icon

Ako stihnúť všetky príkrmy do 7. mesiaca?

syrik
18. sep 2015

Ahojte, akurát čítam brožúru od doktorky ohľadom príkrmov a musím si sadnúť -bielok, lepok, ryby, citrusy, kakao - všetko podať od 4.-7.mesiaca. To by nebolo divne, skôr to, ako to stihnúť, keď medzi každou novou potravinou držať odstup 3-5 dní. Držím 2-3 A tuším to nestihnem 🙂)))

pribinak
18. sep 2015

Zvláštne, nam odporúčala lepok od 7.mes, bielok veľmi striktne po roku a detto kakao.
Bielok je silný alergén, prekvapujúce, ze vam to odporúča papať tak skoro
Lepok stiahneš úplne v pohodičke, je v obilninovych kasickach

dominika6
18. sep 2015

@syrik
riad sa zdravým sedliackym rozumom a skúsenosti našich mám..keby sme sa mali riadiť výlučne odporúčaním odborníkov,museli by sme byť ako na wonder baterky...
to že nedáš dostatok bielkoviny,ryby a neviem čoho ešte v presne stanovený čas je totálna somarina...uvar zeleninovú polievočku,ktorú zmixuješ,alebo natlačíš vidličkou..
to máš na dva dni..
popri tom v pohode mliečko,výživu,kur. mäsko...
nestresuj..

syrik
autor
18. sep 2015

Ja sa brozurami neudržím, ale len tak zo zaujímavostí som to kukla, či je to to isté, čo pri prvej. Osobne sa mi to páči kvôli imunologickemu oknu. Ale nezdá sa mi reálne to všetko stihnúť za 3 mesiace.

zuzanaete
18. sep 2015

@syrik Podla tvojho popisu to vyzera skor odporucanie ako vyuzit imunologicke okno, nie realne zavadzanie tychto potravin do jedalnicka dietata. Vsetko su to vysoke alergeny. Citrusy, kakao v plnej miere az po jednom roku. Vyskusaj si vygooglit o imunologickom okne. Ono staci, ze raz dostane danu potravinu vo velmi malom mnozstve. Je to take kostovanie, nie realna konzumacia.

viera77
18. sep 2015

pokial viem, lepok zaradit pri plne kojenom dietati do ukonceneho 7.mesiaca - staci piskotka, ovsena kasicka, kusok chlebovej korky,atd., a sledovat pripadnu neziaducu reakciu....bielok, ryby, citrusy, kakao, atd., je podla mna poriadna blbost zaradit uz tak skoro, odporuca sa v mini mnozstvach az po 1.roku.....dokonca biely jogurt sa odporuca od 8.mesiaca a tvaroh dokonca az od 10.mesiaca.......su na to adekvatne dovody, ako stale dozrievajuci traviaci a iminitny system dietata a funkcia obliciek.

janickacrazy
18. sep 2015

@syrik Lepok sa má zavádzať medzi 4. a 7. mes. to je v pohode, zavedieš veľmi rýchlo, či už v kaši alebo dáš drobcovi ožužlať rožok alebo korku z chleba, ryby sú takisto v pohode. Bielok, citrusy a kakao nám kázali dávať až po roku veku, čo som aj dodržala, no ale oni furt tie odporúčania menia, takže neviem, či zase dačo nové nevymysleli, ale nedával by som v takomto nízkom veku, ved mu nič neutečie.

evitka83
18. sep 2015

@syrik rada nad zlato od mojej svokry...na tabulky sa vy.er 🙂 riad sa podla seba, nic sa nemusi stihat, lebo to niekto povedal. Moje dieta dostalo vajce v desiatich mesiacoch a jahody v siedmich. Za co by ma doktorka a tabulkove maminy zniesli pod ciernu zem 🙂

syrik
autor
18. sep 2015

@evitka83 No túto novinku keby poviem svokre....to by bolo reči, že ona mi to hovorila 🙂))))

lunnita
18. sep 2015

@syrik ma to byt vo forme ochutnavok, resp. u nas to tak bolo. jedla som ryby, a dala som ochutnat, jedla som kakaovy kolac, dala som ochutnat...ide o to, aby s tym dieta malo v imunologickom okne kontakt...i ked ja som nestihla vsetko, a teda ani som to neriesila nejak...napr. citrusy som vobec nejedla (a teda ani nedala okostovat)

zuzanaete
18. sep 2015

@viera77 pri imunologickom okne nejde o riadne zaradenie danej potraviny do jedalnicka dietata, ale aby ochutnalo. Ochutnavku traviaci system zvladne. Sleduje sa jedine mozna reakcia. Ide o to, aby v danom obdobi aspon raz dieta danu potravinu vyskusalo (ozuzlat trochu kvorky, 1-2 lyzicky jogurtu, kusok bielka ...).