Ako naučiť 7-mesačné dieťa jesť riadne jedlo?
Ahojte maminy, prosím o radu. Mám doma takmer 7 mesačnú dcéru, prikrmy sme začali zavadzať od 4 mesiaca, no stále ich papa ako na začiatku, t.j. pár lyžičiek a stačí.
Okrem toho nedokážem ju naučiť na raňajky/desiatu, alebo aj večeru.. Ide o to, že nechce ani ovocné výživy, ani kasicky jednoducho nič, ťažko do nej niečo dostanem, stále chce iba mlieko, je na UM. Ťažko odhadnúť kedy by prijala aj niečo iné, ma také rôzne časy, nemôže byt veľmi najedena ale ani veľmi hladná a vtedy mi pár lyžičiek niečoho spapa, inak keď je už veľmi hladná odmieta absolútne zjesť niečo iné ako mlieko… už neviem ako mám skúšať ako ju naučiť na normálne jedlo. Za rady ďakujem.
Ja neviem, my sme zacali prikrmovat od 6. mesiaca a vsetky deti sa nam rozjedli tak poriasnejsie o 9.-10. mesiacov az roka. Podla mna je tiez mala, ona sa prioritne ma najest z mlieka a prikrmy mat ako spestrenie, aby si postupne zvykala. Nie je kam sa ponahlat. Do roka sa dieta oznacuje ako dojca, to znamena, ze zaklad stravy je stale mlieko. Tak netlac na pilu.
Veď je ešte maličká ... pre ňu je stále najdôležitejšie mlieko ... normálne jedlo treba postupne, po troške jej dávať, nie celý chod hneď.
@karind však nedávaj výživy, uvar jablko samotné, alebo aj s mrkvou, batatou, prepasíruj, v tomto veku úplne stačí keď spapá pár lyžičiek, môžeš skúsiť lyžičkou naškrabkaný banán. na obed uvar zeleninku, popuč, prepasíruj, pár lyžičiek stačí, potom nech zapije mliekom. na večeru skús to isté, alebo ryžovú instantnú kašu (môj inú nechcel, iba ryžovú). ona sa postupne rozpapá.

Na normalne jedlo? Vsak je este malicka, do roka je to uplne bezne a v poriadku,este stale je mlieko zaklad. Teraz je to iba o skusani a nukani, jedna cajova lyzicka je v poriadku a treba po troske skusat a testovat zeleninu, zdrave jedla a alergeny, nie do nej pchat sladke piskotiky a vyzivy "aby nieco zjedla". Casom sa rozpapa a bude chciet papat presne to co mas na tanieri ty. Uplne zdravy postupny vyvin.