icon

Ako papajú vaše 9 mesačné detičky?

1simuska01
18. júl 2020

Ahojte,naša mala 9mesacna,stále plne kojena začala horšie papať príkrmy..začali sme keď mala 5a pol mes.najksor čistou zeleninkou potom.s.maskom.al.vajicko.,a ovocie.u nás je to asi tak že spíme.stale 3krat cez deň čiže hneď po prebudení jej treba dať cicik..takže ráno sa zobudí má cicik,okolo 9ma polhofinoveho slofika po prebudení cicik, potom okolo pol 11sa snažím vyzivu kupovanú alebo domácu. Potom ide na obed spať niekedy hodku,niekedy hodku a pol cca max.do tej pol 2az 2,samozrejme hneď mlieko a potom sa snažím okolo pol 4prikrm dať,no akosi v poslednej dobe jej prestalo chutiť niekedy zje pár tých malých lyžičiek,kedysi papala cca tých 130g teraz niekedy len 50g. Potom ma podvečerný spánok polhodku ponom mlieko a pred nočným spánkom.kasu. je tu taká mamička ktorá tiež musela dať vždy po prebudení cicik,vraví sa že ten príkrm výživa atd má byť namiesto jednej porcie mlieka ale.u nás
je to ešte prídavok ku vsetkym.porciam akokeby. A idú nám aj zuby viem.ze vtedy detom.nechuti toľko,ale ona ako keby mala.odpor.pritom keď sme začali všetko chutilo,ako sme začali prídavat po troške maska už jej začalo chutiť menej.nedavam ani tých 30az 60g keď dám 40g má.to na dve porcie ..ako dosiahnuť aby papala viac.

janettdamian
18. júl 2020

tak skús sa vrátiť k tomu čo jej chutilo, bez mäsa a uvidíš ako zareaguje

smejko25
18. júl 2020

Ahoj tym ze jej das mlieko nieje hladna a zje ti menej 🙂 preco jej hned davas cicku po zobudeni ? 🙂 moja ked sa zobudi (niekedy po 2 hod) dostane prikrm 🙂

smejko25
18. júl 2020

@1simuska01 musis nechat dieta “vyhladovat” lebo tym ze jej das cicku sa napapa a nechce ti jest 🙂 viem o com hovotom odpozorovala som si to u svojej 😁

1simuska01
autor
18. júl 2020

@smejko25
@smejko25 dávam jej preto lebo začne po chvíli plakať od malička je to u nás že po zobudení hneď cicik..a ostalo jej to...raz som skúsila nedať cicik a to už nedala do úst ani jednu lyžičku.

janettdamian
18. júl 2020

@1simuska01 ja si myslím, že keď s v 9 mesiacoch spapá 2 x 50g príkrm + večerná kaša, tak to je úplne OK. Tvoje mliečko po prebudení "potrebuje" pre také ukľudnenie, to je tiež v poriadku. Možno jej to mäso, vajíčko aj ťažšie trávi a nie je ešte bruško pripravené. Rob tak, aby malá bola spokojná a prospievala.

kate_cs
18. júl 2020

Môj syn bol tak isto zvyknutý po prebudení na kojenie. Ešte sme spolu chvíľku ležali v posteli, on si dal trochu mlieka. Ale rozjedol sa až okolo 1 roka. Dovtedy často ani ústa neotvoril a nechcel jedlo ani ochutnať.
Teraz má 20 mesiacov a zje viac ako ja. Smejem sa na tom, aká som bývala nešťastná, že nechce jesť, všetci mi dohovárali, že ho nemám kojiť a on potreboval len čas.

1simuska01
autor
18. júl 2020

@janettdamian áno to.mlieko.potrebuje.presne kvôli tomu a niekedy si dá menej niekedy viac.a ona papa mlieko tak 5az 6krat denne,plus presnidavku buď kubíka 100g alebo presnidavku v pohariku 190g ale vždy nechá z toho trošku.tak asi je naozaj len prejedena a aj či jej chuti alebo nechutí alebo akú má náladu zuby atď. Skúsim samotnú zeleninku zas po troche s trošičku mäsa a keď zje dve polievkové lyžice tak dve keď viac budem spokojná. Ďakujem.za názory a rady

gabuliacik
18. júl 2020

@1simuska01 nasa tiez 9mes pd zaciatku papala ukazkovo. Trvalo to asi 5-6tyzdnov. Zacali ist zuby a od vtedy je to vacsinou s jedlom boj. A napr tento tyzden papa uzasne a aj tak ma potrebu nakojit sa niekedy aj hned po jedle. Nemyslim si ze je to hladom. Skor potrebuje ukludnit (napr dasna). Nema dudel,takze ako inak...
neries kolko ti zje. Ani ty nejes rovnako stale. Kojene deti aj tak do roka ochutnavaju a postupne sa rozjedaju. Prvu som kojila kratko a naozaj pri tom umelom mliecku troska skor zacala papat ine. Ale pri kojeni je troska zdlhavejsia cesta naucit sa na papanie. Ziaden stres. Nebude vecne na prse. Hlavne sa nedaj tu znepokojit tym,ze ti nieltp napise,ze nieco musis a bla bla. Pocuvaj seba,svoj matersky instinkt a bude dobre. Ak prospieva,vsetko je ako ma byt! Vela stastia

1simuska01
autor
19. júl 2020

@gabuliacik dakujem pekne

bobricek1979
19. júl 2020

@1simuska01 ten prikrm by som dávala trosku skôr keďže pol4 to už je dosť neskoro na trávenie pred nočným spánkom. A tiež aj spánok 9mm dieťatko už môže spať dvakrát do dňa do obedu a poobede medzi to si rozvrhni prikrm čiže po doobednajsom spánku prikrm. Večer plnohodnotné mliečko po prípade ešte kašičku aj keď ja nie som za tie umelé kaše

1simuska01
autor
19. júl 2020

@bobricek1979 ona na dva nevydrzi po 2.5h teraz keď idú zuby keď je v pohode Max 3h vydrží hore..keď sme.skusali na dva musela byť hore pred nočným.spankom aj 5h čo bolo na ňu moc,už 4h sú dosť veľa..keby dokázala prespať po 1.5az 2h aj doobeda aj poobede tak áno,ale ona je polhodinový spáč,čiže ráno 30az40min,na obed tak hodka Max hodka. Pol,a podvečer zas 30az40min..viem že je to neskoro ale to som.zle.napisala nepapa až o pol 4,ale tak o pol 3az 3tej..aj to by malo byť skôr ale som rada že aspoň vtedy niečo spapa,pred obecným.spankom. do nej dokážem dostať len výživu vlastne na desiatu.

bobricek1979
22. júl 2020

@1simuska01 chápem. Moja tiež toho nenaspi zobudza sa ráno o tej pol8az ôsmej potom spinka mé až poobede okolo pol12 dvanástej zje polievkupotom mlieko ide hajat cca o pol druhej spí max do tretej po tretej pár minút aj skôr o pol zje druhé a ide sa von