Ako naučiť 13. m dieťa piť z pohára?

bebekat
18. dec 2019

Prosím vás, ako naučiť 13m dieťa správne piť z pohára? Ďakujem

deti95060810
18. dec 2019

to musí prísť samé....ešte v obchode kúpiš pohárik s takým sosákom...

bebekat
autor
18. dec 2019

Vdaka

ivangeline
18. dec 2019

Moj má 11m a pije, rád pije s mojou pomocou ale často sa ešte zakucka. XD Má to čas, si hovorím. Má aj taky pohárik, z ktorého nevytecie, ak nestačí pery o okraj. 🙃 Inak nemá problém s fľašou, slamkou a podobne.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
derdia
18. dec 2019

@bebekat no skus mu tam dat malicko vodicky...ale to je este male...nasa ma v januari rok a az teraz dokaze si zobrat sama pohar, opatrne aby nevyliala a sledovat hladinu a napit sa...preco to tak velmi chces?

pleja
18. dec 2019

Ja som deti ešte pred rokom naučila piť z pohára, keďže som neznášala fľaše. kej knihe Návod som našla v socialistickej knihe "naše dieťa". Nepamätám si to presne, ak ju niekde vyhrabeš (mama, svokrovci, knižnica) prečítaj si, tam to učili už 6- mesačné deti, alebo tak nejak. Asi nejako takto: som dieťa mala na kolenách v objatí, tak aby nemohlo trhnúť hlavičkou. Priložíš pohárik pevne k spodnej pere (čím by sa mala pusinka otvoriť) a pohárik nakloníš. Treba skúsiť s trochou vodičky. Znie to hrozne, keď to takto píšem, ale mne to zafungovalo pri dvoch deťoch a akékoľvek "sosáčiky" a fľaše sme doma mali na oštaru, takže pomerne rýchlo leteli preč (okrem tých na von). Názor, že dieťa nie je pripravené ja neberiem (už len predstava ako naše staré a prastaré matere vláčili fľašu na pole je smiešna), keďže podľa mňa nie sú pripravené matky - dať fľašu je jednoduchšie než pohárik. Podobne aj s plienkami, by som chcela vidieť tú, čo by prala plienky do 4 rokov, kým dieťa "nie je pripravené".

moor
18. dec 2019

Jednoducho - často ponúkať a nech vidí piť aj teba. Môj má 10 mesiacov a pije z pohára. Ja mu ho samozrejme držím, inak by tým pohárom mával a búchal okolo seba 😀 Ale postupne pekne pochopil, čo má robiť a vie sa napiť. Jasné že sa občas ešte zakucká, občas mu to z pusy vytečie keď sa ponáhľa - má podbradník alebo mu podložím utierku, plienku... Len treba trpezlivosť a pomaly učiť.