icon

Ako a kedy ste začali s príkrmami?

dmaminka
21. aug 2020

Ahojte mamičky chcem sa opitať ako ste a čo ste začali varievat svojim drobcom a kedy v akom mesiaci nechcem tie premúdrelé informácie čo si nájdem na internete ale vaše skúsenosti lebo to je viac pre mna z čoho sa naučím viac toho ďakujem za odpoved😊

nelca0510
21. aug 2020

Ja ti poviem takto. Kojím a keď kojis, odporúča sa od 6 mesiaca. Dcérka mala záujem o jedlo už asi od 4.5mesiaca. Tak som jej davala len také kúsky na o zuzlanie, ako napr. mrkva, uhorka.. Zvykla sa aj nacahovat za jedlom,ked sme jedli alebo otvárať ustocka. Tak sme od ukončeného 5 mesiaca dali prvé príkrmy a dcérka nemala problém. Bola už pripravená aj na inú stravu ako mliecko. Doteraz nám to ide a pekne papka🙂

saskia_98
21. aug 2020

Ja som zacala v 4m lebo maly bol na um a zo zaciatku som uvarila len trosicku kasicky nutrilon kedze bol na nutrilone len aby pochopil na akom principe funguje lyzica. Ked pochopil, zacala som so zeleninou na obed atd a nikdy som nedavala ziadnu potravinu 3 dni, lebo mi to nechcel jest. Za kazdym len 2 dni.

ijuska1982
21. aug 2020

ja nekojim, sme na umelom mlieku od zaciatku. zacali sme s prikrmami od ukonceneho 5.mesiaca. zo zaciatku to boli 3 lyzicky, fakt len spicka lyzicky. postupne po 3 tyzdnoch som mu tam pomixovala k zelenine aj kusok masa. pise sa 10-15g, no mava aj 20g. Od 6.mesiaca som mu davala aj ochutnat ovocie po ranajkach, a okolo piatej poobede ryzovu kasu (max.50ml vody a lyzica kase).buduci tyzden budeme mat 7 mesiacov a zje mi 100g toho prikrmu. nie je velky papkac, moc nenche otvarat pusu, musim mu robit divadielko a pustat pesnicky a pozera.

dmaminka
autor
21. aug 2020

@nelca0510 ďakujem za odpoved mi mame už sedem mesiačikov a už by som chcela jej na obed začať variť normálne jedlo do teraz tie všelijaké klasicky ovocie zelenina ale už by som chcela dávať aj mäsko a to by má zaujimalo aké mäsko a či môže aj ryžu alebo aké prílohy a ešte aké polievočky zatiaľ len zeleninové som skúšala a miluje ich 😊

anastazia93
21. aug 2020

Ja som plne kojila a začala som tiež asi v 5 mesiaci,mrkva, zemiak, potom nejaké jablko, banan.
Počula som niečo že už sa prehodnocuju tie tabulky že od 6 mesiaca kvoli alergiam. Ale neviem čo je na Tom pravdy.
Každopádne mne pediatricka povedala že môžem už vtedy, tak som začala a veľmi jej chutilo. 🙂

dmaminka
autor
21. aug 2020

@ijuska1982 nasa je veľký papkač a všetko už zje čo jej dám teda ochutna pár lyžičiek len chcem aby si už pomaly zvolala aj na normálne jedlo😊

anastazia93
21. aug 2020

@dmaminka ja som začala kralicim maskom,lebo to sme mali vlastné domáce, v 6 mesiaci. Potom kuracie teľacie morčacie, v 10meeiaci hovädzie, v 11 som jej dala rybu, ale myslím že to môžu deti aj skôr. A buď so zemiakmi a zeleninou alebo ryžou.

dmaminka
autor
21. aug 2020

@anastazia93 ďakujem

tinqua
21. aug 2020

@dmaminka ahoj my ideme na prikrmoch od 4 a pol mesiaca...uz sme sa dostali cez vacsinu zeleniny a ovocia, uz aj maso bolo, zltok, oleje a cil sme zacali s ryzou a ovsenymi vlockami...o tyzden bude mat pol roka...a riesim to tak,ze dam jej co prave mam domace...ked mam kralika dostane to s domacou mrkvou a zemiakom, ked mam kohuta dostane vyvar...v podstate zje to iste co my akurat neochucujem popredu,ale az ked odoberiem pre nu, ovocie uz napriklad nemixujem len popucim a zvykla si uz aj na vacsie kusky...a ja napriklad necakam tri dni, ale do druheho dna...ci sa nevyhadze, ci sa vykaka...a ideme dalej

nelca0510
21. aug 2020

@dmaminka poviem ti tak, 3 týždne som dávala len zeleninové pyré, potom som pridala masko - králik, kuracie, teľacie a po ďalších 3 týždňoch desiatu v podobe ovocia. Nakolko mliecko jej stačí ešte na noc, tak klasicky ešte nedávam a to ma 7 mesiacov a 3 tyzdne🙂

miadi
21. aug 2020

Moj je plne kojeny od 6.5m papa mrku +kralik miluje ryby ( po novom sa mozu od 6m a nema alergiu) kuracie trochu . Ale na nieco ako “ normalne “ jedlo maju cas do roka. Moj moc mixovane nema rad tak male kusočky najradsej sa krmi Sam .maso mozes od 6m davat koli zelezu. Atd.

simonkaba
21. aug 2020

kojila som tak som chcela zacat od ukonceneho 6 mesiaca ale nasa mala uz velmi javila zaujem o jedlo tak som zacala o 2 tyzdne skor - 5.5mesiaca.. a klasika.. 3 dni mrkva, 3 dni zemiak, 3 dni batat, 3 dni tekvica a potom som zacala mixovat a pomaly pridavat ine druhy zeleniny.. o mesiac som zacala pomaly pridavat masko k zelenine... + vzdy par kvapiek kvalitneho oleja aby sa vstrebali vitaminy 🙂 nejak 2 tyzdne po zelenine sme zacali aj domacu vyzivu jablckovu...

alikal
21. aug 2020

ja som zacala uz po stvrtom mesiaci aj ked som len kojila lebo dcerka nepriberala. klasika mrkva, zemiak, sledovala som co jej chutilo a to primiesavala do ostatnych. uz za tyzden pribrala pekne a aj dalej. nenutit, davat skusat a trpezlivost, chvilu trva kym sa naucia prehltat. velmi doporucujem take celogumove podbradniky - najlepsia vec na svete! 😂 nie tie co len z jednej strany su pogumovane ale cele su plastove, len utries alebo oplachnes

malinovci
27. aug 2020

Ahojte,odkedy ste zacali davat žĺtok detom? Mame 5mes.a prikrmujem

nelca0510
27. aug 2020

@malinovci od ukončeného 7 mesiaca