Ako správne načasovať prvú desiatu pre dieťa?
Baby ako ste davali vy? Mne dcerka zrana pospi a vstane o 9 a desiatu mi je dat skoro. A o 11
Neskoro pretoze potom kedy bude jest obed? O 15:00? Kedze ona po peikrme aj 3/5 hodiny nepapa lebo taka je syta. Snes chcem teda a rou sesiatou zacat a ak kej dam ovocie oxhutnat, mozem dokemit mliekom? Mebude ju boliet brusko??
Ahoj, ja mam podobný problém, a syn má 1,5roka, no my stihneme iba 4x jest za deň. Ráno o 8mej vstane, o 9tej má raňajky a pred 12tou ako pôjde spať ma desiatu, proste inak nestíhame. A obed ma okolo 3-4tej, keď sa zobudí. Kým sa naje, je aj pol piatej. Ale zase zje mi naraz polievku aj druhé jedlo, polievku zje normálne dospelácky porciu. A potom stihneme už len večeru. On je dobrý papkac, tak to neriešim. Ovocie dávam bud na raňajky, alebo na desiatu.
@nairia ma takmer 6m
nestresuj sa teraz s nejakym casovanim, dala by som ten obed neskor a neriesila. do roka je to aj tak hlavne o ochutnavani a takto v zaciatkoch aj tak jedia po troskach.
ja som napr. s malou nabehla na 5 jedal az takmer v 1,5r. este kym tie deti vela spavaju cez den, tazko sa to pasuje.
cize rano po zobudeni mlieko, potom pred obednym spankom ovocko, po spanku obed.

kolko ma mala? to, ci ju nebude boliet brusko uvidis. moze, nemusi. ja som to neriesila, aj obed som dokrmovala mliekom. mozes spravit tak, ze das skusit ovocko a o nejakych 15-20min dokrm mliekom.