icon

Ako vyriešiť stravu na dovolenke pre nepapkáčov?

adrioska
30. apr 2010

Ahojte mamicky,
mam 17-mesacneho synceka. Rozhodujeme sa s manzelom ist v lete na dovolenku do Tatier. Isli by sme na podnikovu chatu, kde je aj strava zabezpecena (polpenzia, plna penzia). Akurat neviem ako mam riesit stravu pre nasho drobca, kedze je dost vyberavy a zje toho malo. Skoro vsetko (obedy) mu este musim mixovat, lebo ho z kuskov napina. No ako z ktorych, lebo zapeceny karfiol alebo brokolicu zje aj nepomixovane. Jeho jedalny listocek pozostava z tychto jedal: piskoty, tycinky, kukuricne chrumky, bebe brumik, bebe keksy, masova alebo zeleninova polievocka ale len pomixovana, zapeceny karfiol, brokolica, syrova zapekacka, spenatik, privarky. Teraz ako mu rastu stolicky, tak zje este menej, napr. masovu polievocku vobec, zo suchych veci asi par hryzov alebo par kuskov, ...atd. Takze obedy sa nam neoplati objednavat, lebo my bez nich vydrzime (aj tak by sme chceli chodit cez den na vylety a pre maleho sa neoplati, kedze by ich nejedol. Inak este stale kojim a ako mu rastu zubky, tak dost vela. Su dni, ked nezje skoro nic, je len na mliecku. Tak preto rozmyslam, ako by som riesila jeho obediky, kedze bez teplej stravy ho tyzden nechcem nechat. Mame znamych, ktori isli minuly rok s detmi do Chorvatska, stravu si mali riesit sami, tak si navarili na cely tyzden a tusim tu stravu sterilizovali alebo tak nejak. Ako by ste to riesili vy, resp. ako ste to riesili? Dakujem velmi pekne za Vase rady a postrehy 🙂

junovka
30. apr 2010

adrioska, podla mna je mu zbytocne objednavat nejaku stravu, urob tak ako urobili tvoji znami, navar, zasterlizuj do 3 dl flasticiek, a ked mas moznost, tak zober zo sebou nejaky mini varic a hrniec, aby si mala mu kde prihriat jest, kedze asi mikrovlnka tam nebude. A drz si palce, aby ste aspon chladnicku mali na izbe, aby si mala kde to uskladnit 🙂 😉

adrioska
autor
30. apr 2010

Junovka dakujem Ti velmi pekne. 🙂 Chladnicka tam je, len nech nie je pokazena... 😅
Este som zabudla dodat k tomu nejedeniu, ze kase mi jedol asi tak do 1 roka, odvtedy nechce a z ovocia mi zje len banan a hrozno... ☹

dadis
30. apr 2010

adrioska, sterilizovat stravu (najma masko) je domacom prostredi nebezpecne ...objednajte si normalne polpenziu, ved rano a vecer predsa na hoteli budete...porciu pre maleho poprosis rozmixovat v kuchyni hotela...do zasoby zober par Hippiek do 1,5r a tie mu mozes ponuknut ako obed hocikde mimo hotela (aj na horskej chate 😀 )...ked nebude chciet jest jedno ani druhe, skus to aspon cez dovolenku neriesit a nic mu nasilu nenut...mozno prave na dovolenke s "laxnym" pristupom od rodicov sa nauci pekne papat...

dadis
30. apr 2010

no a keby si skusila vobec nepribalit ziadne keksiky,susienky a brumiky, tak mam za to,ze ti bude pekne papat po celomdni stravenom vonku...

atrami
30. apr 2010

adrioska,
možno budeš prekvapená ako sa malý rozje. Dovolenka je možno príležitosť ako sa pohnúť ďalej. Myslím, že je už je čas prejsť na nemixovanú stravu. Stoličky- zúbky, sú určené na hryzenie a treba dať synovi príležitosť.
Možeš si zobrať pár pohárikov so stravou z domu, alebo kúpiť hotové jedlo, nejdeš predsa na kraj sveta.

kafulienka
30. apr 2010

dadis,
diky za link, fakt zaujimavy clanok...
🙂

adrioska
autor
30. apr 2010

Dievcata, dakujem za Vase postrehy. Asi to naozaj nebudem "dramatizovat" a uvidime, ako bude papkat. Zoberiem asi tie kupene vyzivky, aj ked mi snad v zivote nezjedol ani jednu...no je fajnovy... 😅 . To s tym sterilizovanim som uz niekde citala, ale zabudla som na to, tak dakujem za ten clanok, nebudem riskovat. 🙂

dianka08
30. apr 2010

Ahoj adrioska,
my sme v auguste leteli na dovolenku s 18 mesacnou dcerou...dcera sice papa celkom dobre, ale vtedy mala este dost obmedzeny jedalnicek, takze ja som sa zariadila takto: brala som jej jogurty - nevedela som ake maju v Grecku, tak som radsej kupila doma, dala som ich do termotasky s chladiacimi panelmi, vyzivy, Hippky, kase...
my sme mali all inclusive, ale dcera okrem polievky a chleba nejedla takmer nic z jedla, ktore bolo v hotely...na ranajky mala mlieko, potom jogurt s ovocim, na obed zjedla polievku, po zobudeni mala hippku alebo chlieb alebo vyzivu, podla toho na co mala chut a na veceru zjedla kasu...boli sme tam 12 dni a v pohode sme to zvladli, drzim palce aj tebe...

adrioska
autor
30. apr 2010

Dakujem Dianka! 🙂

jaaty
2. máj 2010

Adrioska, naša Hanka je tiež nejedák a boli sme minulé leto v Egypte, predtým na Orave na lyžovačke a bez problémov. Jej "našťastie" chutili Hipp-ky, takže vždy som si brala na deň aj výživu.
Na Oravu som si zobrala na prvé 2-3 dni aj svoje varené jedlo + polievku. Každý deň okrem obeda zje ovocie a jogurt. Mali sme polpenziu, z obedu som jej vždy niečo skúsila dať a "na izbe" som ju potom dotlačila.
V Egypte som sa bála viac, preto sme si vybrali all inclusive a hoci Hanka papať veľmi nemusí, nebol s tým problém. Vždy si našla niečo - čo zjedla: pizza, špagety, pečivo, cestoviny..... Dotlačila som ju ovocím- brala som výživky,......Podobne ako dianka, boli sme 12 dní a skoro všetky Hipp- hotové jedlá som doniesla späť.
... čo by som však na tvojom mieste vylúčila sú tie keksíky, tyčinky, brumíkov....... 😉 😉 😉

adrioska
autor
2. máj 2010

Dakujem Jaaty...od zajtra teda idem na to a vylucim vsetky kekse, uvidime, mozno sa rozpapa...alebo bude len na MM? 😅