Ako naučiť dieťa jesť lyžičkou?

petulka2021
16. aug 2021

Dievčatá, ktoré máte detičky, moje chlapča nechce papať z lyžičky, našla som jedno fórum kde písali aby ju dali deťom na hranie, že si zvykne,
lenže moje dieťa je zázračne a nedá si nič do úst, ani cumel ani hračky jednoducho nič.A vôbec netuším ako ho naučiť na lyžičku , stísne ústa a začne byť mrzutý nakoľko sa mu to nepáči a fakt sa neviem pohnúť ďalej.
👀👀👀👀👀👀👀

pribinak
16. aug 2021

@petulka2021 ako staré dieťa?

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanda323
16. aug 2021

@petulka2021 Ahojko, ja mám 1,6 ročné dievčatko straaasne problémová je...myslím s papanim...tiež dlho nechcela lyžicu...ale dala som jej ju na hranie samozrejme nie kovovu ale plastovú takú peknú...ona jedlo dzabala tak že po celej kuchyni bolo a ja šup s mojou lyžicou jej do úst...do teraz je to tak...po celom stole pod stolom jedlo ale naje sa...všade porostrasane

dzulli1980
16. aug 2021

Moja sa naučila jesť lyžičkou ako 2,5 ročná ... no ja som ju nenútila, nie som v týchto veciach "tabuľková", nechala som to "na prírodu" ... každý na mňa tlačil, že už je veľká atď. ... kŕmila som ju, nechala som ju jesť rukami ... lyžičku mala samozrejme vždy k dispozícii ... chytila ju ako 2,5 ročná ... dnes má 5 rokov a krásne papá už aj s príborom ... nenúť svoje dieťa k ničomu, pokiaľ nie je nejakým spôsobom handicapované, samo vie, kedy je ten správny čas ... na čokoľvek.

ivangeline
17. aug 2021

Mojej malej ro tiez nejde. Ma rok a pol. Raz sa to len nauci. xD Nestresujem...

andreatytler
17. aug 2021

@petulka2021 Nas syn mal pri jedle lyzicku v ruke od 6 mesiacov ale iba sa s nou hral.
Ked mal asi 14 mesiacov, dala som mu vidlicku a s tou si zacal krasne napichovat jedlo. (chlebik nakrajany na kocky je uplne idealny). Tym sa naucil ako si pekne trafit do ust bez toho aby mal prikrm po celej have. Ked mal 18 mesiacov zacal chodit do jasli kde davaju vsetkym detom pri jedle pribor a po mesiaci vedel ukazkovo pouzivat lyzicku. Ale ruky su stale najoblubenejsie.
Kovove lyzicky su ovela lepsie ako plastove. Tie plastove su hrube a da sa na ne nabrat iba ak kasa. Ikea ma velmi uspesny kovovy pribor s plastovou ruckou ale tie lyzicky su prilis velke... najviac mi vyhovuju normalne cajove lyzicky.... take tie vacsie, nie tie mini lyzicky do minikavicky.

Nenut ho do toho aby ten pribor pouzival. Poloz to pred neho a jedz normalne svoje jedlo s priborom. Deti radi napodobnuju a tak cakaj ci sa toho chyti. Ak nie ani po 5-10 minutach, tak ho nakrm a skus zase zajtra. Najlepsie by bolo ak by videl ine deti pouzivat pribor a mohol jest s nimi... vtedy hned zacnu napodobnovat co robia ine deti.