Ako ovplyvňuje kŕmenie dieťaťa pred televíziou jeho stravovacie návyky?
Ahojte skôr Ako ma tu ukamenujete našej dcére (1rok)
Do 10 mesiacov vyšlo 16 zúbkov veľmi zle priberala veľmi zle jedla až ma zo zufalstva kedy ma uz sikanovala odktorka ze musi proste papat( mlieko toez nechcela velmi) napadlo jej dat pred telkou papať už sa rozapava ale teda krmime pred telkou 2x denne ma to niekto podobne je to normálne alebo ako sa tohto zlozvyku zbaviť,
Ďalšia vec pečivo placky a Zemiaky jej nechutia vôbec nejaké alternatívy? Jest suchu šunku lebo syr není nič moc podľa mna
@tatiana234 ahoj, veď nemusí jesť všetko, keď neje zemiaky a pečivo nič sa nedeje.skusaj ,vo najviac alternatív, sendvič, vianočka, rôzne chleby sú už.ale ja by som to nehrotila
ACO sa týka jedenia pred telkou, pomaly sa od naučíte, ešte je malá.zacnes doma odučať a nastúpi do škôlky a bude dobre.
tiez mame zial tento zlozvyk. vzdy som si hovorila, ze toto urcite robit nebudem, ale stalo sa. Najprv to bolo len vtedy ked bol velmi chory a nic nechcel jest, tak to pomohlo a potom si to zacal viac vyzadovat... Nekrmim ho len pred tv, ale raz, niekedy 2x denne ano, hlavne ked sa ponahlam, lebo motivovat ho k jedeniu je dost problem a takto to aspon zje. Nie je to spravne, ja viem a som z toho nestastna, ale niekedy sa to inak neda. Urcite to takto nebude navzdy, beriem to ako prechodove obdobie. Ale moj syn ma ten problem, ze pri jedeni musi stale nieco robit alebo pozerat, tak som zaviedla zvukove knizky alebo albi knihy. S tym je ochotny sa najest a je to lepsie ako telka 🙂
Čo by som ja zato dala, keby jedol aspoň pred telkou. 😂😂😂
Vobec by som ta neukamenovala, moje obe deti jedli vacsinou pri telke. Akoze moji chalani mohli byt aj neviem ako hladni, ale proste ich pozornost bola furt niekde inde ako pri jedle. Tak aspon pri pozerani nejakej rozpravky sa najedli v klude, bez odbiehania a robenia sprostosti. Neboj nic, oni z toho vyrastu, starsi syn ma 7 rokov a samozrejme, ze sa uz naje aj bez rozpravky a pekne sedi za stolom. Aj ten mladsi 3 rocny je uz v pohode, aj v skolke pekne obsedi. Takze pri rocnom dietati si z toho nic nerob. Pripadne obmienaj telku s knizkou alebo nejakymi drobnými hrackami.
@tatiana234 Neboj sa, oducis neskor, ked sa stabilnejsie rozje. Moj sice telku nepozeral, ale co som sa ja naspievala a narecitovala pri krmeni 🙈 Musela som ho niecim uputat, aby vobec otvoril usta. Bude mat 5 rokov a uz davno nespievam a nerecitujem, nejako z toho casom zislo.
tiez sme to tak mali, teraz ma mala skoro tri roky, a uplne v pohode sa vie najest snami za stolom , v restauracii, u starych rodicov, u kamaratov . Ale aj teraz vacsinou ranajkuje pri rozpravkach. Vzdy sa naje, ta telka ju nepohlti tak, ze prestane jest ...
Vôbec nerieš. Veľa z nás si tým prešlo. Deti sa neskôr rozjedli aj bez telky.
Syn mal veľmi zle obdobie keď mal hnačky, nechcel nič jesť ani piť a ja som sa bála, že skončíme v nemocnici. Zjedol mi ako tak ryžu ci mrkvu len pred TV. A bolo mi to úplne jedno. Bola som rada ze je. Preslo to. Veľa žien ako aj tí tu písali si ty preslo a deti sa pekne rozpapali.
@tatiana234 autorka vôbec sa tým netráp, že pred telkou 🙂 hlavne, že pribera a že papa. Zachvíľku už aj telka omrzí a bude jesť v stoličke. Koľko mamky aj mne hovorili, nedám pri telke, pri mobile jesť, haha no iste 🙂 prešiel čas a jednoducho tu telku zapli. Takze žiadne výčitky 😇
Zemiaky u nas v tom veku tiez neficali. Za to quinoa, bulgur, pseno, ryza, kus kus a hlavne cestoviny ( psenicne, kukuricne, sosovicove ). Placky tekvicovo batatove, mrkvovo cuketove a brokolicove - len na sucho upecene v rure. Pripadne som robila palacinky bez cukru a len tak na sucho bez lekvaru. Ja som krmila pri letaku, alebo pri knihe. Celkom trvalo, kym sa dieta rozjedlo poriadne.
naše pred telkou a ni my nejeme. Jeme v kuchyni za stolom a tak sme užili aj t´dieťa odmalička. Žiaden mobil, telka pred sebou. Ak nechcelo jesť nenútila som. 🙂
Ja sa pripojím o ostatným mamičkám. Vždy som si vravela, že moje dieťa nikdy nebudem učiť jest pri telke. A stalo sa. Malý je od narodenia veľmi živé dieťa, pri jedle neobsedel, odbiehal a nedojedol. Priebercivy v jedle je neskutočne. Tiež mi lekári vždy vraveli, že musí pribrať viac. Pustila som TV raz, dva, trikrát a už ostal pri tom ale zje porciu. Je mi to ľúto, ale ja som šťastná, že sa napapa. A váha? Priberá aj tak pomaly ale je nonstop celý deň v pohybe. Bude mať 2 roky a aktuálne je pre mňa priorita nech je najedeny a priberá. Pomaly uberáme z TV, rozprávam sa sním a raz to upne prejde, dufam 🙂
@tatiana234 netráp sa, tiež som mala prvé dieťa nejedáka a skúšala som hocičo. A doteraz keď sme spolu všetci, jeme naraz pri stole. Ale keď som doma sama, tak si nesadnem k stolu, ale jem pred telkou. No a čo.
@tatiana234 nikto ta neukamenuje, je to normálne a v poriadku.. 😉😉😉 a urcite to neber ako zlozvyk, nie si zla matka, si ta najlepšia pre svoje dieťa, áno, aj ked pozera v 1r rozpravky 😃😃😃
Moja bola hrozna. Už pri prvých prikrmoch som si do výstrihu dávala plysakov čo som bola zúfalá. Dlho jedávala len pri telke, tablete....
Časom to samozrejme prestalo, teraz má 9 a už pri telke zje už len večeru.
Moje deti jedia pred telkou, všetko. Aj my častokrát. Ale ak jeme v kuchyni za stolom, nerobia cirkus. V škôlke, škole tiež jedia pri stole s ostatnými 😄
A keď boli maličké, tak aj na Nočníku som ich krmila 🤣 len aby som ich nejak zaujala 🙈 zúfalá matka urobí všetko.
Pecivo jedia len v škôlke, doma len čistú šunku, syr, aj tavený syr trojuholníky len tak samotné 🤭
Keď varím vývar, tak manžel je cestoviny zaliate vývarom (viac cestovín ako vývaru), dcéra vôbec nechce vývar, syn len vývar, ani jedna Cestovina tam nemôže byť a najmladšia chce zase zeleninu s cestovinou a mäsom bez polievky 😂
@kavasmliekom kriste pane 😀😀😀😀😀😀 tak to už áno. Je to sranda keď niekde ideme alebo tak inak mi úprimne nevadí kŕmiť ju pred telkou

Neboj, veľa.z nás krmilo pred telkou, my síce iba polievku a bez problémov sa od toho deti odnaučili.
Cestoviny, ryža...neviem co by som ešte ponúkla. Vajíčko, praženica atď?