Ako správne zaviesť ovocie pre dojča?
Prosim o radu, malemu 6 mes by som chcela zaviest ovocie ale skusila som na lyzicku jablcko a dalsi den hrusku (pyre) ale tvari sa ako keby som mu davala olizovat citron. Absolutne nic sladke mu nebere, sirup proti horucke vypluva ani ockovaciu davku proti rotavirusim sme do neho skoro nedostali lebo je to sladke… nejake overene rady pre prvorodicku? Dakujem
Na začiatku sme mali to isté, jednoducho dcérka nebola na sladké a doteraz (10 mes.) nie je 🙂 zeleninu zje bez problémov hocijakú, kombinácie všetky možné, mäso, vajíčka,cestoviny, ryža ,všetko zje... ovocie mi začala jesť viac ako pár lyzičiek cca až v 8.-9.mesiaci,ale doteraz ovocie zje len malú porciu, na druhej strane som rada,ze chce zeleninu a mäso. Ovocie ponúkame každý deň, niekedy zje všetko, niekedy ani polovicu. Zmierila som sa s tým,že jednoducho nie je veľmi na sladké, ani ovocné kaše u nás nehrozia, zje len Kendamil zeleninovú alebo čistú neochutenú kašu 🙂 Ale pre mňa je dôležitejšie,aby jedla zeleninu a mäso, vajíčka a pod skôr ako ovocie. Radšej nech zje celý obed ako len sladké ovocie a odmietať hocičo čo nie je sladké. Známa má presne tento problém-jej malý nezje nič iné okrem ovocia a odmieta všetko čo nie je sladké, takže to, že u vás tiež veľmi nejde sladké by som nevidela ako až taký veľký problém 🙂 časom to príde, ponúkaj a uvidíš čo zachutí
@ev1ta1989 pokračuj so zeleninou a mäsom, alebo použi kombo s batatom 🙂 pripadne sladšie ovocie ako napr banány
Náš zjedol ovocie jedine teple.. takže mu nejaké uvarim a hneď podávam, alebo keď mu kúpim, tak prihrievam …
Moja to isté totálne. Skúšala som všetky overené rady a kade čo, "overené" ovocie, ktore určite bude chcieť😆 NIČ! Proste nie je na sladké. Jedine kedy to šlo, tak do krupicovej kaše 2 lyžice ovocného pyré, kupované alebo naparene a následne rozmixovane. Po roku už viac chutilo, a davam jej do jogurtu. Ale čiste vôbec. Za to kazdy deň paradajka musi byť, ošúpem, pokrajam a spapá. Vitamin C zaručený 😄
Skús zmiešať strúhané jablko s mrkvou alebo cviklou, najprv viac zeleniny a postupne zvyšovať množstvo jablka.
Keď si zvykne na jablko, pridať k nemu iné ovocie napr. hrušku, broskyňu, čučoriedky
Ja som zavádzala uvarené ovocie, robila som pyré. A aj keď mu niečo nechutilo prvý deň, na druhý, tretí mi zjedol o kúsok viac. Každý druh som skúšala tri dni po sebe.
Hlavne nedavaj kazdy den nieco ine. Je to beh na dlhsiu trat, pocas prvych mesiacov dieta zje len par lyziciek prikrmu, nemysli si, ze hned zbasti plnu misku. Odporuca sa najprv zavadzat zeleninu, az potom ovocie. Nova potravina sa ma davat aspon po 3 dnoch, aby si vedela odhalit pripadnu alergicku reakciu a vedela, z ktoreho ovocia/zeleniny pochadza.
Hlavne nedavaj kazdy den nieco ine. Je to beh na dlhsiu trat, pocas prvych mesiacov dieta zje len par lyziciek prikrmu, nemysli si, ze hned zbasti plnu misku. Odporuca sa najprv zavadzat zeleninu, az potom ovocie. Nova potravina sa ma davat aspon po 3 dnoch, aby si vedela odhalit pripadnu alergicku reakciu a vedela, z ktoreho ovocia/zeleniny pochadza.
@andrea_82 mame zavedene zeleninu maso zltok vlocky, pseno krupicu tak som chcela ovocie viem ze sa nema davat kazdy den nieco ine ono to jablko bolo tak na hrot noza a ked som videla ze mu nebere povedala som si ze skusim radsej hrusku oboje pyre, ak by sa tak netvaril tak pokracujem jednym druhym samozrejme viac dni tak ako pri zavadzani vsetkeho doteraz

Je sezóna marhúľ broskýň nekratiniek tak vyskúšaj kombinácie
Mizes dať aj banán aby to nebolo pre neho fakt kyslé