Ako naučiť 1,5-ročné dieťa jesť rôznorodú stravu?
Prosim vas ako učit dieťa jest ?
Jedavame spolu ale surova zelenina a ovocie nehrozi, ani nič varene okrem masa cestovin ryže a paradajkovej omačky
Snazime sa nenutit nech nema zly vztah k jedlu
Je stale kojená pred a po spankoch
My pri jedle čítame leporela 😃. Nechcela som púšťať YouTube, zas obrazovky sú u nás minimálne, ale bez nejakej zábavy nespapa nič...a občas ešte púšťame pesničky...
@anonym_autor Môj syn má 16 rokov a nezje doteraz žiadnu surovú zeleninu. Z ovocia zje len jahody a zavárané mandarínky. Skúšaj ponúkať ale u nás nepomohlo.
@anonym_autor 1,5 rocne je este male, aby jedlo vsetko, co mu ponuknete. Moje deti zacali az okolo 2-2,5 roka. Nepotesim ta, bude zje vsetko alebo bude vyberavy jedak.
Syn ma 2,5 roka a stále nezjedol surovú zeleninu. Ovocie zje len jablko, melón a nektarinku a aj to len polku. Na banán povie ze mastný 😅
Obedy musia byť sťava a mäso a prílohy striedame. Maso začal kúsky jest po druhom roku, dovtedy ho vypluval. Keď sme v obchode, vždy mu dovolím kúpiť si z jedla co sa mu páči (akákoľvek satôcka, pagacik) aby vyskúšal ale bez úspechu. Kúpim a ani neskúsi.
Moj syn bude mat 9 rokov a podla mna je jeho najvacsim snom to, aby bol clovek zivy zo vzduchu. V podstate odkedy ochutnal prve jedlo okrem mlieka, tak nechce nic.
No keďže moje dieťa musí mať stravu podľa jeho trávenia tak sa nepytam a ide to,ked nechce tak nedostane nič ine a počkám pokial vyhladne
Samozrejme ked ma k niečomu absolútne odpor to mu nedávam ale jedlo je hlavne o výžive a tam sa nediskutuje pokial ide o základné zložky a pekne si zvykol,teda zatiaľ
Je to ako so zubami a všetkým co treba pre zdravie a ked treba tak treba, v tomto som neustupna lebo ide o zdravie!
Ďakujem vám, odlahlo mi 😀
My pri jedle čítame leporela 😃. Nechcela som púšťať YouTube, zas obrazovky sú u nás minimálne, ale bez nejakej zábavy nespapa nič...a občas ešte púšťame pesničky...
@bambulkaaskatulka áno aj my 😆 buď jej rozprávam rozprávku, alebo ju zabávam 😅 a keď už ani to ju nezaujíma tak pesničky
nas ma 14 rokov a stale vsetko neje..takze klud,ono chute pridu s vekom

Skúšať, raz to vyjde. Dcéra tiež kojená začala jesť, keď mala rok a 8 mesiacov. Ale jesť nemyslím že všetko, ale konečne niečo. Proste to raz prišlo 😀 Ale doteraz zeleninu nezje, všade mixujem kam sa dá a mäso s ryžou varím asi 3x do týždňa. Raz ju to prejde. Kým to nie je extrém, neriešim.