icon

Ako dávať dieťaťu mäso?

aninkaninka
21. nov 2020

Ahojte, neviete mi odporučiť ako by som mohla moju malú ako tak naučiť na mäsko? Odmieta ho ako náhle zisti, ze je v strave mäso nechce ho, vypluva, sem tam sa stane, že si ho dá, no to minimálne, ako jej ho nejako dostať do stravy, aby ho spapala a 10 mesiacov a ostatné, celkom pekne papá, no mäso je kameň úrazu

kubkovamama
21. nov 2020

@aninkaninka ahoj,moje decká už sú väčšie a všeobecne mäso akosi neobľubujú.Dcera 4r neznesie ani kúsok,hrá divadlo akože sa dusí,v škôlke mi permanentne dohovárajú,nech ju krmim mäsom.🤦😃Nič si z toho nerob,ak má vyváženú stravu a dostatok iných zdravých potravín,nemá jej čo chýbať,aj keď je veľa zástancov teórie,že živočíšna bielkovina je proste top.Syn napr.ked bol krpaty mal silnú HIT a naopak veľmi pomohla strava bez bielkovín.Bud jej začne chutiť alebo nie..ešte je malinká

belllinka
21. nov 2020

@aninkaninka syn tiez nechcel jedavat maso, tak som ho po troskach zacala kamuflovat do prikrmov, ktore mu chutili, kludne aj do ovocneho prikrmu. Postupne som pridavala mnozstvo masa

simca06022011
21. nov 2020

No ja som zo zacistku mixovala trochu do jedla.. Postupne krajala na drobucke. Napr morčacie s kašou atď by zjedla aj kilo. Akje sú deti co mäso nechcú.. S tým asi nič neurobis, iba skúšať, ponukat. Aj tiw chute sa casdom menia 😁

lucia147852
21. nov 2020

Moja bude mat 4 a rok čo je ochotná zjesť mäso. Takze pohoda. Keď má vyváženú stravu netreba silou mocou tlačiť na pílu

miadi
21. nov 2020

Moja ma 5r a od 4r zje akurat tak rybu je zdrava silna a rychlejsia ako vacsie deti aspon ze mà rada mlieko a syr. Ja som od 3r do 25 maso nejedla akurat tak ryby tiez som zdrava krv som mala vzdy fajn. Davaj jej sosovicu na zelezo vajicka atd. Moj syn je proste chlap maso miluje od 6m normalne makke kusky ryby kuracie zajaca a telacie mu mixujem uz okostoval aj chobotnicu ale on je ten typ ze chce vsetko co nas vidi jest okrem banana 😂ale aj ten zje vo vyživke iba taky normalny ked vidi nechce. Malej som skusala v jej oblubenom skovat to maso no od 10m nechcela proste neoklames tu chut. 🤣

miadi
21. nov 2020

Do 4r od 10m ziadne maso nejedla. Je celkovo taka ze varene moc neje no hlavne do nej pcham ovocie a Brokolicu co mà rada

adamadent
21. nov 2020

Mäsko som mixovala,skúsila si urobiť z neho akože pomazanku?

aninkaninka
autor
21. nov 2020

@adamadent aj to, aj úplne rozomlete, a ešte aj akože lyžicku napr polievky a potom aj s mäsom, no to šlo hneď von

aninkaninka
autor
21. nov 2020

@miadi brokolicu a špenát ma rada aj ona

miadi
21. nov 2020

@aninkaninka davaj vajicka sosovicu syry neskor mlieko a bude ok aj bez masa., mozes ponukat Mozno casom zmeni chute a ak nie nevadi aj milion vegetarianov zije zdravo casto zdravsie ako masozrutov.

luba41
21. nov 2020

@aninkaninka ked nechce, nenúť..

kika2079
21. nov 2020

Tak ja som mixovala zo zeleninou neviem kolko ma male ale polrocnemu dieťatku staci cajova lyžička. Hlavne do cca 14 mesiacov som masko nikdy samotne nepodavala len zmixovane zo zeleninou. Ak to nepomoze zapojila by som bio nemodifikovanu soju. Nie som sice bio ale na svoju trochu davam pozor koli modifikacii