Ako urobiť domácu ryžovú kašu s jabĺčkom pre 6 mesačné dieťa?
Dietatko je plne kojene, uz ma za sebou mesiac prikrmov.
dakujem
Ja som varievala len vo vode s jablckom ci inym ovocim domakka a mlieko som uz nedavala.
Ja som len poriadne rozvarila ryžu, varila som ju vo vode, a pridala do nej rozmixované jablko.
Ryzove vlocky, jablcko na pare, trosku vrelej vody a hotovo. Nemalo by to byt velmi huste... my zatial davame bananovu - pol bananu, dve polievkove lyzicky ryzovych vlociek (alnatura napr.), vrela voda a hotovo. Zbytocne sa piplat s varenim ryze. Potom dokojis, netreba davat mliecne kase myslim.
ja som si rozvarila ryzu vo vacsom mnozstve vody, potom cast vody scedila a rozmixovala som to spolu s uvarenym jablckom
ja odporúčam kúpenú instantnú ryžovú kašu z bio obchodu. len ju stačí zaliať mliečkom či vodou. no a jabĺčko iba primiešať (rozmixované alebo najemno postrúhané/nadrhnuté)
@anjelicek26 a nema babo ziadne problemy z kombinacie banan/ryza? Rada by som to aj ja vyskusala,nasa ma 5,5 mes,len aby nebol problem s vyprazdnovanim :-/

Ahoj, ja som robievala tak, že som si prepláchnutú ryžu uvarila vo vode (sem tam premiešaj, aby sa ti ryža neprilepila), dala do misky, pridala som UM mlieko, v tvojom prípade MM (množstvo podľa potreby, sama uvidíš), nechala ešte chvíľu odstáť (ryža ešte vsiakla trošku mliečka), pridala nastrúhané jabĺčko a večerná mňamka bola hotová. Dodnes ju robievam, no ryžu už teraz varím v normálnom kravskom mliečku. 😉