Ako plánovať obedy pre deti od 3 do 7 rokov?
Zaujima ma, ako stravujete deti na obed (vek od 3 do 7 dajme tomu). Davate im na kazdy obed aj polievku a aj druhe? Ak ano - zjedia vam oboje?
Dakujem
My sme začali cca od 3 rokov mať problém, že syn máločo zjedol a aj málo chcel piť.. tak som proste trvala na tom, že aspoň polievku treba jesť.. tam je zelenina, strukoviny, obilnina, voda.. takže u nás je polievka takmer každý deň, výnimočne sa stane, že nie je.. a ak nie je na obed, je na večeru, niekedy aj aj.. snažila som sa také, aby synovi chutili alebo pridať niečo do toho, čo by mu zlepšilo chuť polievky, napr. krutony.. druhého syn zje pomenej tak či tak.. ak to nie je jeho obľúbené jedlo. Ale mame dva chody..
@veve_ad bežne jedia to co my, polievku varím len 1-2 krát v týždni
Áno dávam, ale majú medzi jedlami pauzu...2-3 hodinovú. Lebo tesne po polievke by už nedali z 2.heho asi nič.
@veve_ad stravuje sa 4 rocna v skolke a tam maju aj polievku aj druhe na obed a vacsinou spapa oboje, ale zas tam su male porcie. Doma vacsinou iba hlavne jedlo a polievku ma na veceru. Ja ale robim take hustejsie polievky, z kt. sa clovek naje normalne (napriklad do vyvaru davam cele kura, takze je tam aj dost masa a ak si dcera da slize do toho, tak je to normalne plnohodnotne jedlo)
@veve_ad My mame len jedno jedlo, ja sama mam radsej len jeden chod. Plus polievky mojmu malemu vobec nejdu.

nikdy som to nehrotila, ako aj u seba, polievky mam rada len niektore..takze ak vyslovene je polievka, ktoru ma rad, davam, ak nie, rovno druhe jedlo...skusenost je taka, ze po polievke druheho jedla zjedol menej...v skolke samozrejme nechavam na ich rezim