icon

Aké pečivo a od akého veku kupujete?

fallenkaa
21. júl 2023

Ahojte od alebo veku dávate pečivo a kde kupujete?

pribinak
21. júl 2023

@fallenkaa pečivo od 6-7 mes. Určite nie čerstvé, aby nemafuklo bruško. Aspoň 1 deň staré, teda naša pediatrička takto odporúča
Dala som do ruky miesto chrumky kúsok rohliku alebo chlebiku - kôrka s troskou striedky

bluemoon24
21. júl 2023

@fallenkaa ze zacatku den stare, jak pise @pribinak. Ja osobne jsem kupovala cerstve pecivo (chleba, rohlik) s co nejjednodussim slozenim, teda davala jsem pozor, aby nebylo z polotovaru (chleba). A napr. toastovy chleb, ktery se casto doporucuje na blw webech se stranim do ted, protoze to slozeni je priserne.

evkamotka
21. júl 2023

To mi nikdy nenapadlo nedavat cerstve, tak ako pol sidliska mamiciek na md co som stretávala v pekarni-kupili sme rozok a dali dietatu do ruky. Nic detom nebolo. Tak si to radsej skus, lebo čerstvé aj chuti lepsie tak nech chuda neje vcerajsie ak nemusi. Davala som im ho odkedy boli ochotni ho zjest, prvy neskor, druhy skor, okolo 8m mohol mat.

pinaofina
21. júl 2023

@fallenkaa
@bluemoon24
Toastovy chlieb ja kupujem z aktin a zlozenie ma skvele

bluemoon24
21. júl 2023

@pinaofina ano, ten ma slozeni fajn. Predpokladam ale, ze vetsina kupuje klasicky v obchode a ten tam ma slozeni na 3 radky.

majlo1234
21. júl 2023

Hocake pecivo, ale vitazia cerstve rozky dlhodobo. Vsetkeho s mierou a siroky vyber

princezna_bosorka
25. jan 2024

@fallenkaa normalne pecivo zo supermarketu, lepsie nedopekane z pekarne alebo domace kvaskove.

Davala som aj cerstve, ale naporcovane tak, aby nehrozilo, ze sa udusi (napr. 15 mes synovi cely rohlik do ruky nedam kvoli bezpecnosti a uz vobec nie do kocika/autosedacky). Tenke platky alebo dlhsie uzke pruzky su ok.

laurikalalinka
25. jan 2024

@princezna_bosorka Nič v zlom ale touto skvelou modernou dobou sa tak riadime až robíme sebe a deťom zbytočné starosti,keď si bola dieťa kedy si jedla pečivo a aké??? Chcem tým povedať,že ako deti sme jedli úplne obyčajné veci a boli sme zdraví.

milanemila
25. jan 2024

@fallenkaa kvaskovy obycajny chlebik v pekarni. Ziadne dopekane pecivo z obchodu alebo terajsie biele rozky, co maju zlozenie na 5 riadkov aj ked by tam mala byt iba muka a voda 🙈

milanemila
25. jan 2024

@laurikalalinka tak ja mam 30 rokov a ked som bola mala, tak v potravinach neboli ziadne dopekane peciva co ma nekonecnu trvanlivost ako teraz a mama uz vtedy kupovala pecivo v pekarni nie v supermarkete.

laurikalalinka
26. jan 2024

@milanemila Áno kupovala klasické pečivo,žiadne novodobé pečiva a všelijaké prímesí.