icon

Ako správne pripraviť mäso na prvý príkrm?

31. aug 2025

Ahojte žienky čaká nás prvý mäsový príkrm. Nie je mi úplne jasné či mám kúpiť mäso naporciovat na malé časti a zamraziť a každý deň to vybrať, rozmraziť a dať robiť ( mám robot parný) alebo mäso uvariť nechať vychladnúť a také naporciovat a potom ho kedy pridám do príkrmu k zelenine? Som z toho jeleň dúfam že mi poradíte nechcem nič pokaziť a hlavne sa jedná o mäso ja som na hygienu háklivá ..
Ďakujem

anonym_1e351f
31. aug 2025

@anonym_autor ja som mrazila surové.

patka06
31. aug 2025

zamraziť surové, po porciách na 1 dávku

lucia13022023
31. aug 2025

Ja som mrazila po kúskoch, sesternica varila, naporcovlaa a tak dala zmraziť. Neviem co je správne, asi co ti viac vyhovuje

tejana
31. aug 2025

@anonym_autor ja som napríklad kúpila kvalitné kuracie prsia, nakrajala na kúsky, dala zamraziť a potom som podľa potreby len vybrala na danú porciu, nechala rozmraziť a uvarila..

euka210
31. aug 2025

@anonym_autor takemu malemu som uvarila, naporcovala na male kusky/porcie a dala zmrazit. Potom som len vyberala kedy a co som potrebovala, zohriala, pomixovala a bolo. Alebo dala zmrazit uz pomixovane a vyberala podla potreby...do sackov na lad alebo silikonovych formiciek.

tejana
31. aug 2025
@tejana

@anonym_autor ja som napríklad kúpila kvalitné kuracie prsia, nakrajala na kúsky, dala zamraziť a potom som podľa potreby len vybrala na danú porciu, nechala rozmraziť a uvarila..

@tejana aj to mäso budeš potom časom striedať, raz kuracie, morčacie, zajačie alebo teľacie, rybku atď.. takže mne sa to takto najviac osvedčilo.. ja som už uvarené mrazit nechcela.. príde mi to divné. Veď ani sebe tak nedávam...

autor
31. aug 2025
@tejana

@tejana aj to mäso budeš potom časom striedať, raz kuracie, morčacie, zajačie alebo teľacie, rybku atď.. takže mne sa to takto najviac osvedčilo.. ja som už uvarené mrazit nechcela.. príde mi to divné. Veď ani sebe tak nedávam...

@tejana šak aj mne to práveže príde divne a môžem sa opýtať keď mám ten parný prístroj môžem tam hodiť to rozmrazené maso aj zeleninu a pariť to spolu ? Alebo najskôr mäso pár minút a neskôr pridať zeleninu? Koľko ste to parili ak ste to parili?

belllinka
31. aug 2025

Urcite je chutnejsie prave uvarene maso a nie uvarene, zamrazene a potom ohriate

anicka329
31. aug 2025
@anonym_autor

@tejana šak aj mne to práveže príde divne a môžem sa opýtať keď mám ten parný prístroj môžem tam hodiť to rozmrazené maso aj zeleninu a pariť to spolu ? Alebo najskôr mäso pár minút a neskôr pridať zeleninu? Koľko ste to parili ak ste to parili?

@anonym_autor ja som si nakrájala čerstvé mäso na malé kúsky, dala do mraziaka a vždy jeden kúsok vybrala a ten uvarila v hrnci a na hrnci som naparila zeleninu a potom som to spolu rozmixovala. Ale nemala som parný hrniec, ale klasický. Neviem, či v tom parnom hrnci sa dá robiť aj mäso.

tejana
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj ja mám Avent.. čiže som robila s ním. Mäso rozmrazené na 20 min... Potom keď to vyplo som pridala zeleninu na ďalších 20 min. Čiže mäsko sa robilo 40 min. A bolo okej.. ale napríklad u niektoreho mäsa som sa bála, že či to bude stačiť.. tak som ho urobila zvlášť v hrnci aby som ho mohla skontrolovať a potom len pridala ku zelenine v avente, keď už bola ona hotová a mixla ...

tejana
31. aug 2025
@anicka329

@anonym_autor ja som si nakrájala čerstvé mäso na malé kúsky, dala do mraziaka a vždy jeden kúsok vybrala a ten uvarila v hrnci a na hrnci som naparila zeleninu a potom som to spolu rozmixovala. Ale nemala som parný hrniec, ale klasický. Neviem, či v tom parnom hrnci sa dá robiť aj mäso.

@anicka329 a ešte tie kúsky mäsa som si dávala zamraziť na plastovej krajacej podložke... To sa zamrazilo a som to vytiahla, nechala 3 min troška povoliť a pekne mi to išlo z nej dole a až tak dala do dózy.. lebo keď som to dala len ako guču do dózy.. tak to bola ozaj guča a nie kúsky, z ktorých som si mohla potom brat..

tejana
31. aug 2025
@tejana

@anicka329 a ešte tie kúsky mäsa som si dávala zamraziť na plastovej krajacej podložke... To sa zamrazilo a som to vytiahla, nechala 3 min troška povoliť a pekne mi to išlo z nej dole a až tak dala do dózy.. lebo keď som to dala len ako guču do dózy.. tak to bola ozaj guča a nie kúsky, z ktorých som si mohla potom brat..

@tejana to mäso na podložke som prikryla potravinárskou fóliou.. lebo som nemala vhodné silikónové formy..

snowflakenel
31. aug 2025

Kusky som zamrazila, potom vytahovala po jednom. To sa.raz.dva.rozmrazi a mas cerstve. Mame tak kralika, morcacie, hovadzie, kuracie.

titla
31. aug 2025

Ja som zacala s kralicim masom, potom pridala telacie. Vzdy som si cerstve maso naporcovala na drobne kusky, zabalila do potravinovej folie po jednom (moje eko citenie zaplakalo, ale zas hygiena pri babatku je na 1.mieste) a potom vyberala po 1-2 kuskoch a pridavala do prikrmu. Ja som mala avent parny mixer. Tak male kusky masa sa rozmrazia velmi rychlo, este som to tesne pred pripravou nozom narezala na tenke platky, aby som mala istotu, ze to maso prejde poriadne tepelnou upravou aj na pare. Pri tak malom kusku maso zalezitost sekund.

autor
31. aug 2025
@titla

Ja som zacala s kralicim masom, potom pridala telacie. Vzdy som si cerstve maso naporcovala na drobne kusky, zabalila do potravinovej folie po jednom (moje eko citenie zaplakalo, ale zas hygiena pri babatku je na 1.mieste) a potom vyberala po 1-2 kuskoch a pridavala do prikrmu. Ja som mala avent parny mixer. Tak male kusky masa sa rozmrazia velmi rychlo, este som to tesne pred pripravou nozom narezala na tenke platky, aby som mala istotu, ze to maso prejde poriadne tepelnou upravou aj na pare. Pri tak malom kusku maso zalezitost sekund.

@titla a ako ste postupovali najskôr dali mäso a až potom pridali zeleninu ? Alebo všetko naraz ?

titla
1. sep 2025
@anonym_autor

@titla a ako ste postupovali najskôr dali mäso a až potom pridali zeleninu ? Alebo všetko naraz ?

@anonym_autor dala som vsetko naraz a ako som spominala maso nakrajala na tenke platky