icon

Ako pripraviť puding do fľašky pre dieťa?

melissa_19
11. máj 2025

Ahojte ako varite puding deťom do fľašky ak je na um? Ďakujem!

oblecenie99
11. máj 2025

A keby si to skryla do prikrmu? Napr. keď budeš robiť zemiaky, tak vyrobiť takú zemiakovú kašu s troškou UM?, bez masla samozrejme..

melissa_19
autor
11. máj 2025
@lucia13022023

@melissa_19 pozri, tiež sme mali mliekovy štrajk. Malý mal asi 5/6m, bolo leto, horúčavy, on nechcel piť mlieko, vodu, čaj, nič. Išla som za dr, v podstate nič neporadila, len ďalej ponúkať. Robila som mu redšie prikrmy ale to bolo tak všetko. Potom to prešlo. Trvalo to asi dva týždne. Áno, pri tak malom dieťati su dva týždne veľa. Ale ani vo sne by mi nenapadlo, davat dieťaťu puding. A to nepíšem útočne, nevysmievam sa. Puding je škrob. Dieťa má tie crievka ešte nedozrere, preto majú deti koliky, zle znášajú niektoré potraviny. A puding by jej mohol oveľa viac uškodiť ako pomôcť. Naozaj jej to nedávaj, ak jej nechceš ublížiť. Je to ešte malé bábätko, pred štyrmi mesiacmi bola v bruchu a ty do nej chceš dávať puding, ktorý by nemuselo jest ani štvorročné dieťa, nie to stvor mesačne. Daj si povedať.

@lucia13022023 bola to iba možnosť.. ja len chcem aby mala potrebnú výživu z toho mlieka ktorú potrebuje a snažím sa to do nej dostať.. proste keď zmením chuť tak ho vypije a všetko je ok

anna777115
11. máj 2025
@lienka.7

@anna777115 ma na trhu k dispozícii milión druhov rôznych kaši a nie do nej pchať takú chémiu. A puding sám o sebe je bez chuti, pokial do neho nenakydas cukor. Cize asi toľko k jeho "sladkosti". Inak chcela by som vedieť, koľko to jej decko váži. Lebo aby 4 mesacne decko jedlo "vsetko", to som ešte nepočula, nezažila...

@lienka.7 Nevieš ako dieťa reaguje a ona ako matka sa snaží hľadať niečo čo bude tolerovať a bude to ochotná aj zjesť. Vieš ja som mala s dcérou tiež veľké problémy kým sa nepotvrdili diagnózy. Ženy ktorým detičky nemajú takéto problémy to nepochopia. Je to strašná bezmocnosť, keď vidíš že ti dieťa odmieta to čo má byť pre neho v jeho veku základnou zložkou stravy.

lucia13022023
11. máj 2025
@melissa_19

@lucia13022023 bola to iba možnosť.. ja len chcem aby mala potrebnú výživu z toho mlieka ktorú potrebuje a snažím sa to do nej dostať.. proste keď zmením chuť tak ho vypije a všetko je ok

@melissa_19 lenže tu výživu tým pudingom zabiješ. Tak daj um do zemiaku, mrkvy, atď..

melissa_19
autor
11. máj 2025
@oblecenie99

A keby si to skryla do prikrmu? Napr. keď budeš robiť zemiaky, tak vyrobiť takú zemiakovú kašu s troškou UM?, bez masla samozrejme..

@oblecenie99 neskúšala som neviem, je to moje prvé dieťa aj posledné.. nestretla som sa s tým ja sa bojím že keď jej budem miešať prikrmy zeleninový s um aby nemala pálenie záhy alebo také niečo ono by to mohlo fungovať lebo to mlieko reálne vypije bez problému keď necíti jeho chuť

melissa_19
autor
11. máj 2025
@anna777115

@lienka.7 Nevieš ako dieťa reaguje a ona ako matka sa snaží hľadať niečo čo bude tolerovať a bude to ochotná aj zjesť. Vieš ja som mala s dcérou tiež veľké problémy kým sa nepotvrdili diagnózy. Ženy ktorým detičky nemajú takéto problémy to nepochopia. Je to strašná bezmocnosť, keď vidíš že ti dieťa odmieta to čo má byť pre neho v jeho veku základnou zložkou stravy.

@anna777115 hlavne keď jej škrka v brušku 🥺 a odmieta fľašku 🥺

oblecenie99
11. máj 2025
@anna777115

Treba dieťatko vyšetriť. Môže to byť reflux, môže to byť intolerancia na laktózu, alebo mliečnu bielkovinu. Moja dcéra má alergiu na mliečnu bielkovinu a mala neskutočný reflux z mlieka . Neskôr to boli zápchy tvrdá stolica, laringitidy. Prešla som s ňou všetkým možným kým sa mi potvrdilo, že je to roblem s mliekom. Toto, treba určite riešiť s pediatrom a nenechať sa odbiť.

@anna777115 Presne toto píšem aj vyššie, môjmu synovi sa zistila alergia na mliečnu bielkovinu, a tiež tak odmietal postupne UM, ale o dosť neskôr.. napadlo to pediatricku, skontrolovať z krvi alergie, keď bol v jednom kuse chorý prvý rok v jasliach. Presnejšie, on bol nie že často, ale sakra dlho chorý, keď dačo chytil, laringitidy a spol. Keď sme prešli na diétu, tak sa ku zlepšil zdravotný stav, no a z alergie vďakabohu vyrástol.
Autorka, ten puding by ti dieťa nevypilo, ledaže by si ho osladila, čiže ti nemá zmysel riešiť (neslad ho). Ak má nejaké zdravotné problémy, pre ktoré nechce mlieko, keď aj pozoroujes, že ma problém si odgrgnut, tak s tým škrobom by si to pokazila ešte viac. Určite trvaj na vyšetreniach. Aj keď ja si myslím, že vo vašom prípade to bude taký bežny štrajk, a vráti sa to do normálu. Len nukaj, nepoľavuj.

anna777115
11. máj 2025
@melissa_19

@anna777115 hlavne keď jej škrka v brušku 🥺 a odmieta fľašku 🥺

@melissa_19 Rieš to čím skôr s pediatrom uvidíš, že sa všetko vyrieši. Teraz sú už rôzne náhrady za um aj rastlinné aj špeciálne mliečka. Len to rieš nech jej spravia vyšetrenia a podľa výsledkov nasadia stravu a výživu.

melissa_19
autor
11. máj 2025
@anna777115

@melissa_19 Rieš to čím skôr s pediatrom uvidíš, že sa všetko vyrieši. Teraz sú už rôzne náhrady za um aj rastlinné aj špeciálne mliečka. Len to rieš nech jej spravia vyšetrenia a podľa výsledkov nasadia stravu a výživu.

@anna777115 ah keď u nás to neni také jednoduché..

anna777115
11. máj 2025
@oblecenie99

@anna777115 Presne toto píšem aj vyššie, môjmu synovi sa zistila alergia na mliečnu bielkovinu, a tiež tak odmietal postupne UM, ale o dosť neskôr.. napadlo to pediatricku, skontrolovať z krvi alergie, keď bol v jednom kuse chorý prvý rok v jasliach. Presnejšie, on bol nie že často, ale sakra dlho chorý, keď dačo chytil, laringitidy a spol. Keď sme prešli na diétu, tak sa ku zlepšil zdravotný stav, no a z alergie vďakabohu vyrástol.
Autorka, ten puding by ti dieťa nevypilo, ledaže by si ho osladila, čiže ti nemá zmysel riešiť (neslad ho). Ak má nejaké zdravotné problémy, pre ktoré nechce mlieko, keď aj pozoroujes, že ma problém si odgrgnut, tak s tým škrobom by si to pokazila ešte viac. Určite trvaj na vyšetreniach. Aj keď ja si myslím, že vo vašom prípade to bude taký bežny štrajk, a vráti sa to do normálu. Len nukaj, nepoľavuj.

@oblecenie99 Áno tie detičky, ako keby vedeli že im to mliečko nerobí dobre, tak ho odmietajú. U mojej dcéry to bolo o to horšie, že ona prosperovala, mala ukážkovú váhu, tak ma stále odmietali, že ku mala nejaký problém tak nevyzerá taká buchta. Keď sme sa na moje naliehanie dostali na gastro, tak jej potvrdila gastroenterologicka taký silný reflux, že sa je vracalo všetko až do pusy.

melissa_19
autor
11. máj 2025
@anna777115

@anna777115 naša pediatrička je zložitá s vyšetreniami ak sa nevalate na zemi tak vás moc nerieši v praxi ak nemas zapálene hrdlo tak ti nič nie je.

anna777115
11. máj 2025
@melissa_19

@anna777115 naša pediatrička je zložitá s vyšetreniami ak sa nevalate na zemi tak vás moc nerieši v praxi ak nemas zapálene hrdlo tak ti nič nie je.

@melissa_19 No, ale toto je vážny dôvod to riešiť, keď ti malá odmieta jesť.

melissa_19
autor
11. máj 2025
@anna777115

@melissa_19 No, ale toto je vážny dôvod to riešiť, keď ti malá odmieta jesť.

@anna777115 skúsim počkať deň dva či sa to nezlepší ak nie tak jej zavolám ale asi ma odloží až na poradňu (piatok) uvidíme..

terezkaarthuramax
11. máj 2025
@domak2

@melissa_19 ale zato, že párkrát nechce mlieko, neznamená, že ho nebude chcieť ani za týždeň. Predsa este nemôže jest toľko príkrmov aby nebola hladná. Skúšaj a ponúkaj mlieko ďalej.
Preco ti napadol prave puding neviem, ale ja už som videla aj matku co dieťaťu odlievala Coca colu do cumlovej fľaše, takže ma už máločo prekvapí.

@domak2 s trojrocnym synovcom a jeho mamou sme chodili na kupko a potom sme sa stavili na kofolu...

terezkaarthuramax
12. máj 2025

Ja nemám deti ale ked ti tolke radia nedat ten puding tak nedaj.. tvrdohlavá som aj ja ale urcite nie je správne byt tvrdohlavý pokial ide o zdravie druheho. Ja by som tu tie mamicky posluchla. Nech sa tvojej dcerke polepsi a pomozu jej lekari..❤️

vierkainka
12. máj 2025
@melissa_19

@melissa_19 prečo nevymenis lekárku,ked je taká neschopná?

melissa_19
autor
12. máj 2025
@vierkainka

@melissa_19 prečo nevymenis lekárku,ked je taká neschopná?

@vierkainka sme spadovy, u nás na cele mesto sú len 3.. z toho jedna nepribera pretože ma veľa rokov a druha lebo ma full plný stav😄

nyphadora
12. máj 2025

@melissa_19 ved jej to Um nasyp nejaku detsku kasu, zahustiš mlieko zmeniš chuť. Davať praškovy puding, to nie 🙈.

vierkainka
12. máj 2025
@melissa_19

@vierkainka sme spadovy, u nás na cele mesto sú len 3.. z toho jedna nepribera pretože ma veľa rokov a druha lebo ma full plný stav😄

@melissa_19 takže ani na základe sťažnosti ju nemôžeš zmeniť?Ze si nespokojná s jej pristupom a starostlivosťou?

lasona
12. máj 2025
@vierkainka

@melissa_19 takže ani na základe sťažnosti ju nemôžeš zmeniť?Ze si nespokojná s jej pristupom a starostlivosťou?

@vierkainka asi nie....keď ju nikto nevezme? Bohužiaľ je to tak...

angeli121212
12. máj 2025

Už keď tak veľmi chceš niečo skúsiť to radšej to UM zarob do toho čaju čo malej varíš... A s tým ABKM to rieš určite lebo áno pri tom deti zvykli odmietať UM

milanemila
Autor odpoveď zmazal
nika23t
12. máj 2025
@melissa_19

@melissa_19 ja si inak pamätám, že bolo aj UM s vanilkovou príchuťou. Raz ho manžel omylom kúpil. Neviem, či to je aj teraz, ale neskúšala si? Nepamätám ani, koľko mesačna bola dcérka, síce som jej ho nedávala, ale viem teda, že bolo.

melissa_19
autor
12. máj 2025
@nika23t

@melissa_19 ja si inak pamätám, že bolo aj UM s vanilkovou príchuťou. Raz ho manžel omylom kúpil. Neviem, či to je aj teraz, ale neskúšala si? Nepamätám ani, koľko mesačna bola dcérka, síce som jej ho nedávala, ale viem teda, že bolo.

@nika23t to neviem..

vierkainka
12. máj 2025
@nika23t

@nika23t myslim že existuje aj Sunar komplex vanilka, jahoda...🙂

nika23t
12. máj 2025
@vierkainka

@vierkainka môže byť, my sme mali Nutrilon. Viem, že aj banánovy bol. Nemám nič z toho odskúšané, ale asi by som skôr toto skúsila, ako puding.

melissa_19
autor
12. máj 2025
@vierkainka

@vierkainka fu no sunar nás veľmi zapekal :/ v tu noc bolo strašne peklo :/ odvtedy sa aj bojím meniť mlieka..

patka06
12. máj 2025
@melissa_19

@vierkainka fu no sunar nás veľmi zapekal :/ v tu noc bolo strašne peklo :/ odvtedy sa aj bojím meniť mlieka..

@melissa_19 No ja by som radšej zmenila mlieko, ako do neho dávať puding a podobné nezmysly.
Nebojíš sa toho, čo spôsobí ochutené mlieko takému maličkému bábätku?

vierkainka
12. máj 2025
@melissa_19

@melissa_19 a teraz vážne áno?Sunar zapekal,mali ste peklo.Z mlieka, ktoré je určené pre bábätká.Nech by to bol aj Nutrilon,kendamil,Beba..to je jedno teraz.Ty napíšeš,ze ho zapekalo,bolo to peklo.A ides mu dať riedky puding Dr.Oetker do fľaše?????Puding plný chémie, farbív.....Nehnevaj sa,mne to hlava nebere.To sa nebojis,ze mu z pudingu bude zle?

natalka13
12. máj 2025

ved uz zje vsetko nepotrebuje mlieko. naco na silu ho do nej davat?