplním k množstvu, je to podľa mňa dosť individuálne, ja som mala napríklad nejedáčku a zo začiatku jedla medzi 20-70 g prikrmu, čiže treba sa riadiť podľa toho koľko dieťatko zje + či je dojčené alebo na UM

autor
21. apr 2025

Dakujem baby 😊. Budem davat mrazit. Skusim to aspon zo zaciatku vazit nech viem.

minesasubu
21. apr 2025

ja som robila každý deň čerstve ved na začiatku daš len polku cukety, zemiak, mrkva proste kusok kým sa to rozbehne
zvyšok som dojedla ked sa to rozbehlo tak som za začiatku važila ale potom mi to aj tak nedavalo zmysel niekedy zjedol viac niekedy menej , kojila som na požiadanie po jedle
ked som začala kombinovať viac druhov dala som si do sačkov a do mrazaku kocky zeleniny a len som vyberala podľa potreby naparila mixla a jedol

krasneleto
21. apr 2025

ahoj, ked sme s prikrmami zacinali, boli to mini porcie, viac menej ochutnavala. troska zeleniny... ostatne som dojedla... ked uz prikrm mala osvojeny a spapala porciu, tak som navarila razok a naplnila vsetky avent misky a dala zamrazit... takto som robila zeleninu s maskom a ovocie

janetinka27
21. apr 2025

Ahoj, najprv sme zacali s 1 prikrmom, neskor sme pridali doobedu ovocie
Robim kazdy den, cize "varim" dvakrat denne, ale je to hotove do polhodinky v paraku. Doobeda ovocie, ja "podbijam" aj kasou uvarenou s vodou a pridam k uparenemu ovociu (pohankova, ryzova, kukuricna) a podvecer davam kocku mrazeneho masa, kusok cukety, batatu, kalerabu, brokolice, petrzlenu, mrkvy, feniklu atd) kombinujem s masom 3-4 zeleniny a opat podbijem kasou. Kasu samostatne babo nechce, ale zamiesanu ano. Z kazdej zeleniny dam len kusok, jeden batat vydrzi na 5-6 porcii, tenka cuketka tiez.