Ako naučiť 27 mesačné dieťa papať veľké kusy?
Ako naucit konečne 27 mesacne dieta veľké kusy, neustale ma ovocie a chlebík po ruke na kocky nachystany ani sa toho nedotkne, ústa neotvorí ked jej to chcem dat ja, keď dôjde k jedlu vykruca sa,plače, napina ju, potom sa pozvracia, skúšala som popucene 5 lyžíc sme hltali hodinu, ja už neviem čo s ňou ja uz prichádzam o nervy, potom plače lebo je hladná tak jej pred nocou dám kasu inak sa budí v noci na hlad a takto dokola ale ved uz bude mať 2 roky a pol a ona mi vobec veľké kusy nechce jest to co s nou budem robiť :-O
@anonymnamamina už sa to zmenilo ?
@anonymnamamina ja Vás veľmi dobre chápem. Moja ma aktuálne 28 mesiacov. Je predcasniatko a pre ňu bolo jedenie jedno veľké utrpenie. Keď sme začali prikrmy v 5.mesiacoch, roztlacena zelenina ju napinala. Ako 10mesacna bola v nemocnici (infekcia) a tam vravela doktorka, že sa máme obrátiť na gastro, keďže mala problémy zjesť tuhú stravu a ze váži malo. Dobre, tak sme tam šli, vypísala nám nutridrinky a co sa týka väčších kúskov, mame sa postupne pokúšať. My sme pri jednotlivých jedeniach sedeli aj hodinu.... Chlieb, pečivo vôbec nechcela, taktiež ani mäso. Ostatne na mikrokusky...akože ja som už revala, že nie je možné, že neviem "naučiť" dieťa jest. Každá kontrola na gastre bola, že sa pokusajte ďalej. Keď mala 2 roky a ešte veľmi nerozprávala, len mama, tata, auto... Nam doktorka odporučila jedno centrum, kde by mohli naštartovať rozprávanie. Žeby ešte to mohlo pomôcť, aby sa rozjedla, keďže iný problém nevidela. Teraz už papa z pečiva, ale nie je to ani pol krajca, ale aspoň.... Ochutnáva všetko, čo predtým bola tiež taka, ze jedla sa zbavovala. Teraz začína len sama papať. Mäso jej ešte stále robí problém, ale pokúša sa.....jedlo jej dávam, len keď sedí pri stole, ja za ňou nemienim behať. A keď vymýšľa, tak poviem, že môže ísť a stretneme sa o 3 hodiny pri stole, dovtedy nič. Napokon aj v škôlke bude jesť, keď bude čas na jedenie. Dopredu sa bojím škôlky, ale keďže mame ešte rok, hádam dovtedy sa to ešte zlepší.
@anonymnamamina ahoj, nasla som tuto staru temu a rada by som sa spytala, ako si nakoniec naucila dietatko na kusky. Riesim momentalne to iste.
@katica2011 prosim, ake to bolo centrum, kde ste sli kvoli reci? A pomohlo to rozvoju reci aj jedeniu vacsich kusov jedla?
@anonymnamamina a béčko na podporu chuti do jedla? bude viac hladná tak možno aj spapa
@anonymnamamina a béčko na podporu chuti do jedla? bude viac hladná tak možno aj spapa
@jvasenka asi to patri mne? Moja chut do jedla aj celkom ma (davam jej narosan). Problem su tie kusky, nechce (alebo nevie) prezuvat. A teda asi to suvisi aj s recou
@jvasenka asi to patri mne? Moja chut do jedla aj celkom ma (davam jej narosan). Problem su tie kusky, nechce (alebo nevie) prezuvat. A teda asi to suvisi aj s recou
@andrejka_30 bolo to autorke ale až teraz som si všimla že diskusia je z roku 2021 😅
@anonymnamamina ahoj, nasla som tuto staru temu a rada by som sa spytala, ako si nakoniec naucila dietatko na kusky. Riesim momentalne to iste.
@katica2011 prosim, ake to bolo centrum, kde ste sli kvoli reci? A pomohlo to rozvoju reci aj jedeniu vacsich kusov jedla?
@andrejka_30 ahoj, bolo to Artis centrum v Komárne. Chodili sme tam tuším pol roka, cele to bolo hravou formou. Spev, cvičenie, hranie. Za pol roka sa zmenila skôr povahovo k lepšiemu, rozrozpravala sa viac. No neskôr už akože jedla väčšie kúsky, oko to prišlo samo, ale konkrétne mäso veľmi nie dodnes. Jedine parky a fašírky.
@andrejka_30 ahoj, bolo to Artis centrum v Komárne. Chodili sme tam tuším pol roka, cele to bolo hravou formou. Spev, cvičenie, hranie. Za pol roka sa zmenila skôr povahovo k lepšiemu, rozrozpravala sa viac. No neskôr už akože jedla väčšie kúsky, oko to prišlo samo, ale konkrétne mäso veľmi nie dodnes. Jedine parky a fašírky.
@katica2011 dakujem.

@anonymnamamina no mojmu chutil tekvicovy, cuketovy, zemiakovy a hokaido husta polievka. Strukoviny nema rad, ale robim obcas hrachovu kasu, jednoduche suchy zlty hrach na noc namocit, na druhy den rozvarit na uplne makko, vodu odlejem do misky, mixujem, riedim vodou na pozadovanu hustotu, davam pocas varenia 2 strucky cesnaku, trochu sol, stipka majoranky a malo cierneho korenia. Moze sa zajest s chlebikom, navrch opakane spekacky, kto co ma rad, syn iba samotnu.. Alebo neviem perkelt s domacimi haluskami, klasicky vyvar s rezancami, ja robim aj gulas, ale nie ostry, ani mastny,.. No a kusky ja som mu mixovala a postupne nechavala vacsie kusky. Podusila som v paraku mrkvu, jablko, hruska a rozmixovala, alebo ake ovocie bolo... Ja som mu dovolila aj hrat sa jedlo a objavovat, magal najprv v ruke a potom zjedol. Teraz uz ma stravu v jaslickach, obedy ako co, perkelt je oblubeny stale😀aj ryba a zemiaky....som rada, ze zje rano chlebik s pomazanku, vzdy ovocie, aspon tu polievku. Ked sa naje polievky druhe nechce, ak to nie je perkelt😀